"Как се гони страх" в Шумен

Най-новото детското заглавие в афиша на шуменския театър е „Как се гони страх”, по текст на Калин Илиев. Режисьор на постановката е Цвети Пеняшки. Участват актьорите Александър Валериев, Ивана Бобойчева, Елена Атанасова и Иван-Александър Дойчев. Ивана и Иван-Александър правят дебют в Шумен. Александър Валериев за втори път работи като актьор и композитор с режисьора. На сцената оживява едно животинско царство, доминирано от страха, едно умалено тоталитарно общество, познато от миналото на страната ни. „Как се гони страх” ще има премиера в неделя, 16 септември, от 11 часа в зала „Патиланчо” на Драматично-куклен театър "Васил Друмев". Още можете да чуете в прикачения файл.ВИЖТЕ ОЩЕ

Валидират пощенска марка

Валидираха пощенска марка за 100-годишнината от качването на цар Борис III на трона. Художник на проекта е проф. Тодор Варджиев, а тиражът на изданието - 6000 броя. Министърът на транспорта Росен Желязков отбеляза, че цар Борис III е бил страстен филателист и колекционер. „Неговият образ многократно е бил увековечаван в редица пощенско-филателни..

публикувано на 20.11.18 в 16:06
Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“

Стефан Вълдобрев с концерт в Русе

На 17-ти декември в Доходното здание в Русе ще гостува музикалният проект „По-полека symphony“ със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. То е част от Коледното им турне. Познатите стари хитове ще прозвучат в нов аранжимент от симфоничния оркестър на Опера - Пловдив с диригент Константин Добройков. Билетите за концерта вече са в продажба на касите..

публикувано на 20.11.18 в 16:02
Петър Стоянович

Централна Европа като империя, буфер и общност

На 22.11.2018 г. от 17:30 часа  в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен публична лекция ще изнесе професор Петър Стоянович. Тя е на тема „Централна Европа като империя, буфер и общност“.  Нейните естествени връзки с България и задължения към общото ни историческо и духовно наследство“. Професор Стоянович е със степен „Магистър по..

публикувано на 20.11.18 в 15:29

Премиера на "Маминото детенце"

Премиера на новия спектакъл „Маминото детенце“ в Драматичния театър - Търговище ще има днес от 17:30 часа. Постановката е по едноименната повест на Любен Каравелов, реализирана е от режисьора Съби Събев. В нея участват Цветан Колев, който дебютира на търговищка сцена и актьорите Атанас Махнев, Йордан Любомиров, Маргарита Маркова, Никола Шопов, Горица..

публикувано на 20.11.18 в 10:46

Представят "Военната памет на Разград"

Книга за участието на разградчани във войните представят в Разград. Премиерата е от 18 часа в салона на читалище "Развитие". Сборникът "Военната памет на Разград" е издание на Регионалния исторически музей и се посвещава на 100-годишнината от Първата световна война. Изданието е своеобразен паметник на признателност към участниците във войните и..

публикувано на 20.11.18 в 10:41

Танцова формация "Европа" с престижно отличие

Танцьори от формация „Европа“ към шуменското Народно читалище „Напредък“ се завърнаха от международен фестивал в Скопие с престижна награда. Тя им е присъдена след оспорвана конкуренция с над 70 клуба от редица страни по света. Как малките участници в танцовия форум оценяват завоюваното отличие, как ръководителката на танцовата формация Пенка Великова и..

публикувано на 16.11.18 в 17:43

Нощ на театрите в Шумен и Русе

Театрите в Шумен и Русе ще се включат в международната инициатива „Нощ на театрите", която се състои на 17.11.2018 г. В Шумен ще се играят 2 представления – от 11 часа „Да поиграем с Пипи“ - за най-малките зрители в зала „Патиланчо“ и „Невъзможност в най-чист вид“ – от 19 часа на камерна сцена. Спектакълът за деца е при вход свободен. За вечерното..

публикувано на 16.11.18 в 16:42