НОИ свърши парите за санаториуми

Снимка: nssi.bg
Завършва програмата за профилактика и рехабилитация за тази година на Националния осигурителен институт. Средствата,  предвидени в бюджета, са на изчерпване, уточняват от институцията.
Териториалното поделение в Шумен ще издава удостоверения за профилактика и рехабилитация до 24 октомври включително. Последната дата, на която потребителите могат да постъпват в местата за профилактика и рехабилитация, е 25 октомври. На хората, постъпили след тази дата, няма да се изплащат средства за направените разходи за диагностични и терапевтични процедури, нощувки и частична парична помощ за хранене.ВИЖТЕ ОЩЕ
Преславското златно съкровище

Велики Преслав отново с награда

Велики Преслав спечели престижно отличие в категорията „Съкровище на 2018” от годишните награди на „Чудесата на България”. Отличието беше връчено днес на общинския кмет д-р Александър Горчев в Малката базилика в Пловдив. Наградата е присъдена за представянето на Преславското златно съкровище и старата столица Преслав във френския Лувър. На..

публикувано на 17.12.18 в 16:48
Язовир

Погват бизнес плана на ВиК

Да бъде свикано извънредно заседание на ВиК асоциацията, за да бъде разгледано точното изпълнение на бизнес плана на ВиК-Шумен по отношение на поетите от дружеството ангажименти. Това предлагат във внесена докладна записка общинските съветници от групата „За Шумен“. Предложението бе направено по време на заседание на икономическа комисия. Искането е..

публикувано на 17.12.18 в 16:19

Коледните картички на кмета

Жури от шуменски художници с председател доц. Ростислава Тодорова избра най-красивите рисунки, участвали в коледния конкурс на Община Шумен. Отличените с първа награда произведения в трите категории ще бъдат отпечатани като поздравителни коледно-новогодишни картички от името на кмета на община Шумен Любомир Христов и неговия екип. На специална..

публикувано на 17.12.18 в 15:58
Областният управител на Шумен проф. Стефан Желев

Пред КЕВР: Шумен на преливника на търпението

Шуменци искат цената на водата за битови нужди да бъде замразена, докато не бъде построена пречиствателната станция за питейни води. Това заяви на днешното заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране   областният управител на Шумен проф. Стефан Желев. Той уточни, че за последните 15 месеца качеството на подаваната вода не се е..

публикувано на 17.12.18 в 14:09

Пропадане затвори улица в Шумен

Затворена за движение на автомобили е ул. „Димитър Благоев“ в Шумен. Придвижването от Старата поликлиника до центъра на града е ограничено заради пропадане на част от настилката, научи Радио Шумен. Заради дъжда от последните дни настилката около една от шахтите по улицата се е пропукала на дълбочина. Това прави платното опасно за преминаване на..

публикувано на 17.12.18 в 13:14
Гражданите ще могат да купуват електронни винетки и от терминали за самотаксуване.

Пуснаха електронните винетки

От днес започва продажбата на новите електронни винетки за леките автомобили, които влизат в сила от началото на следващата година. Те ще могат да бъдат закупени през сайта bgtoll.bg, чрез мобилно приложение, от разположените над 500 терминала за самообслужване, както и в обекти от търговската мрежа. Георги Софронов с още подробности по темата...

публикувано на 17.12.18 в 11:54

Нов ЕКГ апарат за недоносените бебета

12-канален ЕКГ апарат ще дари на неонатологичното отделение към МБАЛ – Шумен местно сдружение. „Това е най-прецизният съвременен апарат, с който може да се следи сърдечният ритъм на новородените. Той е ценен за диагностиката на вродените дефекти на сърцето“, обясни началникът на отделението д-р Лиляна Куздова. Съвременната апаратура прави запис на..

обновено на 17.12.18 в 06:24