Шкафчета за по-леки раници

16
Снимка: Радио Шумен

Шкафчета за вторите комплекти учебници са осигурени за всички ученици от 1 до 7 клас в шуменското Средно училище „Сава Доброплодни“. Те се доставят по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, съобщи директорът Албена Иванова-Неделчева.

През това лято на третия етаж в учебното заведение са сменени всички врати, като те имат стъкла, за да влиза повече светлина в коридорите. Изцяло обновени са четири стаи, а други четири са с напълно ново обзавеждане. Горната част на фасадата на училището е боядисана със специална мазилка, каза още директорът.

"Средствата, които са отделени за този ремонт през лятото, са на обща стойност около 75 000 лв.  Парите са изцяло от бюджета на училището. Тук обаче не включвам шкафчетата по националната програма, тъй като 8000 лв. ще бъдат преведени по програмата, 8000 лв. ще бъдат заделени от училището, а училищното настоятелство дофинансира останалата сума", посочи тя. Шкафчетата за стаите вече са доставени, предстои да получим и металните шкафове, които ще бъдат в коридорите, допълни директорът на Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен Албена Иванова-Неделчева.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отлагат съботна акция

За средата на март се отлага планираната доброволческа акция за почистване на градския стадион във Велики Преслав. Това съобщиха организаторите. Причината е в очакваните валежи. Акцията е част от местната кампания „Аз изчистих това”. През изминалите два уикенда младежи подкастриха черниците и оформиха виражите на стадиона. През седмицата работници..

публикувано на 22.02.19 в 16:54
Шумен , административен съд

Община Велики Преслав с жалба

Шуменският Административен съд образува дело по жалба на Община Велики Преслав срещу решение за налагане на финансова корекция по проекта за създаване на Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. Контролният орган е установил допусната нередност от страна на бенефициента Община Велики Преслав,..

публикувано на 22.02.19 в 15:53

Читалище с нов облик

Завършва санирането на народното читалище „Развитие“ във Велики Преслав. Строителните работи започнаха през септември с подмяна на дограмата и монтаж на топлоизолацията над сцената. Ремонтът се прави с повече от 350 000 лв., отпуснати от Програмата за развитие на селските райони. Идеята на Община Велики Преслав е ремонтите в читалището да продължат..

публикувано на 22.02.19 в 15:10

Снегорини в готовност

Четирите снегорина на РТК са готови при нужда веднага да излязат по шуменските улици при усложнена пътна обстановка. Това каза за Радио Шумен Атанас Кулев, управител на дружеството, което поддържа южната част на града. През почивните дни ще има и дежурни, които да разчистват и обработват със сол пешеходните пътеки и автобусните спирки. Общинското..

публикувано на 22.02.19 в 14:52

Пияна зад волана

21-годишна жена от Каспичан е заловена да шофира пияна в Шумен малко преди 4 ч. тази сутрин. Водачката управлявала „Мерцедес“ с варненска регистрация. По булевард „Симеон Велики“ не спряла на подаден от екип на „Пътна полиция“ сигнал със стоп палка и продължила движението си. Колата ѝ била спряна на улица „Цар Освободител“. Тестът с дрегер на..

публикувано на 22.02.19 в 13:35
Архив

Незаконна сеч на Шуменското плато

Неизвестен е изсякъл 30 широколистни дървета в района на природния парк „Шуменско плато“. За това информират от Областната дирекция на МВР. Сигналът е подаден вчера от горски надзирател. Отсечените дървета са от видовете бук, плен и габър. Към момента точното количество на отнетата без позволително дървесина не е установено. Образувано е..

публикувано на 22.02.19 в 13:04

Дърва за клуба по бокс

Североизточното държавно предприятие дари 10 кубика дърва за огрев на спортния клуб по бокс „Шумен груп“. Залата се отоплява с печка на твърдо гориво. В началото на сезона клубът закупил със собствени средства дърва, но те се оказали недостатъчни. В залата тренират 25 деца, заради които треньорите искат да се поддържа по-висока температура...

публикувано на 22.02.19 в 12:49