Училище светна след ремонт за 5 млн. лв.

Снимка: Община Силистра

Основното училище "Св. Св. Кирил и Методий" в Силистра ще посрещне своите ученици в напълно ремонтирана и обновена сграда. Мащабният проект е финансиран с 5 млн. лв по проект на Община Силистра по оперативната програма „Региони в растеж“. Със средствата е обновена и детска ясла „Здравец“. В училището е създадена модерна спортна инфраструктура , могат да се практикуват няколко вида спорт - баскетбол, волейбол, лека атлетика и футбол, каза директорът на училището Георги Тончев.

"Нашето училище е с традиции. Нашите деца постигнаха високи успехи на национално и международно ниво. На националното външно оценяване учениците ни са в призовата тройка. В областта на спорта имаме високи постижения. Последната новина е, че преди няколко дни фолклорният състав към училището спечели престижен международен конкурс - фестивал на народното творчество на различни страни, който се проведе в Румъния", посочи той.

През новата учебната година ще се обучават около 400 деца, разпределени в 18 паралелки. Първокласниците са 60, каза още директорът на "Св. Св. Кирил и Методий" в Силистра Георги Тончев.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Есенна сеитба в Силистренско

Започна есенната сеитба в Силистренско, показва справка от Областната земеделска дирекция. Засети са първите 24 000 декара със зимна маслодайна рапица. През миналата година стопаните в Силистренско са засели над 95 000 декара рапица, повече от 450 000 декара пшеница и над 38 000 декара ечемик.

публикувано на 21.09.18 в 14:02

Пожар изпепели 1100 низи тютюн

1100 низи изсушен тютюн са изгорели при пожар в сушилня в промишлената зона на Дулово. Собственикът е констатирал щетата в сутрешните часове на 20 септември. На мястото е извършен оглед и се изясняват причините на настъпването на инцидента. В процес на установяване са причините и за друг пожар, възникнал през вчерашния ден около 20.00 ч. в къща в..

публикувано на 21.09.18 в 12:23

Тутракан празнува днес

На 21 септември е празникът на Тутракан. По традиция началото ще бъде поставено с тържествена сесия на Общинския съвет, която ще започне в 10:30 ч. Поканени са всички народни представители от Силистренски избирателен район, областния управител, председатели на Общинския съвет и кметове на Общината от предходните мандати, както и почетни граждани на..

публикувано на 21.09.18 в 06:37

Задържаха 65-годишен пласьор на хероин

Наркопласьор, задържан в момент на продажба на хероин, е привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Силистра. Задържан е за 72 часа. 65-годишният Манол е арестуван, докато продавал на наркозависим доза с хероин за 10 лева. Полицейски служител станал очевидец на продажбата. Купувачът се опитал да избяга. Успял да разпръсне съдържанието,..

обновено на 20.09.18 в 16:18

В Силистра посрещат студенти

Новата академична година в силистренския филиал на Русенския университет беше открита днес. Директорът доц. д-р Теменужка Богданова представи успехите в 47-годишната история на Филиала и благодари за подкрепата на държавната и местните власти в реализирането на всички университетски инициативи. Бяха връчени дипломите на отличните абсолвенти от Випуск..

обновено на 20.09.18 в 15:29

Тутракан става град на бойната слава

Комисията по отбрана прие проекторешение за обявяване на Добрич и Тутракан за градове на българската бойна слава. To беше прието с 18 гласа „за“ и ще влезе в пленарна зала в петък. Предложението беше внесено от народните представители от ГЕРБ Пламен Манушев, Цвета Караянчева, Константин Попов, Христо Гаджев, Алтимир Адамов, Александър Сабанов и..

публикувано на 20.09.18 в 15:10

Избират лого на "Сребърна"

Антония Димитрова е класирана на първо място в конкурса за лого на биосферния парк „Сребърна“, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите. Докторантката във Великотърновския университет е представила три проекта. На второ място е предложението на графичния дизайнер от Силистра Диян Джамбазов, а на трето – на Калина Кузманова от..

публикувано на 20.09.18 в 14:31