Шкафчета за по-леки раници

Снимка: Радио Шумен

Шкафчета за вторите комплекти учебници са осигурени за всички ученици от 1 до 7 клас в шуменското Средно училище „Сава Доброплодни“. Те се доставят по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, съобщи директорът Албена Иванова-Неделчева.

През това лято на третия етаж в учебното заведение са сменени всички врати, като те имат стъкла, за да влиза повече светлина в коридорите. Изцяло обновени са четири стаи, а други четири са с напълно ново обзавеждане. Горната част на фасадата на училището е боядисана със специална мазилка, каза още директорът.

"Средствата, които са отделени за този ремонт през лятото, са на обща стойност около 75 000 лв.  Парите са изцяло от бюджета на училището. Тук обаче не включвам шкафчетата по националната програма, тъй като 8000 лв. ще бъдат преведени по програмата, 8000 лв. ще бъдат заделени от училището, а училищното настоятелство дофинансира останалата сума", посочи тя. Шкафчетата за стаите вече са доставени, предстои да получим и металните шкафове, които ще бъдат в коридорите, допълни директорът на Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен Албена Иванова-Неделчева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отвориха детелината на Белокопитово

Протестиращите от Шумен вече се изтеглиха от пътния възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус“. Образувалите се колони в различните направления на детелината се пропускат поетапно, уточняват от полицията. Колоната от автомобили на протестиращите се насочи към кръговото кръстовище на Руския паметник в Шумен. Там движението бе блокирано за..

публикувано на 18.11.18 в 14:47

Алтернатива за пътуващите през п.в. Белокопитово

Протестиращи граждани затвориха принудително движението за автомобили на пътен възел (п.в.) Белокопитово. Полицейски служители са на място. Създадена е организация за пренасочване на преминаващите автомобили по алтернативни маршрути. Пътуващите от Русе и Разград към Варна се отклоняват през селата Струйно- Длъжко- Тимарево – Хитрино,  по I-7 и..

публикувано на 18.11.18 в 13:29

Минута мълчание за жертвите на катастрофи

С минута мълчание в памет на загиналите в пътнотранспортни произшествия започна дежурството на полицейските екипи в Областната дирекция на МВР в Шумен. По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, във всяка трета неделя на ноември се отбелязва Световният ден за възпоменание на жертвите от катастрофи. Ежегодно при..

публикувано на 18.11.18 в 13:23

Два застрашени живота след ПТП-то край Дибич

В безсъзнание и с опасност за живота са двама младежи (на 18 и на 16 години), пътували в леката кола, която тази сутрин катастрофира край Дибич. Автомобилът се преобърна в река на изхода на село Дибич в посока към село Илия Блъсково. Екипите на полицията, пожарната и спешната помощ са установили, че произшествието е станало, след като 18-годишният..

публикувано на 18.11.18 в 12:34

Блокираха движението при п.в. Белокопитово

Протестиращите в Шумен блокираха пътния възел Белокопитово. Движението на детелината е спряно във всички посоки . Ще бъдат пропускани само автомобили със специален режим като линейки, пожарни коли и др., бяха категорични протестиращите. Шумен се вдигна на пореден протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. В гражданското..

публикувано на 18.11.18 в 12:03

По-добър живот за децата си искат шуменци

На пореден протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот излязоха шуменци днес. "Излязохме заради децата си. Искаме да живеят по-добър живот. Валери Симеонов си подаде оставката, но нашите искания остават" - заявиха протестиращите. Те се отправиха към една от големите бензиностанции в квартал „Боян Българанов“, където..

публикувано на 17.11.18 в 13:17

П.Симеонов: Протестите ще продължат и след оставката

„Валери Симеонов вероятно е искал да поотмине малко пикът на протестите срещу него и ако прави това действие, то да не изглежда под натиск“. Така политологът Първан Симеонов коментира в ефира на радио Шумен оставката на вицепремиерът. По думите му, поредицата протести срещу Валери Симеонов са направили неволна услуга на Бойко Борисов, като са..

публикувано на 17.11.18 в 11:29