Стрелба с лък в Плиска

Първият летен турнир по традиционна стрелба с лък ще се проведе днес от 10 до 18 часа в Националиня историко археологически резерват „Плиска“. Участниците се състезават в две категории: „исторически лък“ и „традиционен лък“. Разрешени са всякакви хватове и в двете категории. Забранени са спусъци, мерници, повече от един нокпойнт на тетивата и всякакви отбелязвания по лъка, които могат да бъдат ползвани за прицел. Турнирът се провежда в два етапа с две отделни трасета: смесен етап и 3D етап с по пет отделни дисциплини. Състезателите се разделят в две групи чрез жребий. Двете групи стрелят едновременно в двете трасета, след което се разменят.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Мълниезащитата - все още мираж

През последните години наблюдаваме по-висока интензивност на гръмотевичните бури в България и занапред ще падат все повече мълнии, категоричен е специалистът по мълниезащита инж. Иво Иванов. Той заяви, че отговорността за осигуряване на мълниезащита е на собствениците или ползвателите на дадена сграда, но за съжаление у нас не са взети адекватни..

публикувано на 20.06.19 в 09:41

Адреси без ток на 20 юни

Русе От 8.30 ч. до 16.30 ч. днес, заради ремонти ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Писанец и ТП "Помпена станция", ТП "Почивна база Г. Генов", СТП "Военно поделение", МТТ "Земеделец". Отново от 8.30 ч. до 16.30 ч., ще бъде спрян тока в района на: гр. Ветово, улиците: „Оборище“, „Александър Стамболийски“, „Антон..

публикувано на 20.06.19 в 06:36

Сутрин - слънце, след пладне - дъжд

И днес времето до обяд ще е слънчево, след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места отново ще превали за кратко с гръмотевици. Ще бъде почти тихо. По брега на морето ще духа слаб вятър от север, северозапад, а следобед ще е умерен от североизток. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса, за Шумен около 31.

публикувано на 20.06.19 в 06:27

Смърт на пътя в Румъния

Тежка катастрофа затвори пътя Русе – Букурещ, съобщава румънската телевизия Реалитатя. Инцидентът е станал по обяд, близо до село Узуну. Движението е спряно и в двете посоки – към и от румънската столица. Стотици коли и камиони изчакват по платното. По информация на румънски медии, ТИР, пътуващ към Букурещ, спукал гума и се блъснал челно в друг..

публикувано на 19.06.19 в 16:46
Проф. Тодор Кантарджиев

На бой с комари и кърлежи

„Контролът на масовите инфекции като морбили, кърлежови инфекции през лятото и инфекции, предавани от комарите, е в ръцете на държавата. Мерките срещу комари и кърлежи от общините трябва да се подобрят“. Това заяви пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести. За предпазване от..

публикувано на 19.06.19 в 10:08

Без ток днес

От 08:30 ч. до 17:00 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в част от Разград - ТП "Солети" и ТП "Големия юг". Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 17:00 ч. в районите на ТП "АПК", ТП "Зърнобаза", ТП "ТКЗС", ТП "Художници", ТП "Оранжерии", ТП "Йотов", ТП "Персей", ТП "Булкоп", ТП "Рока", ТП "Ник-Транс", ТП "Логис-Транс",..

публикувано на 19.06.19 в 06:18

Времето остава без промяна

Днес до обяд ще е слънчево, следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, възможни са изолирани краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще е слаб от север, следобед до умерен от североизток. Максимални температури между 28 и 33 градуса.

публикувано на 19.06.19 в 06:13