За карате, историята и силата на духа

Сенсей Даниел Димитров - инструктор в Спортен клуб „Киокушин” в Шумен
Снимка: Радио Шумен

40 години карате киокушинкай в Шумен отбеляза Спортен клуб "Киокушин". За тези години състезатели на клуба са завоювали три европейски титли, две от които са на Богомил Тихолов и една на Каан Шюкри. Трима са европейските вицешампиони, а шестима бронзовите медалисти. От клуба са излезли 16 национални състезатели, като първата е Цветелина Владикова. На републикански първенства са спечелени 154 златни, 125 сребърни и 151 бронзови медала. 

В момента в клуба по карате „Киокушин“ се обучават над 100 състезатели от различни възрасти, като най-малкият е на 5 години, а най-възрастните са над 50 години.

"Карате дава доверие, сила и любов към спорта", споделя сенсей Даниел Димитров - инструктор в Спортен клуб "Киокушин". Чуйте още за карате, историята на бойното изкуство в Шумен и силата на духа в интервюто на Велмира Стефанова със сенсей Даниел Димитров.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Артефакти на паметта

Каква е българската версия на лъвовете – човекоядци, известни от холивудската продукция „Призракът и мракът“ и защо на чаша кафе може да се роди революция? Отговорите на тези въпроси се намират в книгата „100 артефакта на героичното време“. Тя ще бъде представена тази вечер в Регионалния исторически музей в Русе. Изданието представя епохата на..

публикувано на 21.11.18 в 16:28

За любовта в едно шуменско семейство

Нищо не може да се сравни с чувството на сигурност, което дава семейството. Рубриката ни "Лицата на живота“ е посветена на Въведение Богородично - Денят на християнското семейство. Жулиета Герова ще ви запознае със семейство Илиеви от Шумен. Майката Петя и бащата Ивайло имат три дъщери - Яна на 16 г., Рада на 15 г. и Мина на 11 г. За силата на..

публикувано на 21.11.18 в 15:14
vezmo

Народните песни на Кюлевча

Народните песни винаги са били и ще бъдат вдъхновение за всеки човек, докоснал се до културата на страната ни. Всяка народна песен е единствена по рода си и в нея са вплетени хиляди истории, животи, съдби, а пламъчето за създаването им идва съвсем спонтанно. Това пламъче носи в душата си и народната певица Стоянка Манолова от Кюлевча, с нея ни среща..

публикувано на 20.11.18 в 14:48

Астор на 75

Астор покори публиката в Народния театър- София, където избра да празнува 75-тата си годишнина с грандиозен спектакъл. В минутите преди появата му на сцената, Станислав Буковалов го включи на живо по телефона в предаването "Истории за историята". Чуйте разговора им.

публикувано на 20.11.18 в 14:45

Силистренският "Титаник"

21-годишният Йордан Стоянов от Силистра е направил умален макет на кораба „Титаник”. Дължината му е 270 см, ширината 35 см, а височината от кила до комините - 70 сантиметра. Теглото на макета е близо 80 килограма. Работата е отнела на младия човек около 5 месеца. Вложил е близо 800 лева. Корабът е изработен от дърво. Може да се разглобява, за да се..

публикувано на 20.11.18 в 13:52

Дизайнерската дрога - все по-разпространена

Все повече млади хора посягат смело и без да се замислят към дизайнерските наркотици. Те обаче не са никак безобидни, а дори е смъртоносни, сигнализират експерти. Наистина ли могат да се намерят лесно и да се купят у нас т. нар. "шмика, ароматен тамян или спайс", при това съвсем законно, и какво ги прави предпочитани от младите хора? Отговорите на тези..

публикувано на 20.11.18 в 13:35
Политологът доц. Стойчо Стойчев

Протестите у нас са изгодни на Русия

От седмици слушаме за протести и пътни блокади в цялата страна. Докъде ще стигне недоволството срещу високите цени на горивата и бедността? Чуйте експертното мнение на политолога доц. Стойчо Стойчев, който твърди, че полза от протестите у нас има Русия. С него разговаря Невена Николова.

публикувано на 15.11.18 в 14:55