Военният университет първенец в трибоя

11
Снимка: Никола Смиленов

Тимът на Националния военен университет “Васил Левски“ – Велико Търново е първенец в генералното класиране на държавното първенство по военен трибой, което се проведе в Шумен. Майор Константин Стефанов от същия университет е начело в индивидуалното класиране.

„Показаното е доказателство, че можете достойно да изпълнявате задълженията си като военнослужещи“, каза при награждаването полк. Венелин Дерибеев от Министерството на отбраната.

В тазгодишния шампионат 8 отбора от всички видове войски мериха сили в дисциплините стрелба с автомат Калашников, хвърляне на граната в цел и крос 8000 метра.

Победителите получиха медали, купи и грамоти.ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверка на адреса

Във връзка с въвеждането на електронната система за прием на деца в детските градини на град Шумен от днес, 19 март, на сайта на Общината е активен линк за проверка на адрес – постоянен и настоящ . Родителите, които ще кандидатстват за прием в детските градини или в яслените групи към детските градини, могат да направят проверка в Локална база..

обновено на 19.03.19 в 08:41

Слънчево ще е само до обед днес

Между 4 и 11 градуса бяха измерените в 5 ч. тази сутрин температури в Североизточна България, като най-топло беше в Русе. В Шумен бяха отчетени 4 градуса, атмосферното налягане е 1000 хектопаскала, а влажността на въздуха е 90%. До обед над региона ще е предимно слънчево, следобед ще се развива купеста облачност, като слаби превалявания се очакват..

публикувано на 19.03.19 в 07:03

Без ток в Североизтока днес

Спирания на тока са планирани и днес в Североизточна България заради неотложни ремонти и обезопасяване на съоръженията. В Шумен от 10 ч. до 13 ч. без захранване ще са абонати по улица „Владайско въстание“ №7 и от №19 до №25. До петък включително всеки ден от 8,30 ч. до 16,30 ч. се спира и подаването по част от улица „Новоселско шосе“. В областта от..

публикувано на 19.03.19 в 06:17
Шумен , административен съд

Съдът срещу Община Шумен

Административният съд в Шумен днес отхвърли като неоснователни жалбите на Община Шумен за наложените финансови корекции в размер на 145 717,86 лв, свързани с откритите нарушения при провеждането на обществена поръчка за извършването на основен ремонт и внедряването на енергоефективни мерки в СОУ „Панайот Волов“. Обжалваният административен акт..

публикувано на 18.03.19 в 17:47

Пролетно почистване

Пролетно почистване започна в градския парк на Велики Преслав. Работници от общинското предприятие по трудова заетост премахват с храсторези ненужната растителност върху зелените площи от двете страни на централната алея. Дробилката на общинска фирма БКС обработва растителната маса и я извозва за компостиране. Площта на градския парк е близо..

публикувано на 18.03.19 в 16:49

Кметските заплати на ревизия

Да бъде изменено част от решението на Общинския съвет в Шумен, което касае увеличението на кметските заплати. Това предлага групата съветници от ДПС. Въпросът ще бъде обсъден на заседанието на Общинския съвет в Шумен, насрочено за 28 март. На предишната сесия заплатите на кметовете бяха увеличени, но съветниците гласуваха по-голямо повишение за..

публикувано на 18.03.19 в 16:07

Дарение за МБАЛ - Шумен

3 кардиотокографа на стойност 5760 лева бяха дарени на шуменската многопрофилна болница днес. Дарението направи Община Смядово. Апаратите ще се използват за проследяване на маточните контракции при бременност и сърдечните тонове на плода. Това обясни д-р Ивелина Маринова, старши лекар в Родилното отделение. „Новата апаратура са жизнено..

публикувано на 18.03.19 в 15:55