Аварии оставиха шуменци без ток

Снимка: Радио Шумен

В Шумен екипите на електроразпределителното дружество работят по отстраняване на аварии на няколко места в града и там токът е спрян, съобщават от фирмата. Работи се в района на улиците „Скопие“, „Хаджи Димитър“, „Добри Войников“, „Съединение“, „Сан Стефано“, „Охрид“, бул. „Славянски“, района на Младежкия дом и на пожарната, улиците „Александър Стамболийски“, „Васил Петлешков“, и „Брезник“. Аварийни екипи отстраняват аварии и в шуменските вилни зони „Байцов кладенец, „Под манастира“ и „Чашка“, както в района на Пети километър и местността Чеир дере.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца по стъпките на историята

Поредния си проект по програма "Еразъм+" за обмен между училища спечели ДГ "Братя Грим" в Шумен. Той ще се прави в контекста на Европейската година на културното наследство. Сътрудничеството между партньорските градини е на тема Heritage around us и има за цел да даде на деца от пет държави представа за културното наследство на регионите им...

публикувано на 15.08.18 в 16:49

Нови случаи на салмонелоза

За нови три случая на салмонелоза в Шуменска област съобщават от Регионалната здравна инспекция. Заболели са жители на Шумен и селата Климент и Маломир. През миналата седмица са регистрирани и 15 души с ентероколити при 19 в началото на август. Здравните специалисти съобщават и за един случай на вирусен хепатит тип В, болният е от Шумен. За..

публикувано на 15.08.18 в 16:23
Община Велики Преслав

Искат газифициране на Велики Преслав

Среща, свързана с евентуалното газифициране във Велики Преслав, ще се проведе от 17,30 ч. на 15 август при заместник-кмета Димо Бодуров. Ще присъстват и представители на политическите сили. Инициативата е на бизнесмени от общината. Те настояват за сформиране на сдружение с нестопанска цел, което да работи за по-бързото газифициране на града и..

публикувано на 15.08.18 в 16:08

Спипаха мулета на телефонни измамници

Полицаи установиха помагачи в телефонна измама,   извършена на 16 юли във Велики Преслав. За това съобщават от Областната дирекция на МВР – Шумен. 69-годишна местна жителка била подлъгана по схемата, че оказва съдействие на полицията. Жената събрала 6920 лева, сложила ги в торба и ги оставила пред дома си. Получила указания да се прибере, за да..

публикувано на 15.08.18 в 15:51

Бойко Борисов на посещение в Шумен

Премиерът Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се очаква да посетят Шумен утре. Това съобщават от общинската администрация. По предварителна информация, това ще стане в обедните часове  след символичната първа копка за изграждане на новия участък от автомагистрала „Хемус“ между пътните възли „Буховци“..

публикувано на 15.08.18 в 15:34

Спецоперация засече 1458 джигити на пътя

1458 са установените нарушения на скоростните режими   по време на специализираната полицейска операция, която се проведе миналата седмица на територията на Шуменска област по линия на TISPOL.  Най-много нарушения, свързани с превишаване на разрешената скорост – 1258 – са установени на територията, обслужвана от Районното управление в Шумен. От тях..

публикувано на 15.08.18 в 14:48

Пак двама пияни зад волана

Двама пияни шофьори задържаха тази нощ пътни полицаи в Шуменска област. 34-годишен мъж от село Правенци е спрян за проверка в същото село. Дрегерът е отчел 1.71 промила алкохол в издишания от него въздух. Другият шофьор – на 24 години от Велики Преслав, е проверен в Шумен. Дрегерът е показала 1.76 промила. Срещу двамата са образувани бързи..

публикувано на 15.08.18 в 12:00