Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правят герб от живи цветя във Велики Преслав

Аванс по два малки проекта, финансирани от Предприятието за управление на дейности по опазване на околното среда получи администрацията на Велики Преслав. Гербът на града ще бъде направен от многогодишни цветя, зеленина и декоративни камъни. За целта е определено специално място в центъра, което с размери 8 на 9 метра, върху естествен скат и предлага добра видимост на цветната декорация. Идеята се финансира с близо 10 хиляди лева. В такъв размер е и вторият проект за изграждане на детска площадка в село Драгоево. В момента се избират изпълнители за обектите, а работата ще продължи около месец.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Председателят на здравната комисия Костадин Ангелов

Здравните власти информират

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински..

публикувано на 23.04.24 в 08:24

Дъждовен вторник

Днес ще е облачно с валежи от дъжд и умерен вятър от източна четвърт.  Следобед валежите от юг на север ще започнат да спират, а вечерта и вятърът ще отслабне.  Максималните температури ще са между 11° и 16°, за Шумен около 13°. Тази сутрин температурите в Шумен, Разград, Русе и Силистра показват 9°, в Търговище е 10°. Атмосферното налягане в..

публикувано на 23.04.24 в 05:53

Планово без ток на 23 април

Разград На  23.04.2024 от 09:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Ясеновец. Временни смущения в електрозахранването са възможни от  09:00 ч. до 16:30 ч.  в районите на Вилна зона гр. Разград, с. Голям извор, с. Самуил, с. Черковна, с. Дянково, ТВ Кула Разград, КОС, ПС в района. На  23.04.2024 от 08:30..

публикувано на 23.04.24 в 05:49

Наградиха най-добрите програмисти

Отборът Gin & Tonic спечели Лудогорие Хак 2024 - второто издание на отборното състезание по програмиране в региона.  Състезанието се проведе от 19 до 21 април в Търговище и Разград. Най-младите участници са били 16-годишни, а най-големите - над 40-годишни.  Условието на заданието беше да се създаде платформа за осъществяване на бизнес контакти,..

публикувано на 22.04.24 в 12:32

Президентът издаде указа

Президентът Румен Радев издаде указ – с него назначава Димитър Главчев за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов - за служебен министър на земеделието и храните, съобщиха от президентската институция. В мотивите от президентството пише, че указът е издаден „след разговор със служебния министър-председател и постъпили..

публикувано на 22.04.24 в 11:48

Твори за Великден и помогни

Всеки може да помогне за зографисването на църквата "Св. Райко Шуменски" в кв. "Тракия", ако участва в конкурс с базар. Той е организиран  от църквата и Детска градина “Братя Грим“ и има благословията на Архиерейско наместничество в Шумен. Идеята е деца да творят и да участват в конкурса  „Воскресение Христово – в сърцата ни и около нас“ , а след..

публикувано на 22.04.24 в 08:40

Прогнозата за времето от 22 до 28 април

В понеделник ще има променлива облачност, често намаляваща до слънчево. В сутрешните часове в крайните североизточни райони все още ще превалява дъжд. Ще духа умерен, временно поривист западен вятър, който следобед ще отслабне. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните – от 13 до 18. Във вторник ще е облачно с валежи..

публикувано на 21.04.24 в 15:31