Училище светна след ремонт за 5 млн. лв.

3
Снимка: Община Силистра

Основното училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Силистра ще посрещне своите ученици в напълно ремонтирана и обновена сграда. Мащабният проект е финансиран с 5 млн. лв по проект на Община Силистра по оперативната програма „Региони в растеж“. Със средствата е обновена и детска ясла „Здравец“. В училището е създадена модерна спортна инфраструктура , могат да се практикуват няколко вида спорт - баскетбол, волейбол, лека атлетика и футбол, каза директорът на училището Георги Тончев.

"Нашето училище е с традиции. Нашите деца постигнаха високи успехи на национално и международно ниво. На националното външно оценяване учениците ни са в призовата тройка. В областта на спорта имаме високи постижения. Последната новина е, че преди няколко дни фолклорният състав към училището спечели престижен международен конкурс - фестивал на народното творчество на различни страни, който се проведе в Румъния", посочи той.

През новата учебната година ще се обучават около 400 деца, разпределени в 18 паралелки. Първокласниците са 60, каза още директорът на "Св. Св. Кирил и Методий" в Силистра Георги Тончев.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Учат пенсионери да се пазят от измамници

Служители на Областната дирекция на МВР в Силистра продължават разяснителната си кампания за превенция на телефонните измами сред възрастните хора. Днес полицейски инспектор Пеньо Пенев се срещна с членовете на един от пенсионерските клубове в областния град, разясни механизма, по който действат измамниците и даде указания как трябва да се..

публикувано на 22.02.19 в 16:22

Награждават най-пияните от любов в Силистра

Награждаването на победителите в Осемнадесетия Национален поетичен конкурс   „Любовта е пиянство или пиянство от любов” ще се състои тази вечер от 17.00 ч., в Регионална библиотека „П. Павлович” в Силистра. Сто двайсет и пет писма са получени за участие в литературната надпревара, съобщиха от общината. Конкурсът се провежда под патронажа на..

публикувано на 22.02.19 в 08:26

И Силистра на крак заради чумата

Областната епизоотична комисия в Силистра набеляза днес нови мерки срещу разпространението на африканска чума след положителната проба в Девня. Съобщено беше, че населени места от общините Кайнарджа, Алфатар, Силистра и Ситово влизат в така наречената инфектирана зона. В нея са в сила 15 условия, свързани с придвижване на домашни свине и свине от..

публикувано на 21.02.19 в 17:02

Да развеем българското знаме

С инициатива „Да развеем българското знаме“ Община Силистра призовава гражданите да се включат в проявите за Трети март. Церемонията за отбелязване на националния празник на България ще започне с ритуал за издигане на националния трибагреник на централния градски площад. Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметниците на Стефан Караджа, Капитан..

публикувано на 21.02.19 в 12:37

Мъж прободен в слабините

24-годишен мъж е заподозрян за причиняване на средна телесна повреда, съобщават от Областната дирекция на МВР - Силистра. Малко преди 4 ч. тази сутрин в игрална зала в Дулово след възникнало спречкване той нанесъл прободна рана в областта на слабините на 28-годишен мъж. Пострадалият е настанен в болница, няма опасност за живота му. По случая е..

публикувано на 21.02.19 в 12:11

Издирват неимунизирани деца

91% от 13-месечните бебета в Силистренска област са имунизирани с комбинирана ваксина срещу морбили, паротит и рубеола. Това показва справка на Регионалната здравна инспекция за миналата година. При 12-годишните деца обхватът е 87 на сто. Според специалистите, данните са незадоволителни, тъй като процентът трябва да е около и над 95. Заради..

публикувано на 20.02.19 в 09:15

Бракониери с моруна гигант

Служители на Отдел „Рибарство и контрол – Централен Дунав” при Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултура (ИАРА) заловиха днес бракониери, извадили от водата 200-килограмова моруна в района на Силистра. „Рибата е жива и е пусната обратно във водите на река Дунав, а по случая се води дознание“, съобщи изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р..

публикувано на 19.02.19 в 14:45