Отлагат конкурс за млади пианисти

Снимка: Ани Петрова, БНР

Традиционният конкурс за млади пианисти „Димитър Ненов“, който се провежда в Разград, се отлага за месец април. Това съобщиха от Община Разград, като уточниха, че организатори на надпреварата са Театрално-музикалният център и Министерството на културата.

От Общината оказват финансова и логистична подкрепа при провеждането на конкурса през годините, като традиционно надпреварата се насрочва за октомври във всяка четна година. Очаква се в следващото издание освен млади пианисти, да се включат и млади композитори.


 

 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Габриела Цанева представя "Високосният ден"

Габриела Цанева представя днес в Регионална библиотека "Любен Каравелов" осмата си стихосбирка "Високосният ден". Срещата е от 17:30 часа при вход свободен. Книгата е издадена от издателство "Захари Стоянов". Цанева е родена в Русе, завършила е Математическа гимназия "Баба Тонка". Доктор е на техническите науки. По-късно завършва право и работи като..

публикувано на 11.12.18 в 15:35

Ученици мериха познания за Добри Войников

Отбори от три шуменски училища премериха познанията си за Добри Войников и културата на възрожденска България в състезание в Младежкия дом на Шумен. Общо девет ученици от осми до единадесети клас отговаряха на десетки въпроси за литературните, театралните, музикалните и културните приноси на шуменския интелектуалец и будител. В журито бяха Красимира..

публикувано на 11.12.18 в 13:51
Градски духов оркестър - Силистра

55 години Градски духов оркестър

55-тата си годишнина отбелязва днес с концерт Градският духов оркестър в Силистра. „Изправени сме пред огромно предизвикателство днес“, каза за Радио Шумен диригентът маестро Йордан Георгиев. „С щат от 12 музиканти съставът е останка от духов оркестър, което налага всяко произведение да се аранжира наново, за да може да прозвучи добре с..

публикувано на 11.12.18 в 09:49

Италианско кино в Русе

За трета поредна година съвременно италианско кино ще радва киноманите в Русе от 10 до 13 декември в зала „Европа“ на Доходно здание. Прожекциите на всички филми са с начален час 18 ч. и са с вход свободен. Кинопанорама „Италия днес“ се провежда в рамките на коледно-новогоднишния фестивал "Русе 2018" и се осъществява от Община Русе в партньорство с..

публикувано на 10.12.18 в 10:44

Коледна работилница в библиотеката

Коледна работилница „Неуморните джуджета“ ще се проведе в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен през тази седмица. Началните часове са 9.30 ч. и 14.00 ч. От 17.30 ч. на втория етаж на библиотеката ще започне литературно четене на клуб „Сладкодумци“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК. През настоящата седмица в..

публикувано на 10.12.18 в 10:36

Темида в изложба

Изложба, посветена на 140 години от създаването на Русенския съд, ще бъде открита на първия етаж във фоайето на Съдебната палата. Няколко платна разказват за първия съдебен процес, на който е присъствал обществен защитник и който се е провел в Русе. Със съдействието на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ са изложени и изключително ценни печатни..

публикувано на 10.12.18 в 10:32

Разходки с Илия Троянов

В Русе ще бъде представен   последният роман на Илия Троянов „След бягството“ и филмът „Оазиси на свободата“. Представянето е от 17 ч. в камерната зала на Държавен театър „Сава Огнянов“. Писателят идва в Русе по покана на Международно дружество „Елиас Канети“. Творецът ще представи на българската публика откъси от книгата си „След бягството“ и..

публикувано на 10.12.18 в 09:18