Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Завършиха кръстовищата до залата

"Арена Шумен"
Снимка: Никола Смиленов

Движението на автомобили по улица „Марица“ и „Софийско шосе“ в района на „Арена Шумен“ ще бъде възстановено след 24.00 ч. тази нощ. И двете кръгови кръстовища вече са напълно готови. Това съобщиха от Община Шумен. Продължават строителните работи по ул. „Перуника“, където е осигурен достъп само за автомобили на живеещите по тази улица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Временен мораториум на почетните знаци?

Предложенията за удостояване на бившия кмет Александър Узунов и на известния хирург акад. Дамян Дамянов с най-високото отличие на Община Шумен – почетния знак „Ключ на Шумен“, предизвикаха спорове на заседанието на постоянната комисия по култура в Общинския съвет.  Според председателя Венцислав Венков в статута има пропуски и несъвършенства, затова той..

публикувано на 18.04.24 в 17:11

Повече камери по селата

Работна среща за набелязване на мерки за подобряване на средата за сигурност се проведе днес в Каолиново. В разговорите участваха директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен ст. комисар Георги Гендов, кметът на община Каолиново Нида Ахмедов и неговите заместници.  Ст. комисар Гендов заяви, че пътната безопасност е сред важните приоритети на..

публикувано на 18.04.24 в 14:43

Неучебен 2 май и в Шумен

Втори май ще бъде неучебен ден за училищата в община Шумен. Това съобщават от администрацията.  Кметът проф. Христо Христов е издал заповед, с която 2 май е обявен за неучебен и за неприсъствен. Така учениците от всички училища на територията на община Шумен ще бъдат във ваканция в дните от 1 до 6 май. Подобна заповед издадоха редица..

публикувано на 18.04.24 в 12:25
Снимката е илюстративна.

Внимание, извънгабаритен товар

Извънгабаритен товар ще мине през територията на област Шумен днес, информират от Областната дирекция на МВР. Минути след 10 ч. тежкотоварният автомобил ще бъде спосрещнат от екип на пътна полиция от област Разград и ще бъде съпроводен до област Бургас. Движението ще бъде затруднено поради ширината на превозвания товар – 6,80 м. Автомобилите ще бъдат..

публикувано на 18.04.24 в 09:27

Променят местата на три секции

131 секции са образувани в община Шумен със заповед на кмета Христо Христов във връзка с изборите за Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни. Спрямо предишните избори се променят местата на три от секциите, съобщават от администрацията. За осигуряване на оптимални условия за гласуване и недопускане на струпване на избиратели се..

публикувано на 18.04.24 в 09:14

Собственици на заведения с искания

Собственици на питейни заведения в Шумен се срещнаха днес с кмета Христо Христов. Те споделиха притесненията си, че през последните няколко години бизнесът им среща затруднения. Причините са демографската криза, намаляването на населението, „изместването“ на центъра от главната улица към други точки на града, вендинг автоматите с лесен достъп до..

публикувано на 17.04.24 в 16:13

Затягат мерките в птицефермите

Превантивни мерки срещу разпространението на инфлуенца по птиците приеха днес членовете на Областната епизоотична комисия в Шумен. Те са разпоредени със заповед на изпълнителния директор на Агенцията по храните заради констатираните десетки огнища в страната от началото на годината.  До 26 април по места трябва да проведат разяснителни кампании,..

публикувано на 17.04.24 в 15:20