Откриха обновено селско училище

Снимка: Областна администрация - Силистра

Нова сграда на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство бе открита в с. Средище, община Кайнарджа. „Това е първата сграда в селото, изградена от 1980 г. насам“, заяви директорът на училището Камен Неделчев. Сградата е направена по проект за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов учебен корпус, финансиран с близо 1,3 млн лева.

В момента в гимназията учат 230 ученици от областите Силистра и Добрич, а новите три паралелки в 8 клас са запълнени без проблеми. Чрез проекта е оформен двор и е изградена нова площадка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Девойка пострада при удар в стълб

17-годишно момиче е пострадало при пътнотранспортно произшествие, станало на 19 ноември в село Паисиево, съобщават от силистренската полиция. То пътувало на предната седалка на лек автомобил „Ауди“, управляван от 21-годишен младеж, който загубил контрол над колата и я ударил в електрически стълб. При удара девойката получила средна телесна..

публикувано на 20.11.18 в 10:15

Обучение за възрастни

Основното училище „Св.Св. Кирил и Методий“ в село Правда, общ. Дулово, е единственото Силистренско учебно заведение, в което ще има обучение на възрастни хора. Това е възможно по проект „Нов шанс за успех“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ към Министерството на образованието. Ще се работи с лица над 16 години, които са с..

публикувано на 19.11.18 в 16:33

Мокри пътища в Силистренско

По данни от Областното пътно управление в Силистра пътищата са мокри, но няма усложнения на обстановката. Подготвени 69 машини за работа при зимни условия. Осигурени са 5 600 тона пясък.

публикувано на 19.11.18 в 14:24

Исканията на силистренци

Декларация с искания на протестиращите силистренци е представена в Областната администрация, съобщиха организатори на протеста. От Областната администрация потвърдиха, че е получен такъв документ. В него се повтарят огласените вчера на митинг в Силистра искания за незабавна оставка на правителството и разпускане на парламента, удължен срок на служебното..

публикувано на 19.11.18 в 13:24

Възрастна жена загина при пожар

85-годишна жена е загинала при пожар в дома й в тутраканското село Калугерене. Злополуката е станала в петък около 02.55 часа по неустановени към момента причини. Пожарникарите, които загасили пожара, открили в една от стаите трупа на жената. Унищожени са около 60 кв. м покривна конструкция и покъщнина в две стаи. Останалата част от къщата е спасена...

публикувано на 19.11.18 в 11:59

Обновена спортна зала

Обновена спортна зала и фитнес център заработиха в училището в Алфатар, съобщи кметът на Алфатар Янка Господинова. Инвестицията възлиза на 360 хиляди лева, получени от общината с постановление на Министерския съвет. Извършен е цялостен ремонт на залата. Климатизирана е и е оборудвана с нови спортни съоръжения за провеждане на нормални учебни занятия по..

публикувано на 15.11.18 в 15:12

ВиК ремонти в Силистра

Над 390 хил. лв. от държавния бюджет се използват за изграждане на нова ВиК система на улица „Константин Иречек” в Силистра, съобщиха от Общината. Ще бъдат поставени 375 метра тръби. Изгражда се нова канализация за отпадните води, които досега са събирани в септични ями и вече ще се отвеждат в пречиствателната станция. Улицата е тясна и се работи предимно..

публикувано на 14.11.18 в 15:55