В Завет ще замирише на асфалт

Снимка: БГНЕС

Одобрение по четири проекта очаква ръководството на Община Завет. Най-мащабните са за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа и обновяване на сградата на общинската администрация, каза председателят на Общинския съвет в Завет Ерсин Исмаил и допълни.

"Предвидени са строително-монтажни работи, основен ремонт и реконструкция на уличната мрежа. Проектът е на стойност 1.152 млн. лв. Друг проект предвижда основен ремонт и енергоефективна рехабилитация на сградата на общинската администрация в зцавет. Целта на проекта е подобряване на енергийната ефективност, като това ще стане с ремонт на покривната конструкция и подмяната на отоплителната инсталация", каза той.

Третият проект е „Нови възможности и нови хоризонти за уязвимите граждани на община Завет“ по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Партньор е местна фирма за производство на селскостопанска техника. Ще бъдат наети на работа общо 25 души.

Другият проект е за подмяна на детските легла и шкафове в трите градини на територията на Община Завет на стойност 45 000 лева. До края на годината се очаква разработките да бъдат одобрени, а дейностите да започнат през пролетта на 2019 година.ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновяват стара детска градина

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов направиха символична първа копка, с която бе даден старт на строителните дейности за обновяването на детска градина „Райна Княгиня“.   В официалната церемония се включиха областният управител Гюнай Хюсмен, председателят на Общинския съвет в Разград..

публикувано на 15.02.19 в 14:32

Трудова злополука в сечище

45-годишен мъж от село Дянково пострадал при трудова злополука в сечище на Държавното ловно стопанство „Воден Ири-Хисар“ в село Острово. Инцидентът станал около вчера сутринта. По време на дърводобив работникът бил ударен по главата от падащ клон. Мъжът е получил комоцио, оставен е за лечение в Многопрофилната болница в Исперих. За случая са..

публикувано на 15.02.19 в 11:49

Пиян се блъсна в Lafka

Пиян младеж се блъсна с автомобила си в Lafka в Исперих, съобщават от Областната дирекция на МВР – Разград. Пътният инцидент станал малко преди 5 ч. тази сутрин на кръстовището между улиците „Ахинора“ и „Александър Стамболийски“. Тестът с дрегер на 20-годишния водач на „Пежо“ отчел над 2 промила алкохол в издишания въздух. Младежът отказал кръвна..

публикувано на 15.02.19 в 11:44

Любов вместо наркотици

Кампания „Изберете любовта, а не наркотиците и алкохола“ се проведе днес в Разград по повод Свети Валентин. Тя се организира от Общинския съвет по наркотични вещества с помощта на доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества. Те изработиха „Валентинки“, на които разградчани написаха своето послание и го пуснаха в специална кутия. Бяха..

публикувано на 14.02.19 в 17:08

Избраха Царица на виното

В най-голямото село на Община Кубрат пресъздадоха ритуала „зарязване“ на лозето, който по стар обичай се прави на Трифон Зарезан. Жители на Беловец, пременени в народни носии, с музика и хора се отправиха към лозето на стопанката Сабиха Алиева. Празнуващите отправиха молитви за здраве и плодородие, а стопаннката изказа благодарности към всички и..

публикувано на 14.02.19 в 16:28
abritus_1

Представиха античния Абритус

Община Разград представи туристическия бранд „Абритус“ на първата по рода си Национална конференция за развитие на туристическите брандове и атрактивни дестинации в България. Форумът „Естествено в България – 2019 година на вътрешния туризъм“ се проведе в Националния дворец на културата. Културно-историческото наследство на Разград представи..

публикувано на 14.02.19 в 16:03

Среща за пчелите

Проблемите на пчеларите бяха обсъдени днес на среща в Разград. По покана на инж. Славейко Рашев, председател на областния браншови пчеларски съюз „Лудогорска пчела“, присъства кметът на Община Разград д-р Валентин Василев. Въпросите на пчеларите за проблемите в сектора са насочени към Министерство на земеделието, храните и горите. Те пожелаха..

публикувано на 14.02.19 в 15:30