Инспектор от Агенцията по храните с 3-метрова марихуана

| обновено на 11.10.18 в 15:25

80 килограма марихуана са намерени в частен дом в шуменския квартал „Дивдядово“. Дрогата е била собственост на инспектор от Агенцията по храните, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Растенията са открити в процес на сушене. Намерена е и суха маса.

Собственикът на къщата, където е открита дрогата, е бил спрян на проверка от пътни полицаи на входа на квартала. Направен тест е отчел, че шофьорът е употребил наркотици. Така се стигнало до разплитане на случая.

32-годишният мъж, който е и ветеринарен лекар, е отвел полицаите в дома си и е признал, че отглежда за собствена консумация марихуана в гориста местност край преславско село. Иззетите растения са с размер над 3 метра. Предстои инспекторът на Агенцията по храните да бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Шумен.

Подробностите по случая от репортажа на Георги Софронов, който бе на брифинг с участието на директора на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжния прокурор Маргарита Георгиева.ВИЖТЕ ОЩЕ

БСП Шумен искат оставки

Общинската организация на БСП в Шумен поиска оставките на кмета на общината Любомир Христов и на областния управител проф. Стефан Желев. Причината - проблемите във водния сектор и цената на водата, която е една от най-високите в страната.  Мотивите на левицата са, че като областен координатор на управляващата партия ГЕРБ, Любомир Христов трябва..

публикувано на 19.12.18 в 14:14

Два електрокардиографа дариха дамите от Инeр Уил клуб Шумен

Два шестканални електрокардиографа дариха на шуменската болница дамите от Ин eр Уил клуб Шумен. Апаратите са с вграден софтуер, който запаметява извършените до момента електрокардиографски записи. Те дават възможност за по-прецизно диагностиране на минимални отклонения в сърдечния ритъм, както и за сравнителен анализ между настоящия и..

публикувано на 19.12.18 в 13:46

Коледен базар в Хуманитарното училище

Коледен базар се проведе за трета поредна година в шуменското Средно училище „Йоан Екзарх Български“. В рамките на два часа на първия етаж на сградата бяха изложени коледни и новогодишни украси, сурвакници и кулинарни изкушения. “Средствата от миналата година, които събрахме от коледния базар и средствата от тази година сме решили да ги използваме за..

публикувано на 19.12.18 в 13:30
Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев

Стефан Желев: КЕВР най-вероятно ще гласува по-висока цената на водата

Комисията за енергийно и водно регулиране най-вероятно ще гласува по-висока цената на водата за ВиК дружеството в Шумен. „Нагласите са за увеличение навсякъде в страната“, каза днес областният управител на Шумен проф. Стефан Желев. Окончателното решение ще бъде взето на 28 декември по време на закрито заседание на регулатора. „Вече съм подготвил..

публикувано на 19.12.18 в 12:53

Декларация срещу цената на водата

Общинският съвет в Шумен да приеме декларация, с която да изрази несъгласието си с предстоящото увеличение на цената на водата от 1 януари 2019 г. Това предлага общинският съветник от АБВ Пламен Петков, който е и зам.-председател на Общинския съвет. „Новото увеличение на цената на водата не е отразено в одобрения само преди месеци от КЕВР бизнес план..

публикувано на 19.12.18 в 11:23

Благотворителен базар в шуменско училище

Традиционният Коледен базар на Средното училище „Йоан Екзарх Български“ в Шумен се открива от 11ч. Коледни и новогодишни предмети, украси и кулинарни лакомства ще бъдат изложени за разглеждане и продажба до 13 часа днес. Събраните средства ще бъдат използвани за изработка на входната врата на училището.

публикувано на 19.12.18 в 10:56

Малките шуменски улици - в сняг

Централните улици и булеварди в Шумен са почистени и обработени с инертни материали , съобщават от Общинската администрация. Движението на автомобили е нормално, при зимни условия. В момента се почистват и опесъчават малките улици в Шумен. Работниците от общинските предприятия „Чистота“, „Паркове и обредна дейност“, „Строителство и..

публикувано на 19.12.18 в 09:24