Откриха обновено селско училище

Снимка: Областна администрация - Силистра

Нова сграда на Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство бе открита в с. Средище, община Кайнарджа. „Това е първата сграда в селото, изградена от 1980 г. насам“, заяви директорът на училището Камен Неделчев. Сградата е направена по проект за изграждане, оборудване и обзавеждане на нов учебен корпус, финансиран с близо 1,3 млн лева.

В момента в гимназията учат 230 ученици от областите Силистра и Добрич, а новите три паралелки в 8 клас са запълнени без проблеми. Чрез проекта е оформен двор и е изградена нова площадка.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Е-портал на паметта и знанието

Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра работи по проект „Е-портал на паметта и знанието - маршрути на историческата памет, живото културно наследство и европейските знания”. Ще бъде събрана краеведска информация за паметниците и фестивалите в Община Силистра. Целта е създаването на иновативен краеведски туристически маршрут за..

публикувано на 26.09.18 в 11:19

Лек спад на безработицата в Силистра

11,2% е било равнището на безработица в Силистренска област през август. Това сочат данните на Регионалната служба по заетостта. Спрямо юли е отчетен спад от 0,3 пункта. Регистрираните безработни са близо 5100. Най-висок е делът на хората без препитание в община Кайнарджа – близо 32 на сто, а най-нисък в Силистра – 5,7%. Висшистите, записани в Бюрата..

публикувано на 26.09.18 в 09:18

Трима с комоцио след катастрофа

Трима души са пострадали при катастрофа тази сутрин в Силистра. На кръстовището между булевард „Македония“ и улиците „Добруджа и „Добрич“ са се ударили лек автомобил „Опел“ и лек автомобил „Фолскваген“, засегната е и „Мазда“. Пострадали са трима пътници в „Опел“-а – мъж на 61 години, жена на 36 години и момиче на 11 години, които според информацията..

публикувано на 25.09.18 в 14:22

Ловци поискаха оставката на Порожанов

Ловци от Силистра и Тутракан поискаха оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Причината е подготвяната забрана за групов лов на диви свине в пограничните райони. Днес ловците излязоха на протест. В разпространено от тях становище се казва, че забраната за групов лов на дива свиня ще стане причина за „свръхзапас” в пограничните райони и..

публикувано на 25.09.18 в 12:57

Есенна сеитба в Силистренско

Започна есенната сеитба в Силистренско, показва справка от Областната земеделска дирекция. Засети са първите 24 000 декара със зимна маслодайна рапица. През миналата година стопаните в Силистренско са засели над 95 000 декара рапица, повече от 450 000 декара пшеница и над 38 000 декара ечемик.

публикувано на 21.09.18 в 14:02

Пожар изпепели 1100 низи тютюн

1100 низи изсушен тютюн са изгорели при пожар в сушилня в промишлената зона на Дулово. Собственикът е констатирал щетата в сутрешните часове на 20 септември. На мястото е извършен оглед и се изясняват причините на настъпването на инцидента. В процес на установяване са причините и за друг пожар, възникнал през вчерашния ден около 20.00 ч. в къща в..

публикувано на 21.09.18 в 12:23

Тутракан празнува днес

На 21 септември е празникът на Тутракан. По традиция началото ще бъде поставено с тържествена сесия на Общинския съвет, която ще започне в 10:30 ч. Поканени са всички народни представители от Силистренски избирателен район, областния управител, председатели на Общинския съвет и кметове на Общината от предходните мандати, както и почетни граждани на..

публикувано на 21.09.18 в 06:37