Ерол Ибрахимов, Момчил Караиванов и Митко Таралежков в предаването "Без рамки"

Във второто издание за сезона на единственото предаване за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" ще ви срещнем с Ерол Ибрахимов, с Момчил Караиванов и с Митко Таралежков. От 11 до 12 часа в четвъртък ще поговорим за пънк и ска музиката от края на XX и началото на XXI век, за група Уикеда, музиката и текстовете, които продължават да провокират феновете, въпреки че музикантите слагат край на съвместните си музикални изяви. Ще проследим каква беше музикалната сцена на България в началото на 90-те години, когато дарк уев групата Мъртви поети стъпиха на нея и каква е сега. Ще проследим какво е да си атипичен бард в началото на XXI век и как се съчетават интересите към музиката, киното и лозарството. Водещ на предаването ще бъде Антоний Димов, музиката ще избира Виктория Стефанова.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Програма "Днес" на 22 юли

Как вървят разкопките в късноантичния град Абритус? Какви забавления за най-малките организират от Екоинпекцията в Шумен? И как ще бъдат открити Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествените занаяти в Разград? Отговорите на тези и още въпроси в програма „Днес“ от 13:00 до 16:00 часа. С вас ще бъдем аз – Елица..

публикувано на 22.07.19 в 10:42

Понеделник сутрин в "Оттука започва денят"

Държавата ще плаща за приспособяването на жилищни сгради за хора с увреждания. Дълго чаканата програма е публикувана за обществено обсъждане. Още по темата ще чуете в понеделник сутрин. От 22 до 24 юли най-много кисело мляко ще се изяде в Разград. За поредна година градът е домакин на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и..

публикувано на 21.07.19 в 10:05

Неделно утро с Радио Шумен

Събудете се с радио Шумен в неделното юлско утро! От 07:00 ч до 10:00 ч. ви очакват часове пълни с интересни срещи и много музика. Ще научите повече за интересния професионален път на директорът на болницата в Дулово д-р Константин Попов, който минава дори през далечна Африка. Ще ви заведем и на басейн. Как шуменци се разхлаждат в жегата и за емоциите..

публикувано на 19.07.19 в 16:55

Утро на Илинден

Огън, вода и приключения. Това са ключовите думи в темите ни на 20 юли. В Деня на Свети Илия - ще честитим името на българите, закриляни от пророка, ще ви разкажем за народните поверия, ще напомним, че в този ден морето взема жертви и по какво да се ориентираме за опасностите. Ще чуете любопитни факти за два храма, които носят името на светеца - църквата..

публикувано на 19.07.19 в 16:29
Делото

Делото "Хитрино" и международният скаутски лагер в Шумен - акценти в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в петък от 13 до 16 часа може да проследите: - Как протече поредното заседание по делото "Хитрино" в Шуменския окръжен съд следи Елица Маринова; - Какво разкриха археологическите разкопки в римското селище Трансмариска край Тутракан търси Калина Грънчарова; - Радио борсата с вашите оферти за покупки и продажби на стоки..

публикувано на 19.07.19 в 10:44

Кога трябва да сме над нещата

„Бъди над нещата, оттам гледката е винаги по-хубава“ - твърди анонимен за автор. А вие успявате ли и в какви житейски ситуации трябва да сме над нещата. Очакваме ви с вашите позиции в предаването „По първи петли“ на 19 юли. В студиото на Радио Шумен ще бъдем водещата Катерина Петрова и музикалният редактор Драгомир Симеонов. Телефоните за..

публикувано на 18.07.19 в 18:15

Какво става с пощенски клон №5 в Шумен?

Какво става с Пощенски клон №5 в Шумен? Кой и за кого предлага безплатни медицински прегледи? Какви са правилата за безопасно плажуване? Това са само част от въпросите, на които можете да получите отговор в петъчното утро. Музиката ще избира Драгомир Симеонов. Аз съм Мина Денева и ще се радвам , ако имам компанията ви от 7 до 10 сутринта..

публикувано на 18.07.19 в 13:00