Ревю на музикални инструменти в Силистра

Арт-ревю на музикални инструменти организира днес за малките читатели Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра. Ще бъдат представени десет струнни и духови музикални инструмента, включително орган и арфа. Малчуганите ще изгледат кратък клип, ще видят музикална демонстрация на трима музиканти и ще се включат в игрови предизвикателства, включително с очила за виртуална реалност. „Така ще дадем възможност на децата да опознаят инструментите и допълнят знанията си за тях, защото липсва подходяща среда за музикално образование и култура“, каза за Радио Шумен директорът на силистренската библиотека Даниела Недялкова. Арт-ревюто започва след час в зала „Диоген Вичев“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Живот в скалите" в Русе

Книгата „Живот в скалите“ на Мария Лалева ще бъде представена от 18 часа днес в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Изданието се радва на добър прием сред младата аудитория и вече е представено в редица български градове като Пловдив, Хасково, Стара Загора, Казанлък, Бургас, Варна.  Мария Лалева е добре позната на публиката като..

публикувано на 12.11.18 в 16:06
Държавна опера Русе

Кармина Бурана в Русенската опера

Държавната опера в Русе представя тази вечер сценичната кантата на Карл Орф Кармина Бурана. Произведението се поставя рядко на сцена, защото е трудоемко. Хористите обикновено са над 60, отделно са музикантите от оркестъра и балетистите. Кантата се основава на загадъчния сборник от 254 поеми, писани основно през 13 век. "Произведението е предизвикателство..

публикувано на 12.11.18 в 11:19

Любовна лирика в разградската библиотека

Разградската поетеса Павлина Стаменов ще бъде гост в месечната поредица „Любов – най-нужната илюзия…”  на Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев” и Дачо Господинов. Стаменова ще се представи с любовната си лирика, а новоизлязлата й книга ще бъде промотирана по-късно във времето. В центъра на събитието ще бъдат стиховете на авторката, както и песни по..

публикувано на 12.11.18 в 10:29

Поглед от Лудогорието към Европа

Награждават победителите във фотоконкурса „Поглед от Лудогорието към Европа“ тази вечер от 18 ч. В надпреварата участваха общо 182 снимки от 17 държави. От чуждестранните творби най-много са пристигналите от Италия, следвани от Великобритания, от Румъния и Испания. Сред призьорите най-много са представителите на Разград, има номинирани и от селата..

публикувано на 09.11.18 в 17:04

V издание на Видео арт фестивала в Шумен

Петото издание на Националния видео арт фестивал започна в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ днес. Негов организатор е професор Валери Чакалов, ръководител на Катедра "Визуални изкуства" във висшето учебно заведение. Международни участия, четиридневна програма, прожекции на филми, състезателни и конкурсни елементи, интригуващи..

публикувано на 09.11.18 в 16:29

Шуменското участие във фестивала "Phuket Harmony"

Спектакълът "Цветни вълшебства" на Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ бе част от Световен театрален фестивал "Phuket Harmony" в Тайланд. В град Пукет среща си дадоха десетки театри и стотици театрали от цял свят, а форумът продължи няколко дни, слагайки началото на туристическия сезон там. В следващите минути ви предлагаме разговор за диалога между..

публикувано на 09.11.18 в 16:13

Леа Коен в Русе с книгата "Рафаел"

Премиерата на книгата на Леа Коен „Рафаел“ ще се състои днес в Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе от 18 часа. Авторката е била депутат, посланик в редица страни, музиколог, политик и дипломат. В творческата си биография има няколко успешни романа, в които предпочита да се обръща към миналото и историята на XX век. Нейни творби са..

публикувано на 08.11.18 в 16:47