Денис Нуф - участник в "Шепите на Демир Баба"

Денис Нуф е роден на 21.07.1993 г. в Разград. Завършва Българска филология във Великотърновския университет. Започва да пише разкази още в ученическите си години, когато прави и първите си художествени публикации. Негов разказ бива включен и във великотърновския литературен алманах „Света гора“. В момента работи като оператор във великотърновска регионална телевизия. През 2017 г. е отличен за своя поезия на Националния студентски литературен конкурс "Боян Пенев” в Шумен. През 2018 г. прави самостоятелно литературно четене в "Хралупата" в София, организирано от поета Георги Гаврилов. Денис Нуф е участник в първия празник за съвременно изкуство "В шепите на Демир Баба", който ще се проведе на 14, 15 и 16 септември. Предстои му издаване на дебютна стихосбирка. Още можете да чуете от интервюто с Денис Нуф, записано за предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки".
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Код визуално" в Търговище

"Код визуално" е мотото на изложба, която ще бъде открита тази вечер в художествената галерия "Проф. Никола Маринов" в Търговище. Творбите са на студенти и преподаватели от Шуменския университет "Епископ Константин Преславски". Според заместник-декана на Педагогическия факултет проф. Димитър Чолаков, изложбата е от творби на млади..

публикувано на 22.02.19 в 09:21
Сградата на Драматичния театър в Търговище

"Лоши деца" отново на сцена в Търговище

Постановката "Лоши деца" на Драматичния театър в Търговище ще бъде представена от 15.00 часа днес в големия салон на театъра. Представлението е по инициатива на Общинския съвет по наркотични вещества и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, във връзка с отбелязването на Деня за борба с тормоза в..

публикувано на 22.02.19 в 08:12

България в Балканските войни

Енциклопедията „България в Балканските войни (1912 – 1913)" ще бъде представена тази вечер от 17 ч. в Художествената галерия в Силистра. Това съобщиха от авторския екип д-р Тодор Тодоров, доц. д-р Милен Куманов от БАН и Десислава Костадинова - докторант към БАН. Изданието включва информация за Балканските войни; исторически данни и факти за усилията..

публикувано на 21.02.19 в 16:09

Гундеров с номинация

Роденият в Шумен драматург и режисьор Николай Гундеров е сред номинираните автори в конкурса за нова пиеса на тема „Тайните“, организиран от Нов български университет.  Неговата пиеса „Цугцванг" е оценена високо от журито. Победителят  ще бъде обявен на 25 февруари от 17 ч. в галерия “УниАрт”. Сред номинираните автори са още: Васил Балев  за пиесата..

публикувано на 21.02.19 в 13:05

60 000 за Общинския фонд "Култура"

Общинският фонд „Култура“ на Община Шумен ще има възможност да разпредели 59 698 лева през 2019 година, стана ясно на заседание на Постоянната комисия по Култура, културно-историческо наследство, туризъм, интеграционна политика и вероизповедания. Това е сумата, след като към предвидените от бюджета на община Шумен за 2019 г. субсидии се добавят..

публикувано на 21.02.19 в 11:56

Beatles tribute в Радио Шумен

Концерт с любими песни на "Бийтълс" могат да чуят шуменци тази вечер от 19 ч. в Арт салона на Радио Шумен. Това е пиано трио проект, създаден в чест на най-успешната група за всички времена. Песните са в аранжименти на Любо Цанев, които следват съвременната джазова стилистика, запазвайки духа и мелодичността на оригиналите. Ще ги чуете в..

публикувано на 21.02.19 в 11:06

"Поправителен за родители" в Шумен

В зала „Сава Доброплодни“ на Народно читалище „Добри Войников“ Мадлен Алгафари ще представи днес от 17:30 часа новата си книга „Поправителен за родители“. Изданието  е насочено към грешките, които допускат родителите при отглеждане на децата си заради собствените си травми и неосъзнатост.  Сред акцентите в книгата са етапите при бременност и раждане,..

публикувано на 21.02.19 в 10:00