Чистят шахти в Разград

В Разград продължават дейностите по почистване на уличните шахти със затруднено  водооттичане. Очаква се общият им брой да надхвърли 60, съобщават от местната Община. Новите места са идентифицирани от служители на администрацията и след постъпили сигнали от граждани. Дейностите по почистване на уличните оттоци се извършват от специализирана фирма по разпореждане на кмета на Разград Валентин Василев.

Първият етап от почистването на оттоците започна в края на месец юни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Задигнаха бутилки с уиски

Пари и алкохол са откраднати от апартамент в Разград. Жилището, собственост на 37-годишен мъж, е отключено с подбран или подправен ключ вчера. Задигнати са четири бутилки уиски и сумата от 300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 14.11.18 в 10:32

Нова детска площадка в Йонково

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри детска площадка в детската градина в исперихското село Йонково. Площадката е изградена с негово лично дарение, което включва комбинирана пързалка, люлка, клатушка и кошче за смет. С доброволен труд жителите са монтирали съоръженията. В детската градина се обучават 18 деца. Гюнай Хюсмен предостави..

публикувано на 14.11.18 в 07:07

Тертерчани oбнoвяват парка в селoтo си

Жители на кубратскoтo селo Тертер обновяват с доброволен труд парка в селото. Средства за ремонт в размер на 10 000 лева са спечелени по проект oт Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, уточни кметът Никoлай Иванoв. 12 дoбрoвoлци засадиха дръвчета, рoзи, тунии и целoгoдишни цветя. „Вече възстанoвихме oградата на..

публикувано на 14.11.18 в 07:02

Проверка на ремонтни дейности

Кметът на Разград Валентин Василев инспектира ремонтите в населените места в общината. Дейностите започнаха в края на септември - рехабилитация и кърпеж на улици и преасфалтиране на отделни участъци. Общата стойност на предвидените разходи е 145 800 лв. Изборът на улиците за ремонт е направен по предложение на кметовете на населените места, които са се..

публикувано на 13.11.18 в 16:15

Села без вода

Утре без вода ще бъдат селата Сеслав и Челешевo заради авария, съобщиха за Радио Шумен от ВиК "Меден кладенец" в Кубрат. Водoпoдаванетo ще бъде спрянo от 8:00 часа. Очаква се аварията да бъде отстранена до 16:00 часа.

публикувано на 13.11.18 в 15:17

Полицаите спипаха двама нарушители

Почерпен водач засякоха пътните полицаи в Исперих. Дрегерът е отчел 3,15 промила алкохол при 42-годишния шофьор, мъжът е задържан. 24-годишен младеж е представил фалшива шофьорска книжка при проверка в с. Острово. Той представил свидетелство за правоуправление, издадено от Република Португалия. След справка в информационните масиви е установено,..

публикувано на 13.11.18 в 13:17

Нова помощ за деца с починал родител

За нов вид месечна помощ за дете без право на наследствена пенсия от починал родител, която се въвежда 01 януари следващата година съобщават от Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Разград. Помощта ще се предоставя, независимо от доходите на семейството и детето, на другия родител или на настойника, който отглежда детето, при няколко условия: те..

публикувано на 13.11.18 в 11:30