Без вода

| обновено на 13.09.18 в 07:05

Част от Шумен ще остане без вода днес (13.09.) от 8 до 20 часа. Водоподаването ще бъде спряно в шуменския квартал „Боян Българанов“ – в района западно от ул. „Самара” и във високите части на вилната зона в местностите „Под манастира”, „Топхане”, „Чашка” и „Домник”. От ВиК-Шумен уточняват, че причина за спирането на водата е реконструкция в помпена станция за най-висока зона от водоснабдителната мрежа на Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК авария на Пети полк

Авария по уличен водопровод е причината да няма вода в района около зала "Арена Шумен". Тя е възникнала в късния следобед, като в момента работата по отстраняването й продължава, обясняват от ВиК - Шумен. Очаква се водоподаването да бъде възстановено до 20:00 ч. днес.

публикувано на 19.02.19 в 17:12

Лъвски скокове в Шумен

20 петокласници от Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен участваха в състезанието „Лъвски скок“. В надпреварата, която се проведе днес във физкултурния салон на учебното заведение, децата направиха по три опита за скок от място. Първи при момчетата се класира Теодор Тодоров, а най-добър резултат при момичетата показа Цветелина Генова...

публикувано на 19.02.19 в 15:23

Вандали палят новите контейнери

Десет от новите контейнери за битови отпадъци в Шумен, които бяха поставени в северната част на града, вече са повредени. Работници от общинското предприятие по чистотата установиха на ул. „Ген. Драгомиров“ до сухата чешма запалени отпадъци и обгорени съдове. От общинската администрация напомнят, че през миналата година бяха закупени 725..

публикувано на 19.02.19 в 15:06

Музей в куфар

В контекста на 19 февруари мобилният образователен проект „Музей в куфар“ гостува в няколко шуменски училища и детски градини. В увлекателен разказ на Милена Андреева от къща музей „Панайот Волов“ децата от детска градина „Конче Вихрогонче“ бяха запознати с интересни истории от ранните години на Васил Левски. Малчуганите споделиха и своя прочит..

публикувано на 19.02.19 в 13:30

Шумен се поклони пред Левски

Стотици шуменци се наредиха днес пред паметника на Васил Левски с венци и цветя, за да почетат паметта му. Ритуалът бе организиран от Община Шумен  и шуменския Военен гарнизон. Слово за Апостола на свободата произнесе Красимира Чалъкова, уредник в къща музей „Добри Войников“. Стихове за Левски  прозвучаха в изпълнение на учениците от СУ “Васил..

публикувано на 19.02.19 в 12:57

Две каруци с крадени дърва

Две каруци с незаконно добита дървесина са задържани при проверки на горските стражари на територията на Шуменска област. Служителите на ДЛС „Паламара” са хванали нарушител, който транспортирал с каруца 1 куб. м дърва за огрев без документи. По случаят са съставени два акта. Други два акта и два констативни протокола са съставени при обход в..

публикувано на 19.02.19 в 11:45

Екоинспекцията разпореди

РИОСВ - Шумен даде предписания на кметовете да почистят речните корита. Мярката се предприема с цел превенция и във връзка с изискванията на Закона за управление на отпадъците. До всички кметове на общини в Шуменска и Търговищка област са изпратени писма, в които се дава срок до 21 март да бъдат набелязани неотложни дейности. При констатиране на..

публикувано на 19.02.19 в 11:40