Задържаха муле

Снимка: sovrani.info

В русенска болница е изваден наркотик, скрит в тялото на човек. Медиците са открили 28 капсули кокаин с високо качество, всяка от по 15 грама. Лекарската намеса се наложила, след като Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима за участие в организирана престъпна група за разпространение и трафик на наркотици. Обвинени са четирима мъже и една жена за ръководство и участие в престъпната група, както и за пренасянето на наркотиците през граница. Един от обвинените остава в ареста, двама са пуснати под гаранция, а на други двама мярката за неотклонение е подписка. Те са задържани на 6 август при специализирана операция на територията на областите Русе и Варна. От различни адреси са иззети около 20 хиляди лева и валута, електронни везни, както и около 700 г. кокаин, съобщават от прокуратурата. Разследването продължава.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Тестове за грип

Микробиологична лаборатория към Университетската болница „Канев“ в Русе разполага с тестове за бърза диагностика на грипни вируси тип А и В. За това съобщават от здравното заведение. Тестът се използва за откриване на грипния вирус в секрет от горните дихателни пътища и е един от най-често използваните методи за диагностициране на тази инфекция,..

публикувано на 16.01.19 в 14:55

Тестват сирените в Русе

Тестове на сиренните системи ще се проведат днес в Русе. Ще бъдат изпробвани акустичните сигнали и гласовите съобщения на съоръженията. Техническата проверка е във връзка с реализацията на проект за изграждане на Локална автоматизирана система за оповестяване в складово стопанство за дизелово гориво и втечнен газ пропан-бутан на русенската фирма..

публикувано на 16.01.19 в 09:03

Виртуални музеи

Колектив на Русенския университет започва работа по проекта „Реални, интерактивни и виртуални среди за музеите в трансграничния регион на долното течение на река Дунав между Румъния и България“. Той е по програмата „Интерpег V-A Румъния - България” и е финансиран с близо 480 000 евро от Европейския фонд за регионално развитие. Висшето училище в..

публикувано на 15.01.19 в 16:59

80 души се потрошиха на леда

Близо 80 души в Русе са потърсили лекарска помощ, след като тази сутрин са излезли от домовете си и са се озовали на заледените улици. В двете русенски болници - частната "Медика" и държавната "Канев" близо 80 човека са приети със счупвания, охлузвания и травми вследствие на заледените улици. Снегът, който заваля рано тази сутрин, покри хлъзгавите..

публикувано на 15.01.19 в 15:11

Повече пари за здраве и образование

Бюджет 2019 на Община Русе осигурява повече средства за образование, здравеопазване, екология и социални дейности. Това стана ясно по време на общественото обсъждане на финансовия документ. „Рамката на бюджет 2019 е най-високата до момента и категорично показва ефективността на Община Русе. Той позволява да се изпълняват успешно както..

публикувано на 15.01.19 в 11:13
Северин Красимиров, обвинен за убийството на тв водещата Виктория Маринова, ще бъде настанен в психиатричната клиника към затвора в Ловеч за експертна оценка на психичното му състояние към момента на извършвани на престъплението.

Върнаха Северин отново в Русе

Какво е психическото и психологическо състояние на Северин Красимиров, задържан за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, ще стане известно до месец. Това обяви окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев, след като приключи изследването на обвиняемия в специализираната болница към затвора в Ловеч. От вчера Северин Красимиров отново е..

публикувано на 15.01.19 в 10:50

IT продукти за града

Два прототипа на IT продукти, свързани с решаването на проблеми на Русе, бяха създадени в рамките на проект „Новите дигитални технологии и приложението им в града“. Проектът е на Сдружение „Стартъп фектъри“ и е реализиран по програма „Знание и растеж“, осъществена от Фондация „Русе – град на свободния дух. Изградена е мрежа на базата с базова..

публикувано на 14.01.19 в 16:00