Нов асфалт в Нови пазар

Снимка: Радио Шумен

Завърши рехабилитацията на една от основните улици на Нови пазар – „Цар Петър“. Положен е нов асфалт, подменени са тротоарите и бордюрите. Има нова пътна маркировка и предстои поставянето на пътни знаци. Изградени са и изкуствени ограничители на скоростта. За цялостния ремонт на улицата с решение на Министерския съвет бяха отпуснати 300 000 лева.ВИЖТЕ ОЩЕ

Законни ли са паркоматите в Шумен?

Паркинг автоматите в центъра на Шумен да бъдат спрени, докато устройствата не започнат да издават касови бележки. Затова настоява Даниела Русева от групата общински съветници „За Шумен“. От юли апаратите принтират талони, а не фискални бонове. Това провокира групата ѝ да постави проблема пред кмета Любомир Христов. „ Отговорът, който получихме бе..

публикувано на 20.11.18 в 14:02

Община Шумен няма да вдига данъците

„Удовлетворен съм от свършената работа. Благодаря на администрацията и на гражданите за търпението при изпълнение на строителната ми програма“. Това заяви кметът Любомир Христов днес на брифинг, на който отчете свършеното през третата година от мандата си. Община Шумен няма да вдига данъците догодина увери кметът. " Нямаме намерение..

публикувано на 20.11.18 в 13:18

Връчват ключовете за новопостроените къщи

Близо 2 години след инцидента на 10 декември 2016 г. в село Хитрино, собствениците на новопостроените къщи в селото ще получат ключовете за новите си домове на специална церемония. Тя ще е в понеделник от 14:00 часа в Хитрино. Радио Шумен припомня, че домовете бяха построени със средства от Фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната..

публикувано на 20.11.18 в 11:46

Ще се сменят ли имена на местности?

Да бъде избрана временна комисия, за да осъвремени имената на местности на територията на Община Шумен. Това е един от въпросите, които общинските съветници ще обсъдят на ноемврийската сесия. Идеята е на Добрин Чайлев от Атака. По думите му, комисията ще работи напълно безвъзмездно, а в мотивите за искането е посочено, че има местности в околностите..

публикувано на 19.11.18 в 17:17

Преславският базар с нови водопроводи

Започна подмяната на водопроводната мрежа на градския базар във Велики Преслав. Всичките 13 павилиона, разположени там ще получат ново водозахранване. Общината финансира строителните работи с 4000 лв. от собствените си приходи. С тези средства се полагат водопроводите и водопроводните отклонения до абонатите. Ремонтът се прави, за да се елиминират течове..

публикувано на 19.11.18 в 17:13

Не на насилието над деца

33 деца, жертви на насилие са получили помощ в Шуменска област през октомври в Детския център „Зона Закрила“. Това съобщи за Радио Шумен директорката на центъра Златка Йорданова по повод днешния Световен ден за борба с насилието над деца."В полицията и съда отчитат, че работят повече по случаи на домашно насилие. Това надали означава, че то се е..

публикувано на 19.11.18 в 16:46

Даряваме кръв за катастрофиралите момчета

Повече от 30 доброволни кръводарители се отзоваха в първите часове на днешния ден, за да помогнат за лечението на младежите от Шумен, които пострадаха в тежката катастрофа край Дибич в събота. Кампанията е по призив на близките на пострадалите в социалните мрежи, на който се отзоваха много млади хора. Това е вторият апел за около седмица, на който шуменци..

публикувано на 19.11.18 в 13:37