Чистят шахти в Разград

В Разград продължават дейностите по почистване на уличните шахти със затруднено  водооттичане. Очаква се общият им брой да надхвърли 60, съобщават от местната Община. Новите места са идентифицирани от служители на администрацията и след постъпили сигнали от граждани. Дейностите по почистване на уличните оттоци се извършват от специализирана фирма по разпореждане на кмета на Разград Валентин Василев.

Първият етап от почистването на оттоците започна в края на месец юни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

"Заедно в час" в Разград

Шестима учители от програмата „Заедно в час” ще преподават в Разградска област от началото на новата учебна година. Те ще работят в 4 училища партньори на организацията в Разград, Кубрат и село Езерче. Новите учители в региона са двама. Те ще работят в новите училища партньори - ОУ "Свети Паисий Хилендарски" в с. Езерче и ПГ по облекло "Станка..

публикувано на 20.09.18 в 15:26

Пътните ремонти в Кубрат - все още мираж

Все oще не е изгoтвен прoект и няма oтпуснати средства за ремoнт на труднопроходимия пътен участък Кубрат - Разград. За тoва съoбщиха oт сдружение „Пoтoмци на Дулo“ в Кубрат, което бе организатор на протестите и срещите, кoитo бяха прoведени с представители на държавата в началoтo на юли. Тогава бяха дадени   oбещания пред жителите на Oбщината, че ще..

публикувано на 19.09.18 в 16:30

Заедно да пазим децата на пътя

Секретарят на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните д-р Надие Карагьозова от Кубрат подкрепи националната кампания за пътна безопасност. Благородната цел е запазване човешкия живот и най-вече този на децата с образователно-информационен плакат и призив към водачите   на автомобили. Деца от..

публикувано на 19.09.18 в 14:35

Ремонтират улични стъпала в Разград

Приключва ремонтът на стъпалата до Бюрото по труда в Разград. Служители на Общинското предприятие “Ремонтстрой“ довършват работата по тях. Ремонтът беше особено наложителен, тъй като стъпалата бяха в изключително лошо състояние. По тях минава основен пътникопоток и след ремонта ще бъде облекчено придвижването на преминаващите хора.

публикувано на 19.09.18 в 11:45
Разград

Разград на протест за чист въздух

Протест пoд наслoв „Стoп на гeнoцида в Разград – искаме чист въздух“ ще се прoведе в Разград. Той се организира oт инициативен комитет за прекратяване на обгазяването на Разград с остри задушливи миризми. Протестът ще е на 25 септември от 17.00 до 18.00 ч. Предвижда се да бъде блокирано кръговото кръстовище на улиците „България“, „Стефан..

публикувано на 19.09.18 в 09:43

637 нарушения на пътя в Разградско

637 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в Разградска област през миналата седмица. Екипите на „Пътна полиция“ са засекли петима пияни водачи. 9 моторни превозни средства са спрени от движение. В седем от случаите регистрацията е прекратена поради неправоспособност на водача, в един от случаите заради шофиране след употреба на..

публикувано на 18.09.18 в 11:07

И Разград подкрепи майките

400 разградчани се подписаха в подкрепа на исканията на майките на деца с увреждания. От днес родители от града се присъединиха към инициативата „Системата ни убива“. „Всеки ден след 14 ч. в парка пред часовниковата кула ще има представител на родителите на деца с увреждания“, каза организаторът за Разград Севгюл Осман. Подписката за приемане..

публикувано на 17.09.18 в 17:02