Стрелба с лък в Плиска

Първият летен турнир по традиционна стрелба с лък ще се проведе днес от 10 до 18 часа в Националиня историко археологически резерват „Плиска“. Участниците се състезават в две категории: „исторически лък“ и „традиционен лък“. Разрешени са всякакви хватове и в двете категории. Забранени са спусъци, мерници, повече от един нокпойнт на тетивата и всякакви отбелязвания по лъка, които могат да бъдат ползвани за прицел. Турнирът се провежда в два етапа с две отделни трасета: смесен етап и 3D етап с по пет отделни дисциплини. Състезателите се разделят в две групи чрез жребий. Двете групи стрелят едновременно в двете трасета, след което се разменят.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Колко партии ще участват в евровота

15 партии, 18 коалиции и 10 инициативни комитета са регистрирани до вчера за участие в евровота на 26 май. Това съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Александър Андреев. Той заяви, че е отхвърлена жалбата на Коалиция „За теб България“, а на друг инициативен комитет е отказана регистрация заради неточности в документацията. От..

публикувано на 18.04.19 в 14:05

10 пъти по-ниски такси

От 15 декември банките в България ще уеднаквят таксите по вътрешните и трансгранични преводи в евро. Това стана възможно, след като Европейският парламент прие промените, които засягат всички потребители на банкови услуги в страните членки на ЕС извън еврозоната. В България плащаме най-високите такси в целия Европейски съюз и тази законодателна..

публикувано на 17.04.19 в 13:51
Рапица

Пропаднали площи с рапица

Между 5 и 10 на сто от площите, засети с рапица в Поповско, са пропаднали на 100% заради сушата. Това заяви за Радио Шумен председателят на Съюза на зърнопроизводителите в поповския район Георги Георгиев. „Положението беше сериозно преди дъждовете в началото на април, като за последните 10 дни количеството дъжд е около 43 литра на квадратен метър“,..

публикувано на 17.04.19 в 11:43

Кокаин със спасителна жилетка

Досъдебно производство за контрабанда на наркотици в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, ръководи Окръжната прокуратура в Добрич, след като вчера   около 17 ч. следобед в морето пред плаж „Болата“ на Калиакра е изплувал пакет с наркотици, вързан към спасителна жилетка. Сакът, който съдържа 16 пакета – всеки с тегло 1.1..

публикувано на 17.04.19 в 09:50

КАТ на всеки километър

Засилен контрол по пътищата ще осъществява от днес до 24 април „Пътна полиция“ в цялата страна. Проверките ще са за шофиране след употреба на алкохол, за правоспособност и за използването на предпазни колани и обезопасителни системи за деца. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Ще се следи и за спазването на ограниченията за скорост...

публикувано на 17.04.19 в 09:06

Търсят най-добрия млад фермер

Стопани от Североизточна България могат да участват в Националния конкурс за млад фермер. Изданието се организира за четвърта година от евродепутата Владимир Уручев в сътрудничество с Министерството на земеделието, храните и горите, Националната служба за съвети в земеделието и Националната асоциация на младите фермери в България. Кандидатите..

публикувано на 16.04.19 в 17:02

Бавят заявленията за директни плащания

Има сериозно забавяне по отношение на Кампанията за подаване на заявления за подпомагане по схемите за директни плащания по Програмата за развитие на селските райони за 2019 година. Това каза за Радио Шумен председателят на Съюза на зърнопроизводителите в поповския район Георги Георгиев. Той допълни, че кампанията стартира на 1 март, но до..

публикувано на 16.04.19 в 16:52