Първи случай на западнонилска треска

Снимка: Радио Шумен

За първи случай на западнонилска треска съобщават от Регионалната здравна инспекция в Шумен.

„Заразеният е 70-годишен жител на Шумен, който постъпил в болницата със симптомите на инсулт“, уточни за Радио Шумен д-р Марко Марков, ръководител на дирекция „Надзор на заразните болести“ в инспекцията.

По-късно изследванията показали, че пациентът е с рядката инфекция, предавана от комарите. Състоянието на възрастния мъж е добро и той вече е изписан за домашно лечение.ВИЖТЕ ОЩЕ

Преваляванията спират за кратко

Облачно, на места с превалявания от дъжд и сняг, беше времето през нощта в Североизточна България. Измерената в 5 ч. сутринта температура е 2 градуса в Русе, Силистра и Шумен, 1 градус в Търговище и няколко десети под 0 градуса в Разград. Преди обед ще остане предимно облачно, на места със съвсем слаби превалявания от дъжд или сняг. Постепенно облаците ще..

публикувано на 12.12.18 в 06:40

Без ток в региона днес

Новопазарското село Енево ще е без ток днес заради ремонти на съоръженията. Спирането ще е от 9 ч. до 16,30 ч. Временни смущения са възможни в част от Нови пазар и в селата Стан, Зайчино ореше, Лятно и Долина.       В Търговищка област , поради профилактика, от 9 ч. до 12 ч. ще е прекъснато захранването в селата Орач, Стойново, Пчелно, Капище,..

публикувано на 12.12.18 в 06:23

Продават общински жилища

Община Шумен пуска за продажба 4 общински жилища по желание на техните наематели, които са проявили интерес за закупуването им. Те имат право на това при условие, че са живели там минимум три години. За жилищата са изготвени данъчни и експертни оценки от независим оценител за определяне на пазарната цена. 168 000 лв. трябва да влязат в общинската..

публикувано на 11.12.18 в 17:13

Питат за състоянието на ВиК

Да се изиска информация за икономическото състояние на ВиК - Шумен. Предложението е внесено от общинският съветник от„ПП АБВ – НС“ Пламен Петков и ще бъде разгледано на предстоящото заседание на Общинският съвет в Шумен на 20 декември. „Основание за внасяне на докладната са дебатите в последните няколко заседания на Общинския съвет по проблеми във ВиК..

публикувано на 11.12.18 в 16:38

20 000 лв. за фонд "Ин витро"

В бюджета на община Шумен за 2019 година да се заложат целеви средства в размер на 20 000 лв. за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Докладна с това искане е внесла Наталия Стефанова, общински съветник от НФСБ. Радио Шумен припомня, че през юни Общинският съвет прие Правилник за подпомагане на двойките с репродуктивни проблеми в Община..

публикувано на 11.12.18 в 16:32
Велики Преслав

Сезират прокуратурата

Да се сезират прокуратурите на различни нива за случая с изтеклите записи в социалните мрежи за договаряне на обществени поръчки. Това решиха на извънредно заседание съветниците във Велики Преслав. Те приеха още да се извърши цялостна проверка за установяване конфликт на интереси при възлагането на обществени поръчки в общината. На заседанието..

публикувано на 11.12.18 в 16:17

Европейски експерти на делото "Хитрино"

Критично състояние на инфраструктурата, остарели осигурителни системи и устройства за безопасност. Това е видял чешкият специалист Зденек Жак на гара Хитрино два дни след влаковия инцидент през 2016 година. Свидетелят, разпитан чрез видеоконферентна връзка със съд в Бърно, е бил поканен от фирмата производител на дерайлиралите вагони и е бил част от..

публикувано на 11.12.18 в 15:52