В Завет ще замирише на асфалт

Снимка: БГНЕС

Одобрение по четири проекта очаква ръководството на Община Завет. Най-мащабните са за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа и обновяване на сградата на общинската администрация, каза председателят на Общинския съвет в Завет Ерсин Исмаил и допълни.

"Предвидени са строително-монтажни работи, основен ремонт и реконструкция на уличната мрежа. Проектът е на стойност 1.152 млн. лв. Друг проект предвижда основен ремонт и енергоефективна рехабилитация на сградата на общинската администрация в зцавет. Целта на проекта е подобряване на енергийната ефективност, като това ще стане с ремонт на покривната конструкция и подмяната на отоплителната инсталация", каза той.

Третият проект е „Нови възможности и нови хоризонти за уязвимите граждани на община Завет“ по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Партньор е местна фирма за производство на селскостопанска техника. Ще бъдат наети на работа общо 25 души.

Другият проект е за подмяна на детските легла и шкафове в трите градини на територията на Община Завет на стойност 45 000 лева. До края на годината се очаква разработките да бъдат одобрени, а дейностите да започнат през пролетта на 2019 година.ВИЖТЕ ОЩЕ

Край на мъките по пътя Исперих-Пристое

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен инспектира ремонта на пътя Исперих – Пристое. Отсечката е от 20 километра. Ремонтът на участъка се извършва от три фирми. Срокът за приключване на строителните дейности е 15 ноември. Стойността на ремонта е 12 300 000 лева. Той стартира след множество сигнали от жителите на населените места в района.

публикувано на 19.10.18 в 16:48

Село Мъдрево без вoда утре

След аварията в Звънарци и селo Мъдревo утре - 19 октомври, ще е без вода заради възникнала авария, съобщиха за Радиo Шумен от ВиК „Меден кладенец“  в Кубрат. Вoдoпoдаванетo ще бъде преустанoвенo oт 8:00 ч. и се очаква да бъде възстанoвенo до 16:00 ч.

публикувано на 18.10.18 в 16:54

Кастрират женски кучета в Исперих

Продължава вторият етап от кампанията за безплатно кастриране на женски кучета в Исперих. От общинската администрация приканват собствениците на домашни любимци да ги регистрират, след като бъдат кастрирани и чипирани. Двама ветеринарни лекари от града са ангажирани с кампанията. Веднъж седмично безстопанствени кучета ще бъдат улавяни със..

публикувано на 18.10.18 в 14:24

Бизнесът търси икономисти и инженери

Потребностите   на работодателите в Разградско от работна сила обсъди на свое заседание Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Разград. Според проучване в 78 фирми за потребностите от знания и умения на персонала, работодателите наблягат предимно на дисциплината и самоконтрола (69,2%), на работа под напрежение (61,5%), на..

публикувано на 18.10.18 в 13:41

И утре без вoда в Звънарци

Прoблемът с аварията пo вoдoпренoсната мрежа в кубратскoтo селo Звънарци все oще oстава. Вoда няма да има утре oт 8:00 ч., oбясниха за Радиo Шумен oт  ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат. Водоснабдяването ще бъде възстановено до 16:00 ч.

публикувано на 17.10.18 в 16:59

Пет фирми в битка за джамията

Пет фирми подадоха документи за участие в обществената поръчка с предмет „Инженеринг - проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор при консервация, реставрация и адаптация на джамията "Ибрахим паша" в Разград“. Пликовете с техните оферти бяха отворени днес от петчленна комисия. След това в закрито заседание..

публикувано на 17.10.18 в 16:10

Доброволци за чист Исперих

Екоинициативата „Зелен дъб“, организирана в името на каузата за един по-чист и уютен град, се проведе за пореден път в Исперих. Тя бе подкрепена и от служителите на Общинската администрация. По време на акцията 180-те доброволци събраха 4 тона отпадъци. Хората изразиха своята надежда повече граждани да приемат инициативата като своя лична кауза, а..

публикувано на 17.10.18 в 15:50