Военният университет първенец в трибоя

10
Снимка: Никола Смиленов

Тимът на Националния военен университет “Васил Левски“ – Велико Търново е първенец в генералното класиране на държавното първенство по военен трибой, което се проведе в Шумен. Майор Константин Стефанов от същия университет е начело в индивидуалното класиране.

„Показаното е доказателство, че можете достойно да изпълнявате задълженията си като военнослужещи“, каза при награждаването полк. Венелин Дерибеев от Министерството на отбраната.

В тазгодишния шампионат 8 отбора от всички видове войски мериха сили в дисциплините стрелба с автомат Калашников, хвърляне на граната в цел и крос 8000 метра.

Победителите получиха медали, купи и грамоти.ВИЖТЕ ОЩЕ

Североизтокът - богат, беден

Шуменска област е с най-висока безработица в Североизточния район на планиране. Това обяви в Шумен Явор Марков от агенция „Стратегии“ по време заседание на Регионалния координационен комитет на района. Средната работна заплата в областите Шумен, Търговище, Варна и Добрич се увеличава със сходни темпове, като най-бърз е ръстът на възнагражденията..

публикувано на 11.12.18 в 14:24

Акция "Зима" - мисията изпълнена

Близо 500 автомобила са проверили контролните органи по време на акция „Зима“ на територията на област Търговище. Констатирани за 48 нарушения. Най-много са случаите на управление на превозни средства с неизправности по осветителните системи и сигнализацията им, както и управление на пътни превозни средства с износени гуми, но основната задача..

публикувано на 11.12.18 в 13:51

Коледна картичка на кмета

Близо 400 деца от Шумен, Попово и Нови пазар са изпратили свои рисунки за участие в обявения от Община Шумен конкурс на тема „Коледа и Нова година“.   Жури от художници ще определи най-добрите творби, които ще бъдат отпечатани като коледна поздравителна картичка от името на кмета на Шумен. На специална церемония, която ще се състои на 17..

публикувано на 11.12.18 в 13:35

Коледни дарове за Старческия дом

Над 660 лева събраха учениците от Шуменския детски парламент от благотворителния коледен базар. За първа година тази инициатива има по-голяма мащабност. Тя се проведе пред сградата на ДКТ „Васил Друмев“ и продължи цяла седмица. В изготвянето на материалите освен децата от клубните форми към центъра, се включиха деца, младежи и възрастните хора от..

публикувано на 11.12.18 в 12:34

Продължава делото "Хитрино"

С разпит на свидетел започна днес делото за влаковия инцидент в Хитрино. Обвиняеми за дерайлиралия влак са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. Свидетелят е бивш ръководител "Движение“ на гара Хитрино. Предявени са му дневници за движението на влаковете и телефонограми от периода на инцидента. На въпрос дали товарни композиции са пускани..

публикувано на 11.12.18 в 11:33

Спортен ден с кауза

Благотворителен спортен ден ще се проведе в Шумен. Шестима инструктори са решили да дарят своите тренировки, като подпомогнат благородна кауза. Инициативата ще се проведе в събота, 15 декември, от 10 ч. Ще има различни занимания – степ аеробика, йога на смеха, паунд, зумба и бачата, като събраните такси ще се дарят на кампанията „Капачки за бъдеще“...

публикувано на 11.12.18 в 11:22

Памет за Добри Войников

Ученици от 8 до 10 клас от три шуменски училища ще участват в състезание, посветено на делото и личността на Добри Войников. Възпитаниците на ППМГ „Нанчо Попович“ и на средните училища „Йоан Екзарх Български“ и „Сава Доброплодни“ ще отговарят на въпроси в три кръга. В първия учениците ще отговарят на въпроси, свързани с творчеството и личността на..

публикувано на 11.12.18 в 11:09