Инспектор от Агенцията по храните с 3-метрова марихуана

| обновено на 11.10.18 в 15:25

80 килограма марихуана са намерени в частен дом в шуменския квартал „Дивдядово“. Дрогата е била собственост на инспектор от Агенцията по храните, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. Растенията са открити в процес на сушене. Намерена е и суха маса.

Собственикът на къщата, където е открита дрогата, е бил спрян на проверка от пътни полицаи на входа на квартала. Направен тест е отчел, че шофьорът е употребил наркотици. Така се стигнало до разплитане на случая.

32-годишният мъж, който е и ветеринарен лекар, е отвел полицаите в дома си и е признал, че отглежда за собствена консумация марихуана в гориста местност край преславско село. Иззетите растения са с размер над 3 метра. Предстои инспекторът на Агенцията по храните да бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Шумен.

Подробностите по случая от репортажа на Георги Софронов, който бе на брифинг с участието на директора на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжния прокурор Маргарита Георгиева.ВИЖТЕ ОЩЕ

Млади астрономи от Шумен с евронаграда

Единайсетокласниците от Профилираната езикова гимназия „Никола Йонков Вапцаров” в Шумен Екатерина Петкова, Мария Иванова и Нихат Енчев спечелиха второ място в астрономически конкурс. Те участваха в конкурса „Хвани звезда” на Европейската асоциация за астрономическо образование и Южноевропейската астрономическа обсерватория. Шуменските..

публикувано на 15.02.19 в 15:32

Ще учат и "Бутикови облекла"

34 училища от област Шумен са депозирали предложения за държавен план-прием за учебната 2019/2020 година, съобщиха от областната администрация. Професионално образование и обучение ще се осъществява в 9 професионални гимназии, 5 от които са в Шумен, по 2 във Велики Преслав и Нови пазар и 6 средни училища с професионални паралелки. 3 от тях са в Шумен,..

публикувано на 15.02.19 в 13:22

Бранят дърветата до болницата

Да се запазят здравите дървета по четири улици около шуменската болница. За това настоява виртуална петиция на Албена Патлеева от „Гражданска инициатива за хармонична градска среда“. Общински проект за цялостен ремонт на улиците „Петър Парчевич“, „Софроний Врачански“, „Васил Априлов“ и „Братя Миладинови“ ще доведе до изсичането на здрави..

публикувано на 15.02.19 в 11:34

Патриотична песен вместо звънец

Под мотото „Памет за Апостола“ минават дните от 11 до 19 февруари в Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен. Акцент в отбелязването на 146-ата годишнина от гибелта на Васил Левски е създаването на мобилната читалня „Какво ще науча и разкажа за Апостола“. На втория етаж в учебното заведение са разположени четива, свързани с живота и делото на..

публикувано на 15.02.19 в 11:17

Превалявания от дъжд и сняг

Между 1 и 4 градуса са измерените в 5 ч. тази сутрин температури в Североизточна България: 1 градус е в Разград, 2 - в Търговище, 3 - в Силистра, 4 - в Русе. В Шумен са отчетени 2 градуса, атмосферното налягане е 1 000 хектопаскала, а влажността на въздуха е 85%. Значителна ще е облачността през първата половина на деня, следобед ще започне разкъсване...

публикувано на 15.02.19 в 07:19

Плановите спирания на тока в региона

Три шуменски села ще останат без ток днес заради неотложни ремонти на съоръженията. Това са Друмево, Кладенец и Овчарово. Спирането ще е от 9 ч. до 17 ч. От 9 ч. до 9,30 ч. и от 16,30 ч. до 17 ч. смущения в захранването са възможни в селата Васил Друмев, Илия Блъсково, Благово и Костена река. Също заради ремонти от 9 ч. до 12 ч. днес подаване..

публикувано на 15.02.19 в 06:29

4657 нарушения на пътя

132 шофьорски книжки на водачи от Шуменско са отнети временно през януари. 87 от тях са взети, защото шофьорите имат глоби, които не са погасени в срока за доброволно плащане. 22 водачи са останали без свидетелства, след като са хванати да шофират под въздействие на алкохол с над 0.5 промила. Други двама са карали след употреба на наркотични..

публикувано на 14.02.19 в 15:54