Общо бъдеще за Балканите?

Снимка: iStock/Guliver

В предаването "Истории за историята" на 07.10. 2018 г.  прозвуча интервюто на Антоний Димов с професора по български език в Анкарския университет Зейнеп Сефер. Чуйте разговора, в който се излага тезата, че общото ни балканско бъдеще е възможно:ВИЖТЕ ОЩЕ

Празници без семейство

В последния месец на годината сякаш благотворителността и милосърдието оживяват, дали защото разчитаме на тях като на индулгенция - да изкупят безразличието, което сме показали през останалото време, или пък защото наистина сме почувствали необходимост да дарим миг щастие на сираците и бедните. Децата и младежите в социалните институции отдавна не се..

публикувано на 18.12.18 в 15:47

"Социални помощи" за полицията

Пореден скандал в редиците на МВР. Този път заради допълнителните пари, които служителите ще получат за Коледа. Преди дни стана ясно, че всички работещи в системата на МВР ще получат по 100 лева за постигнати резултати. Служителите реагираха остро заради малкия размер на бонусите. От Синдикалната федерация на служителите в МВР обвиниха..

публикувано на 18.12.18 в 14:18

Първи по агресия в нета

България се нарежда на едно от първите места в света по агресивно поведение в социалната мрежа. През последните години пък рязко е паднала възрастта на сърфиращите в интернет от 10 на 7 години. Децата между 9 и 11 години имат профили в социалните мрежи, направени от родителите им, заяви в интервю за Радио Шумен пред колегата Георги Софронов..

публикувано на 17.12.18 в 12:04

Приключва изкупната кампания

Приключва изкупната кампания на тютюна. В повечето общини от Североизточна България стопаните вече си продадоха продукцията. Доволни ли са земеделците? Отговор на този въпрос - в репортажа на Айше Лятиф от пункта за изкупуване на тютюн в каолиновското село Пристое.

публикувано на 17.12.18 в 11:02

Понякога празниците са тъжни

Празниците носят риск за самотните и хората, склонни към депресивни състояния. Нормалното за всеки човек състояние на тъга може да прерасне в депресия, особено при самотните хора, казва психотелапевтът Даниела Стоянова. „Ако човекът не може да излезе навън, то телефонният разговор е по-добрата алтернатива от общуването чрез социалните мрежи“, казва..

публикувано на 14.12.18 в 11:16

Оцеляващи в красивата бяла планина

Предстоят празнични и почивни дни. Как да се подготвим за опасностите, които крие планината през зимата?   Добрата предварителна подготовка, информацията за времето, маршрутът и водачът са сред най-важните условия за щастливо преживяване, казва планинският спасител Камен Якимов. Ако времето внезапно се влоши, по-добре се откажете от пътуването...

публикувано на 14.12.18 в 09:21

Двама шефове на образованието в Русе

Системата на образованието в Русе отново преживява вълнения и те са предизвикани от смени на самия й връх. От вторник уволненият преди година началник на Регионалното управление на образованието Димитър Райнов е отново на работа след решение на Върховния административен съд, но пък досегашната началничка Росица Георгиева не е освободена от..

публикувано на 13.12.18 в 15:13