Ерол Ибрахимов, Момчил Караиванов и Митко Таралежков в предаването "Без рамки"

Във второто издание за сезона на единственото предаване за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" ще ви срещнем с Ерол Ибрахимов, с Момчил Караиванов и с Митко Таралежков. От 11 до 12 часа в четвъртък ще поговорим за пънк и ска музиката от края на XX и началото на XXI век, за група Уикеда, музиката и текстовете, които продължават да провокират феновете, въпреки че музикантите слагат край на съвместните си музикални изяви. Ще проследим каква беше музикалната сцена на България в началото на 90-те години, когато дарк уев групата Мъртви поети стъпиха на нея и каква е сега. Ще проследим какво е да си атипичен бард в началото на XXI век и как се съчетават интересите към музиката, киното и лозарството. Водещ на предаването ще бъде Антоний Димов, музиката ще избира Виктория Стефанова.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Що е то хигиена на ума?

С този въпрос ще започне предаването „Часът на репортера“ на 19-ти ноември. С уговорката, че във времето от 11,00 до 12,00 само ще подхване темата, отговора на този въпрос ще търсим заедно с психолози, преподаватели по йога и специалисти, които изучават поведението на хората. По-важното е, че ще говорим и за това как грижата за ума и емоциите може да ни..

публикувано на 19.11.19 в 10:09

Времето в "Денят на совите" на 18 ноември

Според изчисления на Синдикатите, за да осигурят нормален живот на своите две деца, двамата родители трябва да получават не по-малко от 1 236 лева нетна заплата. В „Денят на совите“ ще се опитаме да изясним какво означава нормален живот, а във втората част на предаването ще ви попитаме „За какво не ви достига време?“. В „Денят на совите“ на 18..

публикувано на 18.11.19 в 19:25

Приятно начало на 19 ноември с Радио Шумен

  Рано сутринта във вторник бъдете с п редаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен! Да посрещнем заедно от 6 до 10 часа новия ден. Ще има много полезна информация и музика за приятно разсънване. В студиото ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. На 19 ноември - точно и навреме с..

публикувано на 18.11.19 в 15:24

Неделна вечер с „Денят на совите“

И още един начин да разговаряме на различни теми. Днес една от водещите е, че 17-ти ноември е обявен от ООН за ден, в която да почетем жертвите от пътнотранспортни произшествия. В ефира на Радио Шумен ще го направим след 21,00 с първия въпрос: Какво правите, когато срещнете нахален шофьор на пътя? И по този повод ще предложим най- подходящата музика и..

публикувано на 17.11.19 в 19:44

Хороскопи, роботи и рекорди

Това са ключовите думи към темите в "Щура събота" на 16 ноември. Наръчник за аматьори в астрологията – бившият учител по география Цветан Спасов превръща астрологията в професия, когато губи зрението си. Сертифициран астролог е от Московската академия и ще сподели любопитни факти за науката, на която се гледа все по-сериозно. Едни минават 300..

публикувано на 16.11.19 в 13:35

Какво ни обединява?

Лъжем ли, че сме болни? Това ще бъде въпросът в актуалната част на предаването. В „Денят на совите“ в петък вечер ще ви срещнем с председателя на руския клуб „Славяне“ в Шумен Тамара Стилиянова, която разказа за Деня на народното единство. Ще използваме повода за да поговорим за общочовешките ценности, които ни обединяват. Диана Лазарова и Мина..

публикувано на 15.11.19 в 18:50

Що е то тиквендюл?

Ще попитаме в сутрешното предаване на Радио Шумен в събота на 16-ти ноември и веднага ще отговорим с подробности за Фестивала на тиквата и дюлята, който ще се проведе в с.Юпер. Подробностите след 8,00 сутринта заедно с още няколко приятни теми. Заедно ще отбележим Деня на толерантността с гостуване в училището в с.Мадара, както и Нощта на театрите, която..

публикувано на 15.11.19 в 16:50