„Гласовете на детската мелодия“ - в Шумен

Националният фестивал ”Детска мелодия на годината” избра Шумен  за домакин на новия конкурс за изпълнение на детски песни ”Гласовете на детската мелодия”, 2018. Конкурсът ще се проведе на 19 и 20 октомври 2018 г . в зала „Арена Шумен” под патронажа на кмета на Община Шумен Любомир Христов.

В него ще участват най-добрите солови изпълнители и вокални групи до 14-годишна възраст от цяла България, които бяха избрани от национално прослушване, проведено в 12 областни града. Националното прослушване за „Детска мелодия на годината” започна от Шумен, вдъхновено от химна на града „Оттука започва България“.

Осем шуменски деца ще участват в конкурса ”Гласовете на детската мелодия”, а Виктория Пощарова и Патриция Преславска бяха избрани в изпълнителските състави на 2 от финалните 14 песни на „Детска мелодия на годината” – „Аз съм българче” и „Опит”.

В Галаконцерта на 20.10.2018 г. освен наградените индивидуални изпълнители и вокални групи в две възрастови категории, ще участват и най-талантливите шуменски деца -танцьори , балетисти, музиканти и други. Изпълнителите на финалните 14 песни от националния фестивал”Детска мелодия на годината” ще ги изпълнят за пръв път на живо пред шуменската публика.

В двата конкурсни дни на „Гласовете на детската мелодия” 2018 г. ще участват над  200 деца. Те ще пристигнат в Шумен със своите родители и вокални педагози и ще имат чудесната възможност да разгледат града и да посетят забележителностите  на  Шумен и района.

”Гласовете на детската мелодия” се провежда  с финансовата подкрепа на Община Шумен и шуменски компании  с отношение към случването на национални културни прояви в града, които са чудесна реклама за града. Домакинството на  конкурса за най-талантливите малки и по-големи певци  на България изразява съпричастността  на жителите на града към духовното възпитание на децата на България.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Юли Панайотов на експедиция в Арктика

Юли Панайотов спечели конкурс за участие във фотографска експедиция до Арктика. След гласуване във Facebook живеещият във Великобритания шуменец е сред тримата победители, които ще имат възможност да се отправят на предизвикателно пътуване с кучешки впрягове в далечния север. Експедицията ще започне през месец април 2019 г. Юли Панайотов е на 40 години,..

публикувано на 18.12.18 в 16:21

Изложбата "Зимен салон" откриват в Шумен

Колективна изложба „Зимен салон“ ще бъде открита днес в Художествена галерия „Елена Карамихайлова“ в Шумен. Експозицията е организирана от Дружеството на шуменските художници и Представителството в Шумен на Съюза на българските художници. Откриването на изложбата е от 18 ч. Входът е свободен. Десетки автори от различни поколения, членове на двете..

обновено на 18.12.18 в 16:15

Коледен концерт в Младежкия дом на Шумен

Коледен концерт в Младежкия дом на Шумен ще изкуши публиката и феновете на песенното и танцовото изкуство. Началото му е от 18:30 часа на 19.12 в Концертната зала. Входът е свободен. Още за участниците от различните формации в Младежкия дом можете да чуете от разговора с Диана Колева, вокален педагог, част от екипа на Младежкия дом в Шумен.

публикувано на 18.12.18 в 16:05

Студенти с благотворителна изложба

Студентите от клуб „Палитра“ при Русенския университет откриха традиционната си благотворителна изложба. В нея са представени колажи върху стъкло, декупаж върху керамични и стъклени предмети, декорирани гипсови отливки, меки коледни украшения за елха, декоративни кукли, пресъздаващи традиционната българска носия в нейните разновидности, ювелирни..

публикувано на 18.12.18 в 14:01

Никола Симеонов от Cool Den с концерт в Шумен

Никола Симеонов се завръща в родния си град Шумен за концерт в местен рок клуб на 21.12.2018 г. Той е част от група Cool Den, в която е вокал, китарист и автор на текстове на песни. Бандата е сформирана през лятото на настоящата година, залага на фънк, ска, реге, гръндж звучене. В Cool Den са още Ивайло Петров, Явор Цветанов, Васил Андреев. Кои са..

публикувано на 18.12.18 в 12:48

Празници с вход свободен

Празнични концерти ще подари на шуменската публика народно читалище „Добри Войников - 1856“ днес и утре. Тази вечер от 18.30 часа е Коледният концерт на Детски танцов ансамбъл ”Пъргавелче”, Танцов ансамбъл ”Гайтани” и Ансамбъла за народни песни ”Панайот Волов”. Входът е свободен!

публикувано на 18.12.18 в 10:52

Дядо Коледа в "Арена Шумен"

"В очакване на Дядо Коледа“ се нарича празничният концерт на ансамблите „Мадара“, „Шумен“, „Звънче“, „Луди млади“, „Веселяче“ и „Лудоселци“ – село Дибич. Той ще започне от 18 ч. тази вечер в зала „Арена Шумен".

публикувано на 18.12.18 в 10:39