Ало измамници атакуват Шумен

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Над 10 обаждания са получени от жители на Шумен в рамките на 30 минути, които съобщават за опити за телефонни измами, информират от Областната дирекция на МВР. Схемата е добре познатата - непознат се представя за полицай, убеждава хората да съдействат за залавяне на телефонни измамници и им дава указания да изхвърлят през прозорци и тераси налични пари. Молим хората да не се доверяват на непознати, които им искат пари по какъвто и да е повод, призоваха от полицията.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отново на бунт за газ

Нов протест с искане за газифициране организират от 17 ч. днес живеещите на шуменската улица „Георги Раковски“. Те са изпратили писмо до кмета на Шумен Любомир Христов с копия до министър-председателя Бойко Борисов, областния управител Стефан Желев и обществения посредник Иван Капралов. Гражданите настояват да получат писмен отговор по..

публикувано на 26.08.19 в 09:15

Горещо начало на седмицата

Между 18 и 20 градуса бяха измерените в 6 ч. тази сутрин температури в Североизточна България. През деня над региона ще е предимно слънчево, следобед във вътрешността ще има временни увеличения на облачността, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса, за Шумен – около 34..

публикувано на 26.08.19 в 08:08

Планови спирания на тока

Населени места в Североизточна България ще са без ток и днес заради ремонти и профилактика на съоръженията. В Нови пазар от 8,30 ч. до 16,30 ч. ще е прекъснато захранването в района на Автогарата, Добруджанския квартал, градинката "Люксембург", "Централата" и блоковете в кв. 117.  В същия часови отрязък в Шумен временни смущения ще има в..

публикувано на 26.08.19 в 07:46

Събор „Съхрани българското“ в с. Радко Димитриево

Традиционният събор „Съхрани българското“ ще се проведе днес в шуменското село Радко Димитриево. Началото му е поставена през 2009 година, като среща на всички читалища в областта, които носят името „Пробуда“. В тазгодишното издание с фолклорни песни и танци ще се представят самодейни колективи от региона, а най-малките участници са от Радко..

публикувано на 25.08.19 в 08:57

Бабината питка събира хора в с.Белокопитово

В шуменското село Белокопитово днес/24.08/ ще се проведе първият събор „Бабината питка“. Идеята е да се изявят всички майстори на хляба, които живеят в селото. Според кмета на селото Алекси Чолаков, най-важно е семействата да се съберат. По думите му, целта на празника е хората да се сплотят. Съборът „Бабината питка“ започва в 10.00 часа на площада в..

публикувано на 24.08.19 в 09:25

Две села в Шуменско без вода днес

Поради възникнала авария на помпен агрегат в помпена станция от водоснабдителна система „Марково”, до 17,00 часа днес ще е спряно водоподаването в селата Марково и Косово, община Каспичан.

публикувано на 24.08.19 в 07:51

РИОСВ - Шумен с нов шеф

Стела Илиева е новият директор на РИОСВ - Шумен, съобщиха от екоинспекцията. Тя е назначена със заповед на министъра на околната среда и водите Нено Димов, считано от 21 август 2019 г.  Избрана е за поста след спечелен конкурс, обявен от Министерството на околната среда и водите. Стела Илиева е дипломиран магистър в специалността „Екологични..

публикувано на 23.08.19 в 16:53