Чистят шахти в Разград

В Разград продължават дейностите по почистване на уличните шахти със затруднено  водооттичане. Очаква се общият им брой да надхвърли 60, съобщават от местната Община. Новите места са идентифицирани от служители на администрацията и след постъпили сигнали от граждани. Дейностите по почистване на уличните оттоци се извършват от специализирана фирма по разпореждане на кмета на Разград Валентин Василев.

Първият етап от почистването на оттоците започна в края на месец юни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Солени глоби за джигити на пътя

478 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани за една седмица в Разградско. Екипите на Пътна полиция са съставили 150 фиша и 73 акта. Наложените глоби по фиш са почти двойно повече в сравнение с първата седмица на юли. 5 от актовете са на неправоспособни водачи. По време на контролната дейност са засечени четирима пияни водачи. 7..

публикувано на 17.07.18 в 15:20

Иде Панаирът на киселото мляко

От 23 до 25 юли ще е тазгодишното издание на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествени занаяти в Разград. Гостуващите танцови групи ще са от Коста Рика, Филипини, Беларус, Мексико и Черна гора. Българският фолклор ще бъде представен от детския танцов ансамбъл „Лудогорче” при Капанския ансамбъл, детския танцов състав..

публикувано на 17.07.18 в 15:02

Спипаха "мулета" на измамници

Криминалисти от Районното управление в Разград разкриха телефонна измама, съобщават от полицията. Вчера сутринта неизвестен се обадил на 81-годишна жена от   Разград и ѝ казал, че неин близък трябва да се оперира. Така разградчанката предала 380 лева на непозната жена пред дома си. Предприети са незабавни действия, в резултат на които..

публикувано на 17.07.18 в 13:43

Двама се биха с юмруци и дървена сопа

53-годишен мъж от село Брестовене е в болница след сбиване с друг съселянин. Спречкването между него и 54-годишен мъж възникнало късно снощи. Двамата си разменили удари с юмруци и дървена сопа. След сигнал за инцидента на място пристигнали полицейски патрул и екип на ФСМП - Кубрат. Медиците установили, че 54-годишният е с повърхностна рана на..

публикувано на 17.07.18 в 11:50

Пореден дрогиран водач зад волана

Неправоспособен и дрогиран водач е хванат при полицейска проверка в Исперих, съобщават от Областната дирекция на МВР в  Разград. По улица „Лудогорие“ е спрян лек автомобил „Мерцедес“ с германски транзитни номера, управляван от 38-годишен мъж   от Исперих. Водачът е изпробван за употреба на наркотични вещества с тест, който реагирал положително на..

публикувано на 17.07.18 в 11:31
Ася и Симона Андрееви с ръководителите си Венелин Николов и Надя Добрева

Близначки избрани от „Майкрософт”

Близначки от Разград са сред 10-те избрани българчета от „Майкрософт” за участие в летен лагер за таланти. 15-годишните сестри Ася и Симона Андрееви ще бъдат в гръцката столица в края на август изцяло на издръжка на компанията. Момичетата   споделиха за Радио Шумен, че поканата е мотивирана от поредицата им успехи в информатиката. Девойките са се..

публикувано на 16.07.18 в 15:30

Детска полицейска академия за деца от Кубрат

Деца от клуб „Емпатия“ към Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Кубрат участваха в първия модул на 18-та Детска полицейска академия. Форумът се проведе в градинката на Художествената галерия "Проф. Илия Петров" в Разград.  Домакин на образователно-превантивния форум бе Областната дирекция на МВР в..

публикувано на 14.07.18 в 10:31