Уникална колекция в Радио Шумен

3
Снимка: Радио Шумен

Радио Шумен е домакин на изложбата с фотопана, в които са показани моменти от провеждането на конкурсите на името на Панчо Владигеров, организирани от едноименната фондация. Във фотоколекцията може да бъдат видени лауреати от конкурсите през годините, членове на журитата и гости на музикалния форум, които са допринесли за разпространението на българската култура по света.

Изложбата "Конкурсът през годините" е част от съпътстващата програма на Международния конкурс за камерно пеене "Панчо Владигеров", който ще продължи до 13 октомври включително. Фото паната са създадени по идея и с материали от фондация "Панчо Владигеров" и са изработени от "Артпринт". 

Изложбата се открива днес от 17.30 ч. и ще остане в арт пространството на Радио Шумен до края на месеца. 


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Николай Гундеров в Радио Шумен

Николай Гундеров между актуалните теми и проекти

Едно от актуалните заглавия, по които работи драматургът и режисьор Николай Гундеров е "ТЕРЕМИН: музика, любов и шпионаж" от чешкия автор Петър Зеленка. Постановката е реализирана в Народния театър "Иван Вазов". Постановчик е  Валентин Ганев, режисьор -  Николай Гундеров. С ценографията и костюмите са дело на Красимир Вълканов. Музиката е на  Слав..

публикувано на 24.06.19 в 11:35

Награди за таланти

Второто издание на китарния фестивал „Дунавски струни" завърши късно снощи в Силистра. Станислав Михайлов от Добрич е с първата награда в раздел „Електрическа китара“, а при класическата китара бяха обособени три подрездела за музикални школи и музикални училища В групите за школи първите места спечелиха Николай Кинджаков и Михаил Илиев..

публикувано на 24.06.19 в 11:29

Втори ден "Дунавски струни"

Вторият ден от фестивала на китарата „Дунавски струни“ в Силистра продължава с конкурса в раздел „електрическа китара“, който се провежда в Драматично-кукления театър. От 19 часа в театъра започва вечерта на класическата китара, която включва рецитал на Дарко Багески от Македония и рецитал на Виктория Цветкова и кавалджията Велико Великов...

публикувано на 22.06.19 в 14:11

Фестивал на китарата

Около 50 китаристи от цяла България ще се включат в конкурса по време на фестивала „Дунавски струни“, който започва днес в Силистра. Именити музиканти от България и Македония са в журито на конкурса, подкрепен финансово от община Силистра. Това съобщи Цветана Игнатова- директор на дирекция „Хуманитарни дейности". "В дните на фестивала до 23 юни..

публикувано на 21.06.19 в 17:02

Смеда рисува

В полите на Източна Стара планина, в смядовското село Черни връх, вече цяла седмица се твори. 12 художници от няколко държави дойдоха на пленера „Смеда – Черни връх 2019“. Кулминацията на артсъбитието е днес, когато от 16 ч. ще бъде открита изложбата с картините, създадени през последните седем дни. Те ще бъдат подредени в Художествената галерия в..

публикувано на 21.06.19 в 11:14

За хората и Дунав

Пътуваща изложба „DANUrB – Дунавски Градски Бранд“ откриха днес в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе. Идеята е посредством нестандартни средства да се покажат нови подробности и по този начин да се формулира във всеки усещане за принадлежност към общността, обединена от реката. Експозицията ще остане в Русе до 1 юли. Всеки..

публикувано на 20.06.19 в 15:32

Клуб култура за Шумен

Нова неправителствена организация ще се опита да възроди традициите на клуба на културните дейци в Шумен. Предстои да се проведе учредително събрание на 1 юли, на което да бъде приет устав на сдружение „Клуб култура за Шумен“, ще бъде избран и управителен съвет. Община Шумен подкрепя начинанието, коментира Найден Косев, заместник-кмет на Шумен на среща..

публикувано на 20.06.19 в 14:05