Премиерът инспектира

Инспекция на ремонтите по варненския булевард „Васил Левски“ направи днес министър-председателят Бойко Борисов. Това е най-големият инфраструктурен проект в града, като за изграждането на новото трасе, от ул. „Подвис“ до ул. „Девня“, правителството отпусна 80,5 млн. лв. Други 4,5 млн. лв., осигурени от държавата, са за пробива на бул. „Сливница“. С реализирането на проекта ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала „Хемус“. След завършването на булевард „Васил Левски“ ще бъде облекчено движението в град. Трафикът ще бъде изнесен извън центъра на Варна и ще има бърза връзка от летището към курортите.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Инцидент отмени концерта и зарята във Варна

Голяма вълна отнесе две момчета от вълнолома във Варна. Инцидентът е станал около 17:30 часа. От полицията уточниха, че децата са приятели на по 9 години. Те са се разхождали по ниската част на вълнолома от северната страна. Според очевидци голямата вълна е помела децата и ги е хвърлила върху тетраподите. С идването на следващите вълни момчетата..

публикувано на 15.08.18 в 22:05

Части от Разград и Търговище без вода

И днес част от квартал „Запад“ 2 в Търговище е без вода заради авария, съобщават от ВиК дружеството в града. Подаване няма за абонатите в блоковете от номер 31 до номер 41. Очаква се проблемът да бъде отстранен до 14 ч. В Разград след час ще бъде спряна водата в зоната между улиците „Паркова“, „Васил Левски“, „Гаврил Кръстевич“ и „Княз Борис“...

публикувано на 15.08.18 в 10:02

Приключи жътвата на рапица

Над 99 процента от площите засети с пшеница и ечемик в Шуменско са ожънати. Това съобщиха от Областната дирекция „Земеделие“. Произведеното количество пшеница е 244 340 тона, а средният добив е 481 кг/дка. Пропадналите площи в областта са 1873 дка. Произведеното количество ечемик в Шуменско е 36 001 тона, а средния добив е 492 кг/ дка. На 100 % приключи..

публикувано на 14.08.18 в 17:03

Повишен е рискът от пожари

Рискът от горски пожари се повишава заради засушаването и очакваното през следващите десет дни повишение на температурите. За това предупреди инж. Красимир Христов от Държавното горско стопанство – Шумен. От началото на годината на територията на стопанството е възникнал само един пожар, който е угасен своевременно и опожарената територия е..

публикувано на 13.08.18 в 15:21

Промени в пенсионното осигуряване

Удовлетворяващи са промените в Кодекса за социалното осигуряване, които прие работната група, каза за Радио Шумен Даниела Петкова, член на Управителния съвет на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. Освен предложението за три варианта за плащане на втора пенсия (втора пожизнена пенсия за старост, разсрочено плащане на..

публикувано на 13.08.18 в 14:43

20 тежки катастрофи за денонощие

Две бързи производства срещу пияни шофьори са образувани през почивните дни в полицейските управления в Търговище и в Попово, съобщават от Областната дирекция на МВР. При полицейска проверка в Търговище е установено, че 25-годишен мъж от Омуртаг шофира след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 1,51 промила. Вчера сутринта полицейска проверка в Попово..

публикувано на 13.08.18 в 11:39

Няма опасност за живота на пострадалите на "Хемус"

Трите жени, които пострадаха при катастрофата, която стана тази сутрин на АМ „Хемус“ в района на пътен възел „Неофит Рилски”, са транспортирани от екип на Спешната медицинска помощ във Варненската многопрофилна болница за активно лечение „Света Анна”. По информация на Радио Шумен, няма опасност за живота на пострадалите. Както ви съобщихме,..

публикувано на 13.08.18 в 11:16