Нов директор на УМБАЛ "Канев"

Снимка: DUNAVMOST.com

Доц. Александър Парашкевов е новият изпълнителен директор на Университетската болница "Канев" в Русе. Това реши Общото събрание на акционерите, което се проведе днес. Избран е и нов борд на директорите на лечебното заведение, който включва  доц. д-р Александър Парашкевов, магистър фармацевт Ирина Георгиева и д-р Петър Петков.

Георгиева понастоящем е ръководител на болничната аптека на лечебното заведение. Петков е парламентарен секретар в Министерство на здравеопазването. Новият изпълнителен директор на Университетска болница „Канев“ доц. Парашкевов има специализации по трансплантация на черен дроб и панкреас, лапароскопска хирургия, курс „Организация и развитие на травма системите“.

С участието си във военни мисии в Афганистан и Ирак доц. Парашкевов преминава през всички възможни позиции на военен лекар. Парашекевов има над 35 публикации в български медицински списания, 4 публикации в чуждестранни медицински списания, 26 участия в национални и международни конгреси, конференции и симпозиуми, както и две изобретения – сорбенти и импланти в медицината.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пишат Наредба за околната среда

Смесена експертна работна група, която да изработи и приеме Наредба за опазване на околната среда на територията на община Русе ще бъде утвърдена от Общинския съвет на следващата сесия. Предложението е по инициатива на кмета на Община Русе Пламен Стоилов, групите на ГЕРБ, „Демократична България“, ДПС, „Атака“,  БДЦ, БСД и ПП „Зелените“. В..

публикувано на 21.02.19 в 15:54

Отрязаха местния референдум в Русе

Общинският съвет в Русе отказа провеждането на местен референдум за чиста околна среда. Решението бе гласувано на днешното заседание и беше подкрепено от 29 съветници. 13 гласуваха "против", а шестима - "въздържал се". Според инициативния комитет, организирал подписката, искането било подкрепени от над 15 500 души. След проверка на "ГРАО" е..

публикувано на 21.02.19 в 13:51

Ваксини у дома

15 деца от русенския квартал „Селеметя“ вече са ваксинирани против морбили през последните три дни.  Провокирани от актуалната тема за огнища на заразни заболявания, специалистите по проект „Социално включване чрез услуги за ранно детско развитие в Община Русе“ посещават лично по домовете хората от квартала с преобладаващо ромско население...

публикувано на 21.02.19 в 11:58

Автобус горя в движение

Автобус е изгорял рано тази сутрин на главния път Русе – Бяла, съобщават от русенската полиция. По първоначална информация причината за пожара е късо съединение. В автобуса, който е с турска регистрация, нямало пътници, само трима шофьори. Никой от тях не е пострадал. Пламъците били потушени от два екипа на противопожарната служба в Бяла...

публикувано на 21.02.19 в 11:47

Цветя пред Вечния огън

С тържествена церемония пред Пантеона на възрожденците в Русе днес отбелязаха 141-ата годишнина от Освобождението на града. В словото си кметът Пламен Стоилов заяви, че е значим ден, в който да се преклоним пред силния и борбен дух на нашия народ и да си спомним за хилядите сънародници, които са отстоявали свободата ни. Негово..

публикувано на 20.02.19 в 15:29

Зумери улесняват незрящите

10 устройства, които улесняват преминаването на незрящи през едно от възловите кръстовища в Русе, това до храма „Всех Святих“, работят от няколко дни. Средствата за купуването и поставянето на зумерите са набрани чрез благотворителните инициативи на Лайънс клуб „Сексагинта приста“. Деница Тиханова, президент на клуба, уточни, че мястото е..

публикувано на 20.02.19 в 15:19

Русе празнува Освобождение

141-вата годишнина от Освобождението на Русе се отбелязва днес. В 10 ч. Русенският митрополит Наум и свещеници от митрополията ще отслужат панихида в храма „Света Троица“. В 10,30 ч. Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев ще изпълни тържествени маршове пред Пантеона на възрожденците, където в 11 ч. ще има тържествената церемония по..

публикувано на 20.02.19 в 09:43