Отлагат конкурс за млади пианисти

Снимка: Ани Петрова, БНР

Традиционният конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“, който се провежда в Разград, се отлага за месец април. Това съобщиха от Община Разград, като уточниха, че организатори на надпреварата са Театрално-музикалният център и Министерството на културата.

От Общината оказват финансова и логистична подкрепа при провеждането на конкурса през годините, като традиционно надпреварата се насрочва за октомври във всяка четна година. Очаква се в следващото издание освен млади пианисти, да се включат и млади композитори.


 

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Българска рапсодия

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри първото културно-информационно събитие, посветено на 75-годишнината от спасяването на българските евреи от Холокоста. То беше организирано от НЧ “Съзнание 1891“ - Исперих и Областната администрация в Разград със съдействието на средните училища в Исперих. Събитието се провежда в рамките на..

публикувано на 15.10.18 в 15:59

Още за спасяването на българските евреи

Днес започват инициативи за отбелязване на приноса на България в спасяването на евреите от Холокоста. Поредица от културно-информационни събития, са организирани със съдействието на Областна администрация в Разград. Включени са кратка презентация за историческите събития, свързани със спасението преди 75 години на българските евреи по време на Втората..

публикувано на 15.10.18 в 12:49

Изложба за спасението на българските евреи

Документалната изложба „Спасението“ на Регионален исторически музей, посветена на 75-та годишнина от спасяването на българските евреи, ще гостува в пет читалища в региона през следваща седмица. Инициативата се осъществява от Областната администрация в Шумен със съдействието на Регионалния исторически музей. Тя ще бъде реализирана в изпълнение на..

публикувано на 12.10.18 в 16:46

Юбилей на Стефани Лечева на сцената

Със спектакъла „Ще ти разкажа за Америка”  шуменският театър ще отбележи на 15.10.2018 г. юбилея на актрисата Стефани Лечева, която отбелязва  60 навършени години. 35 от тях са отдадени на сцената. Стефани Лечева е завършила през 1991 г.  НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност Актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева. В творческата й..

публикувано на 12.10.18 в 14:41

Напрежението в Русе и реакциите срещу ромската общност коментира Огнян Исаев

Русе е под напрежение след убийството на журналистката Виктория Маринова. В социалните мрежи и в медийни публикации не липсва негативизъм не само към конкретния заподозрян – Северин Красимиров, но и към цялата ромска общност.  Вчера група мотористи е навлязла в две махали на Русе, в които живее голяма част от ромското население. Мъж от квартал..

публикувано на 12.10.18 в 14:21

Кметът на Алфатар - на силистренска сцена

Премиерният спектакъл „Юнаци с умни калпаци“ гостува на 12 октомври на силистренска сцена. Пиесата на Никола Русев ще бъде представена от самодейния читалищен театър в град Алфатар, носител на награди от фестивали в Каварна, Тополовград и Лом. Постановката е на Петър Чапкънов от силистренския театър, който е  дългогодишен ръководител на..

публикувано на 12.10.18 в 12:22

Културен празник с отлична организация

7 са изпълнителите, достигнали до третия тур на Международния конкурс за камерно пеене „Панчо Владигеров“, който се провежда в Шумен. Днес членовете на журито с председател Александрина Милчева определиха конкурса като културен празник с отлична организация. По думите й, по-малкият брой на участниците в това издание на форума не бива да тревожи..

публикувано на 11.10.18 в 14:44