Красимир Костов остава наказан

В сила остава партийното наказание на бившия кмет на Шумен Красимир Костов да не заема ръководни постове в Българската социалистическа партия за една година. Това реши на заседание на 7 юли Общопартийната контролна комисия на БСП в София.

През пролетта Столетницата в Шумен се раздели на две крила с лидери Веселин Пенчев и Красимир Костов. Проведени бяха и две общински партийни конференции. Тогава опонентите си размениха взаимни нападки и оспориха легитимността на противника.

В крайна сметка Общопартийната контролна комисия се произнесе по шуменския казус. Тя разгледа жалбите на Анатоли Стоянов, Валентин Маринов и Красимир Костов. Изводите на комисията са, че проведената на 12 май общинска конференция с лидер Веселин Пенчев е легитимна. Решенията й остават в сила.

„Изчистени са всички съмнения за това кое ръководство и коя общинска конференция на БСП – Шумен, са легитимни“. Това коментира за Радио Шумен общинският председател на партията Веселин Пенчев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Завършиха кръстовищата до залата

Движението на автомобили по улица „Марица“ и „Софийско шосе“ в района на „Арена Шумен“ ще бъде възстановено след 24.00 ч. тази нощ. И двете кръгови кръстовища вече са напълно готови. Това съобщиха от Община Шумен. Продължават строителните работи по ул. „Перуника“, където е осигурен достъп само за автомобили на живеещите по тази улица.

публикувано на 18.07.18 в 15:36
Честване на 181 години от рождението на Васил Левски в Шумен.

Поклон пред паметта на Апостола

Десетки шуменци се събраха пред паметника на Васил Левски на площад „Освобождение“. С военен ритуал бяха отбелязани 140 години от освобождението на града и 181 години от рождението на Апостола на свободата. „Датата 18 юли винаги буди гордост като емблема на свободата в Шумен“, заяви в словото си уредникът на къща музей „Панайот Волов“ Милена Георгиева...

публикувано на 18.07.18 в 13:16

Преизпълниха плана за такса смет

49,67 % е изпълнението на приходите с местен характер в бюджета на община Шумен за първото шестмесечие на годината. Това сочи финансовият отчет на администрацията, който е внесен за гласуване на предстоящото в края на месеца заседание на Общинския съвет. За първото полугодие приходите с местен характер са в размер на 15 375 079 лв. От имуществени..

публикувано на 18.07.18 в 12:15

Повече места за паркиране

Паркингът на ул. ”Съеднинение” зад Регионалната библиотека в Шумен да   бъде предоставен за управление на Общинското предприятие ”Общински жилища и имоти”. Това предлага в докладна записка кметът Любомир Христов. Това ще бъде 17-тият паркинг, предоставен за управление на предприятието. Идеята е да се увеличат местата за паркиране в централната..

публикувано на 18.07.18 в 12:07
ДКЦ 1 - Шумен

Конкурс за шеф на поликлиниката

Конкурс за избор на управител на ДКЦ 1 в Шумен да бъде проведен на 3 октомври. Това предлага кметът Любомир Христов в докладна записка, включена за обсъждане на сесията на шуменския общински съвет на 26 юли. Предлага се конкурсът да бъде проведен от петчленна комисия с председател заместник-кмета д-р Светлана Маркова, като двама от членовете   да..

публикувано на 18.07.18 в 11:48

38 акта през юни

390 пътни превозни средства са проверени при специализирани полицейски операции в Шуменско през юни. Съставени са 38 акта и 117 глоби с фиш, съобщават от Областната дирекция на МВР - Шумен. Проверени са 19 земеделски кооперации и складови обекти. Не са установени сключени некоректни сделки във връзка с реализация на селскостопанска продукция. 40..

публикувано на 18.07.18 в 11:12

Поклон пред Апостола!

181-вата годишнина от рождението на Васил Левски и 140-атата годишнина от Освобождението на Шумен ще бъдат отбелязани днес в Шумен. От 9 ч. в храма „Свето Възнесение“ ще бъдат отслужени панихида за загиналите и молебен за здраве и благополучие. Час по-късно панихида за загиналите във войните руски воини ще бъде отслужена пред Паметника на погребаните..

публикувано на 18.07.18 в 08:47