Един пилот отлетя завинаги в небето

Местопроизшествието
Снимка: Радио Шумен

Завинаги в небето отлетя 62-годишният Валери Д., един от пострадалите при самолетната катастрофа край Шумен. Д-р Димитър Костов, директор на болницата в Шумен съобщи, че мъжът до последно е бил на апаратно дишане, с множество наранявания и тежка травма на белия дроб. Инцидентът с частния самолет стана на 22 август, летателната машина се приземи в овощна градина, в района на 5-ти километър, около 19 часа. Разследването по случая продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Шумен.   

ВИЖТЕ ОЩЕ

Грипът в Шумен - в разгара си

190 са случаите на остри дихателни заболявания и грип, регистрирани в Регионалната здравна инспекция в Шумен за периода от 7 до 13 януари. В първата седмица на януари болните са били 65. Здравните инспектори съобщават за нов случай на ехинококоза, заразил се е жител на каолиновското село Долина. Регистриран е и един пациент с туберкулоза, той е от..

публикувано на 17.01.19 в 11:49

Харчим повече ток, плащаме по-високи сметки

Използваната електроенергия в Шуменска и Търговищка област през декември 2018 г. в сравнение със същия период на 2017 г. се е повишила с 12,2%, а сумите по сметките са се увеличили с 11,7%. Това показват данните на ЕНЕРГО-ПРО. Вече са фактурирани януарските сметки на част от клиентите. Дружеството е отчело потреблението на битовите клиенти между 20..

публикувано на 17.01.19 в 10:09

Раздадоха помощите в Преслав

Във Велики Преслав приключи раздаването на хранителни пакети от Червения кръст. Общината първа в областта достави предвидените към 18 тона помощи и Домашният социален патронаж започна да раздава пакетите малко преди Коледа. Сега директорът на Патронажа Георги Стоев оповести края на кампанията и отчете, че са подпомогнати 706 жители на..

публикувано на 17.01.19 в 09:57

Новите промени при пенсиите

От началото на годината влязоха в сила промени в пенсионното осигуряване. Те се отнасят както за тежестта на всяка година осигурителен стаж, която се повишава, така и в методиката за изчисляването на пенсията. Но най-голяма е промяната в индивидуалния коефициент, който   е свързан с дохода, каза директорът на териториалното поделение на НОИ в Шумен..

публикувано на 17.01.19 в 09:24

Ателие за малчугани в Преслав

Екипът на Семейно-консултативния център във Велики Преслав подготвя ателие за занимания на малки деца през студените месеци. Родителите могат да водят децата си в центъра, който е модерно оборудван по проект на УНИЦЕФ. Ателието разполага с екологични играчки, меки модули за фина моторика на дечица от 1 до 5 години и помагала с..

публикувано на 17.01.19 в 07:39

Без ток на 17 януари

Днес в Шумен, от 8 до 17 ч., ще бъде прекъснато електрозахранването в района на резервното захранване на Помпена станция Мътница на Напоителни системи, фирма „ХЪС“, „Сарк България“ и селището източно от Алуминиев завод. Временни смущения на тока са възможни в същите часове в районите на квартал Мътница, Асфалтова база, Кариера 1, Метарекс, ПС..

публикувано на 17.01.19 в 06:18

Слънце на Антоновден

Днес ще бъде предимно слънчево, ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще се повишават до 5-10 градуса. За Шумен очакваната минимална температура е минус 2 градуса, а максималната ще бъде около 9-10 градуса. Утре температурите ще останат високи за сезона. Минималните ще бъдат от 0 до минус 2 градуса, а максималните ще..

публикувано на 17.01.19 в 06:13