Кметът проверява

3
Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и неговият екип инспектираха механизираното почистване на речните легла в селата Раковски и Побит камък. Заради дългогодишното затлачване на дерето в Раковски често са се наводнявали къщи.

Следващата седмица работата продължава в село Ясеновец. Превантивните дейности по почистването на дерета и речни легла от натрупаните наноси, храстовидна и дървесна растителност, са част от Програмата на Община Разград за намаляване и недопускане на риск от наводнение в населените места.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Община даде два заема

Два временни безлихвени заема ще бъдат отпуснати от общинския бюджет на Кубрат. Това решиха местните общински съветници. 15 000 лева ще бъдат предоставени на Сдружението с нестопанска цел „МИГ Завет – Кубрат“ за погасяване на закъснели плащания, а 29 000 лв. ще бъдат заети на ВиК „Меден Кладенец“ за погасяване на заема към Енерго про. Общинският..

публикувано на 25.06.19 в 14:05

Таблети за шампиони

Таблети получиха като подарък момчетата и момичетата   от отбора по роботика „ QWERTY“ към ОУ “Васил Левски“- Разград. Преди дни те спечелиха националното състезание „Роботика за България 2019“. Подаръците са част от инициативата на   областния управител на Разград Гюнай Хюсмен за стимулиране на децата от Лудогорието с успехи в различни сфери...

публикувано на 25.06.19 в 13:46

Среднощна кървава свада с нож

35-годишен мъж е бил намушкан с нож в областта на корема. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. Първоначалният сигнал за шумна компания до блок 27 в ж.к. „Орел“ в Разград е подаден на тел.112 в 00.55 ч. на 25 юни. Пострадалият при пиянската свада е откаран в интензивното отделение на болницата с опасност за живота с прободна рана в..

публикувано на 25.06.19 в 10:35

Тайфун в ресторанта

Клиенти потрошиха заведение в Разград. Сигналът за деянието е подаден на тел.112 около 2 ч. на 23 юни. От персонала са съобщили за пиян, който чупи инвентар в хотела на улица „Стадионна“. Пристигналите на място полицаи са установили, че 27-годишен разградчанин заплашва за саморазправа с персонала.   Мъжът е бил с компания, която е празнувала..

публикувано на 24.06.19 в 13:46

Билки по изгрев

Лековити билки по изгрев слънце браха край село Медовене. По стара традиция момите избраха "Еньова буля". В центъра на Медовене бе пресъздаден обичаят напяване на билките, потопени в мълчана вода. С наричания присъстващите преминаха под арка от билки, а на площада се изви хоро. Под арката преминаха и децата от детската градина в селото - база към..

публикувано на 24.06.19 в 10:51

Светещи пътни знаци

Нови предупредителни знаци със специално осветление бяха поставени на ключови места в Кубрат. „В общинския център са монтирани нови пет предупредителни знака, захранвани изцяло със слънчева енергия“, каза за Радио Шумен кметът Алкин Неби. Новите знаци са купени с общински средства и са разположени в района на парк „Омол“ и край училищата „Христо..

публикувано на 22.06.19 в 12:13

Нови автобусни спирки

Две нови автобусни спирки изгради Община Разград този месец. Гробищният парк вече има второ съоръжение за над 4400 лв.   Нова спирка има и в село Ушинци. Тя е инсталирана в посока Разград - Варна и е на стойност 3970 лв. Средствата са осигурени от бюджета на Община Разград.  

публикувано на 21.06.19 в 13:00