Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Чистят Разград заедно

град Разград
Снимка: www.bulgariainside.com

В Областната администрация в Разград започна раздаването на 600 чувала и 1000 чифта ръкавици за доброволците, които ще участват в инициативата „Да изчистим България заедно “. Помощните материали се предоставят на общинските администрации, които ги раздават на желаещите. От местните управи предоставиха информация за местата, където ще се чисти в събота.

В община Исперих местата за почистване са: Градски парк – ул. „Борис Савов“; зелени площи на ул. „Стефан Караджа“, ул. „Васил Левски“ /парк „Владимир Друмев“/, на ул. „Хан Аспарух“ /блок „Кристал“/ и в ж.к. „Васил Априлов“; както и Градски стадион и Местността „Сборяново“.

В община Самуил се очаква включване на над 150 доброволци. Ангажименти за включване в инициативата са поели: Общинска администрация-Самуил, ОУ„Св. Св. Кирил и Методий“-с. Самуил и ОУ„Христо Ботев“-с. Владимировци. Почистване ще се извърши в населените места: с.Самуил, с.Пчелина, с.Владимировци, с.Ножарево, с.Богданци, с.Голяма Вода, с.Хърсово, с.Желязковец, с.Хума, с.Богомилци, с.Кривица, както и на местностите „Парка“, „Деведжи“, „Лозята“, „Орта кулак“, „Токат азъ“ в с. Самуил; както и на детски площадки в с.Самуил, с.Хърсово, с.Голяма Вода, с.Владимировци, с.Пчелина.

В община Цар Калоян ще се почистват централните зони в селата Езерче и Костанденец, а в общинския център - по улица „Христо Ботев“ и отсечката за гробищата извън града, в посока гр. Ветово; по улица „Филип Тотю“ - пресечна на ул. „Христо Ботев“; по улица „Русе“ в посока с. Костанденец; Централна зона: пл. „Демокрация“, паркинг, автоспирка, поща и др.

В община Завет ще се почистват обществени места, паркове, градини, озеленени площи, междублокови пространства, дворове на фирми, училища и детски градини, находящи се на територията на общината. Събраните отпадъци ще се транспортират до Регионално депо за неопасни отпадъци – Разград от Общинско предприятие „Воден – 2009“.

В община Лозница се очаква включване на над 90 доброволци в кампанията „Да изчистим България заедно“. Те ще чистят в 11 населени места. В Бели Лом ще чистят централна улица „Цариградско шосе“, зелени площи около стадиона и терена около селскостопанския двор. Във Веселина ще чистят зелени площи около ДГ„Пролет“ – ул. „Хр. Ботев“ и около ОУ „Иван Вазов - ул. „Хр. Ботев“; в Ловско - зелени площи по ул. „Паркова“ и ул. „Стара планина“; в Манастирци - Зелени площи по ул. „Ал. Стамболийски“; в Гороцвет - улица „Димчо Дебелянов“; в Каменар - зелени площи по улиците „Беласица“ и „Тодювци“; в Синя вода - зелени площи по ул. „Ал. Стамболийски“ и зелени площи на детската градина и около кметството; в Студенец - зелени площи около читалището по ул. „Странджа“ и зелени площи по ул. „Огоста“, в Тръбач- централни части на населеното място и зелени площи по ул. „Венелин“ и ул. „Арда“; в Чудомир - зелени площи около кметството и зелени площи около детска и спортна площадка. В общинския център Лозница ще се чистят междублоковите пространства по ул. „Дружба“, Централен градски парк и малък градски парк.

В кампанията в областния град Разград ще се включат Областната администрация, ТП на НОИ, Териториално подразделение на НАП, ОДБХ, Областна дирекция „Земеделие“, училища и неправителствени организации.

Предвидените места за почистване са: „Младежки парк“ в ЖК„Абритус“; вилна зона „Дянковски път“; местност „Пчелина“ в землището на гр. Разград /зона за спорт и пикник срещу бивш ресторант „Горски кът“/, междублокови пространства, детски площадки и други.

Служителите в Областната администрация ще почистват местността „Пчелина“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Договори за милиони

Договор за реализиране на три проекта на община Разград подписа кметът Добрин Добрев с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  С малко над 1 милион лева от държавния бюджет ще бъде направено проектиране за основен ремонт на градската пречиствателна станция.  3 милиона лева са предвидени за основен ремонт на общинския път Дянково –..

публикувано на 24.04.24 в 16:14

Запрашеност само ден

Само едно превишение на фините прахови частици е отчетено в Разград при първото за годината планово измерване на качеството на въздуха. Това съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Русе.  Отклонения от нормите е имало на 1 април. Замерванията са направена чрез мобилната автоматична станция в 13 поредни денонощия – от 21 март до 2..

публикувано на 24.04.24 в 15:48

Удари с дървена сопа

37-годишен мъж е задържан в РУ-Кубрат за извършено домашно насилие, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен. Около 15:30 часа на 23 април от Филиала по спешна медицинска помощ-Кубрат е получен сигнал, че са приели 27-годишна жена с разкъсно-контузна рана на главата и фрактура на дясна ръка. На място в болницата е изпратен полицейски екип, който да..

публикувано на 24.04.24 в 11:12

Обновен храм отвори врати

Официалното откриване на обновения храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Кубрат е днес. Тържественото богослужение извърши Главиницкият епископ Макарий, викарий на Русенския митрополит Наум. Църквата е основно ремонтирана със средства по Програмата за развитие на селските райони, каза за Ради Шумен отец Светослав от храма. "Храмът е с обновена..

публикувано на 21.04.24 в 08:53

Ориентиране с кауза

Състезание по ориентиране с благотворителна цел ще се проведе днес, на 21 април, в местността "Балеу" край разградското  в село Дряновец. Това е поредната инициатива в подкрепа на разградчаните Ангел Героев и Пламен Кулов, които се борят с онкологични заболявания.  Състезанието по ориентиране е за любители, без ограничения във възрастта. Всеки..

публикувано на 21.04.24 в 08:29
Община Разград

Община осъди министерство

Община Разград спечели още едно дело срещу регионалното министерство за наложена корекция по европроект, съобщиха от администрацията. Става дума за реконструкция и благоустрояване на дворно място и изграждане на енергоспестяващо осветление на Основното училище „Никола Й. Вапцаров“.  Санкцията е наложена  през септември 2021 г. от заместник-министър на..

публикувано на 19.04.24 в 14:10

Спортни турнири с кауза

Благотворителни турнири по канадска борба, шах и тенис на маса ще се проведат този следобед в двора на Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ в Разград. Инициативата е на ученици и на техния преподавател по гражданско образование Цветалина Минкова. Може да се включи всеки желаещ, независимо от възрастта. Таксата за участие е..

публикувано на 18.04.24 в 13:42