Уволниха собственика на наркоджунглата

Снимка: МВР

Служителят на Областната дирекция по безопасност на храните, в чийто имот бяха намерени 80 кг марихуана, вече е отстранен от работа. Това съобщиха от Агенцията по храните.

32-годишният мъж бе задържан, след като пътни полицаи го засекли да кара под въздействие на канабис. Той сам ги завел в имота си в кв. "Дивдядово", където съхнело рекордното количество канабис. Мъжът признал, че отглежда за собствена консумация марихуана в гориста местност. Иззетите растения са с размер около 3.90 метра.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Ришки проход

Затварят Ришкия проход

Днес от 12 до 14 ч. ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства през Ришкия проход - път II-73 Шумен - Карнобат. Ограничението е по искане на „Пътна полиция“ - Шумен и Окръжна прокуратура - Шумен за извършването на следствен експеримент при 23-ти километър в близост до кръстовището за Смядово - път III-7302 Смядово - Велики Преслав...

обновено на 20.10.18 в 07:51

Бизнесът се нуждае от квалифицирани кадри

73% от работодателите в Шуменско, които са участвали в анкетно проучване за потребностите от работна сила, заявяват, че в следващата една година ще се нуждаят от наемане на персонал. Това сочат резултатите от допитването, които бяха представени по време на заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Шумен. Анкетите са..

публикувано на 19.10.18 в 16:33

Криза за медицински сестри

Недостигът на специалисти по здравни грижи в България се задълбочава. Негативната тенденция може да бъде обърната, ако още по време на практиката си в лечебните заведения студентите бъдат привлечени с добри условия. Това стана ясно  по време на откриването на Националния форум на специалистите по здравни грижи в Шумен.   "Ако кадровата криза за..

публикувано на 19.10.18 в 16:03
Шумен - зелен град

Спад на безработицата в Шумен

9,4% е безработицата в Шуменска област в края на деветмесечието на тази година. Спадът в сравнение със същия период на миналата година е близо 2%. Това заяви Божидар Михайлов, директор Регионалната служба по заетостта във Варна. "Отчитаме успешно приключване за областта на деветмесечието. От една страна, намаляването на хората, които се..

публикувано на 19.10.18 в 15:25

Четирима пострадаха на пътя

Четирима души пострадаха при пътни инциденти на територията на област Шумен вчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР . Загинали няма. Опасност за живота на ранените също няма. 18-годишен водач бе ранен при катастрофа вчера сутринта на главен път Шумен - Силистра на разклона за село Хитрино. Произшествието е станало около 7:40 ч...

публикувано на 19.10.18 в 13:13

Национален здравен форум в Шумен

XIV Национален форум на специалистите по здравни грижи и постерна секция за студенти ще се проведе в Шумен днес и утре. Форумът ще премине под мотото „Вдъхновението от историята – мост към бъдещето“. Съорганизатор на събитието е Филиал Шумен на Медицински университет - Варна. За участие са  регистрирани 476 участници от цялата страна. За втора..

публикувано на 19.10.18 в 11:41

"Бойци от тихия фронт" номинирани

Екипът на звено „Централна стерилизация“ в МБАЛ - Шумен е предложен за наградата „Заслужил медицински колектив на община Шумен“ за 2018 година. Номинацията е направена с докладна записка на кмета Любомир Христов по предложение на общинска комисия. Предложението за награда на звеното, което е създадено преди 20 години и отговаря на всички европейски..

обновено на 19.10.18 в 09:42