Училището в Дивдядово светна

Снимка: Девето основно училище „Панайот Волов“

Обновено и ремонтирано, Девето основно училище „Панайот Волов“ в шуменския квартал "Дивдядово" ще посрещне тази година 170-ия си рожден ден. В първия учебен ден в класните стаи ще влязат 35 първокласници. Училището е готово да посрещне всички 230 ученици на 17 септември, каза за Радио Шумен директорът Стефан Баев.

"Общата стойност на тези ремонти е около 27 000 лв., осигурени от дарения на физически и юридически лица с активното участие на училищното настоятелство. Тази година сме ремонтирали 7 кабинета, включително и залата за хранене. Останалите обекти са коридори, стълбища, входни фоайета. Всичко това е ремонтирано и готово за първия учебен ден", посочи той.

Със средства от общинския бюджет са сменени тротоарните плочки в двора, направени са подпорни стени между двете училищни сгради и са изградени места за отдих, каза още директорът на Девето основно училище „Панайот Волов“ в квартал "Дивдядово" Стефан Баев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

П.Симеонов: Протестите ще продължат и след оставката

„Валери Симеонов вероятно е искал да поотмине малко пикът на протестите срещу него и ако прави това действие, то да не изглежда под натиск“. Така политологът Първан Симеонов коментира в ефира на радио Шумен оставката на вицепремиерът. По думите му, поредицата протести срещу Валери Симеонов са направили неволна услуга на Бойко Борисов, като са..

публикувано на 17.11.18 в 11:29
Валери Симеонов

Ж. Иванова: Оставката на Симеонов е малката победа

„Това е малката победа“, заяви в ефира на радио Шумен Живка Иванова, представител на майките на деца с увреждания в Силистра, по повод подадената снощи оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Тя изрази надежда, че скоро в Народното събрание ще бъдат приети законите за хората с увреждания и за личната помощ, за които майките на деца с увреждания..

публикувано на 17.11.18 в 10:15

Условна присъда за смърт на пътя

3-годишна условна присъда получи днес 19-годишният шуменец, който миналата година при катастрофа причини смъртта на кмета на село Кочово - Кенан Ибрям. Съдът уважи предявените от членовете на семейството на загиналия граждански искове. Подсъдимият трябва да заплати на всеки от родителите по 35 000 лева, както и 30 000 лева на сестра му. Той е..

публикувано на 16.11.18 в 17:25

Министър Вълчев при студентите

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев беше гост на Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети, което започна днес в Шумен. Той заяви, че Министерството на образованието е партньор на университетите и студентските съвети. Според министър Вълчев знанията стават все по-специализирани и индивидуализирани и..

публикувано на 16.11.18 в 16:30

Ансамбъл "Шумен" омая Шанхай

Ансамбъл „Шумен“ се завърна след успешно представяне на Фестивала на фолклорното изкуство в Шанхай. Ръководителят на ансамбъла Катя Кайрякова, заедно с трима от младите шуменски танцьори, се срещнаха днес с кмета на Община Шумен Любомир Христов. Те благодариха за помощта, оказана от местната администрация. В тазгодишното издание на фестивала..

публикувано на 16.11.18 в 14:49

Министър в Смядово

Усилията за обхващане и включване на деца и ученици в образователната система занапред трябва да бъдат насочени към ежедневната посещаемост на училище и ефективното включване в училищния живот. Това каза днес в Смядово министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. По думите му, подрастващите, които са върнати в класните стаи, си остават..

публикувано на 16.11.18 в 14:31

Артефакти откриха в Ружица

13 каменни и метални предмета с вид на културно-исторически ценности и три металдетектора са били намерени и иззети при претърсване в частен дом вчера в село Ружица, съобщиха от полицията в Шумен. Проверката  в жилището на 51-годишен на улица “Христо Ботев“ била извършена след получен сигнал. Предметите, които наподобяват археологически обекти, не..

публикувано на 16.11.18 в 12:25