Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лошата форма на "Лудогорец" продължава

Снимка: БГНЕС

"Лудогорец" допусна домакинска загуба с 0:1 от "Локомотив" (Пловдив) в двубой от третия кръг на Първа професионална лига. Разградчани имаха пълно превъзходство през почти целия мач, но не успяха да реализират нито едно от положенията си, като записаха второ поредно поражение след 0:1 с "МОЛ Види" по-рано през седмицата и отпадането от Шампионската лига. В 5-ата минута Върджил Мисиджан проби отдясно и подаде на Вандерсон, който шутира от границата на наказателното поле, но топката срещна левия страничен стълб. В 25-ата минута отново гредата спаси "Локомотив", този път след изстрел на Лукас Саша. Само две минути след началото навторото полувреме главният съдия Станислав Тодоров отсъди дузпа за "Лудогорец" заради игра с ръка на Томашевич в наказателното поле. Изстрелът на Клаудиу Кешеру от бялата точка беше избит от вратаря на гостите Мартин Луков. В 67-ата минута при пас на Марселиньо към Жоао Пауло топката се удари в ръката на Петрович, но този път съдията не отсъди нарушение. В 86-ата минута грешка на Рафаел Форстър остави Михалевич очи в очи с Ренан, нападателят промуши топката между краката на вратаря и отбеляза победното попадение за "Локомотив". Веднага след това разградчани за трети път уцелиха гредата, след удар отблизо на влезлия като резерва Якуб Шверчок. След три изиграни кръга в първенството шампионите имат само една победа и са с актив от 4 точки. В четвъртък "Лудогорец" приема в Разград "Жрински" в първи двубой от третия предварителен кръг на Лига Европа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвърто реми за Нургюл Салимова

Нургюл Салимова направи реми с черните фигури с рускинята Катерина Лагно в седмия кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат. Равенството дойде след 41 хода. Двубоят беше последен от първото завъртане, в което всички 8 състезателки играят една срещу друга. До момента живеещата в Търговищко шахматистка има една победа, четири..

публикувано на 12.04.24 в 05:47
Нургюл Салимова

Нургюл Салимова с реми срещу Тан Чжони

Нургюл Салимова направи реми с бившата световна шампионка Тан Чжони от Китай в петия кръг от Турнира на претендентките в Торонто. С черните фигури 20-годишната българка  от търговищкото село Крепча  изигра спокойно партията си срещу водачката във временното класиране и фиксира третото си равенство от началото на надпреварата. С него Салимова събра..

публикувано на 10.04.24 в 06:24

Футболът се възражда в Тутракан

От години футболът в Тутракан изчезна, не в буквалния смисъл, разбира се, защото в училищата футболът и други спортове се упражняват. Но липсва Школа за детско-юношески футбол с отбор в тази възрастова група, както и мъжки футболен отбор. Община Тутракан е единствената община в Силистренска област без футболен отбор, който да участва в регионалното..

публикувано на 08.04.24 в 11:08

Шуменец в челната тройка на Европа

С бронзов медал в Шумен се завръща националният състезател по смесени бойни изкуства Виктор Иванов. Той завоюва отличието в Европейското първенство по ММА в Белград, Сърбия. Иванов стигна до третото място при мъжете до 70,3 кг.  „Доволен съм от представянето на Виктор, който още при първото си участие при мъжете влезе в челната тройка на Европа...

публикувано на 08.04.24 в 09:40

Десета победа за "Лудогорец"

Десета поредна победа в първенството записаха футболистите на "Лудогорец". Те надиграха "Пирин" (Благоевград) като гости с 2:0.  Николай Бодуров си отбеляза автогол в 58-ата минута, а 15 минути по-късно Педро Нареси оформи крайния резултат.  С актива си от 66 точки шампионите от Разград имат преднина от 6 пред втория "ЦСКА София", като са и с..

публикувано на 08.04.24 в 08:33

Биляна Дудова с квота за Париж

Биляна Дудова си спечели място на олимпийския турнир по борба в Париж през лятото. Състезателката на русенския клуб "Юнак-Локомотив" стигна до квотата на квалификационния турнир в Баку. В категория до 62 кг световната и четирикратна европейска шампионка първо победи шведката Джоана Линдборг с 11:0, а в полуфиналите надделя с 3:0 точки и над..

публикувано на 06.04.24 в 19:23

На крачка от пореден трофей

Хандбалистите на „Шумен 61“ се класираха на финал за „Купа България“. Настоящите носители на трофея спечелиха двубоя си с НСА с 39:27, като на полувремето водеха с 19:12. Възпитаниците на Никола Карастоянов ще очакват победителя от втория полуфинал между отборите на „Осъм“ (Ловеч) и „Локомотив“ (Горна Оряховица). Двубоят между тях започва в 17,30 ч...

публикувано на 06.04.24 в 17:08