Чистят шахти в Разград

В Разград продължават дейностите по почистване на уличните шахти със затруднено  водооттичане. Очаква се общият им брой да надхвърли 60, съобщават от местната Община. Новите места са идентифицирани от служители на администрацията и след постъпили сигнали от граждани. Дейностите по почистване на уличните оттоци се извършват от специализирана фирма по разпореждане на кмета на Разград Валентин Василев.

Първият етап от почистването на оттоците започна в края на месец юни.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Дрога през прозореца

Задържан е младеж за притежание на наркотици, съобщават от разградската полиция. Вчера служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Фиат“, в който били 23-годишният водач от село Горичево и неговият спътник от село Владимировци. Возещият се в колата изхвърлил през прозореца станиолова обвивка със суха зелена растителна маса. Направеният..

публикувано на 18.02.19 в 12:44

Профилактични прегледи за жени

От днес започват записванията за прегледи на рак на шийката на матката в Разград. Кампанията се организира за тринадесета година от Федерацията на жените в града. Тази година прегледите ще се извършват от д-р Кремена Романова. Записванията за прегледите ще продължат до 15 март - всеки делничен ден и в събота до обяд в Кафе „Филхармония“...

публикувано на 18.02.19 в 09:22

Обновяват стара детска градина

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов направиха символична първа копка, с която бе даден старт на строителните дейности за обновяването на детска градина „Райна Княгиня“.   В официалната церемония се включиха областният управител Гюнай Хюсмен, председателят на Общинския съвет в Разград..

публикувано на 15.02.19 в 14:32

Трудова злополука в сечище

45-годишен мъж от село Дянково пострадал при трудова злополука в сечище на Държавното ловно стопанство „Воден Ири-Хисар“ в село Острово. Инцидентът станал около вчера сутринта. По време на дърводобив работникът бил ударен по главата от падащ клон. Мъжът е получил комоцио, оставен е за лечение в Многопрофилната болница в Исперих. За случая са..

публикувано на 15.02.19 в 11:49

Пиян се блъсна в Lafka

Пиян младеж се блъсна с автомобила си в Lafka в Исперих, съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. Пътният инцидент станал малко преди 5 ч. тази сутрин на кръстовището между улиците „Ахинора“ и „Александър Стамболийски“. Тестът с дрегер на 20-годишния водач на „Пежо“ отчел над 2 промила алкохол в издишания въздух. Младежът отказал кръвна..

публикувано на 15.02.19 в 11:44

Любов вместо наркотици

Кампания „Изберете любовта, а не наркотиците и алкохола“ се проведе днес в Разград по повод Свети Валентин. Тя се организира от Общинския съвет по наркотични вещества с помощта на доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества. Те изработиха „Валентинки“, на които разградчани написаха своето послание и го пуснаха в специална кутия. Бяха..

публикувано на 14.02.19 в 17:08

Избраха Царица на виното

В най-голямото село на Община Кубрат пресъздадоха ритуала „зарязване“ на лозето, който по стар обичай се прави на Трифон Зарезан. Жители на Беловец, пременени в народни носии, с музика и хора се отправиха към лозето на стопанката Сабиха Алиева. Празнуващите отправиха молитви за здраве и плодородие, а стопаннката изказа благодарности към всички и..

публикувано на 14.02.19 в 16:28