Кметът проверява

3
Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и неговият екип инспектираха механизираното почистване на речните легла в селата Раковски и Побит камък. Заради дългогодишното затлачване на дерето в Раковски често са се наводнявали къщи.

Следващата седмица работата продължава в село Ясеновец. Превантивните дейности по почистването на дерета и речни легла от натрупаните наноси, храстовидна и дървесна растителност, са част от Програмата на Община Разград за намаляване и недопускане на риск от наводнение в населените места.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Първа копка в Разград

С първа копка днес беше даден стартът на ремонта на Основно училище „Никола Вапцаров“ в Разград. Това е един от 11-те образователни обекта, които ще бъдат обновени по проект за близо 9.9 млн. лева. Срокът за изпълнение на строително-ремонтите дейности е 180 дни. Предвидени са дейности за реконструкция и реализация на енергоефективни мерки на..

публикувано на 20.02.19 в 16:20

Нови коли за социални услуги

С три нови автомобила ще бъдат обслужвани потребителите на социални услуги в Разград. Новите попълнения в автопарка на Общината представиха кметът Валентин Василев и неговият заместник Ердинч Хасанов. С новите коли ще бъдат обслужвани потребителите на Дневния център за деца и младежи с увреждания, Комплекса от центрове за настаняване от семеен..

публикувано на 20.02.19 в 12:34

Пожар изпепели директорски кабинет

Пожар изпепели директорския кабинет в Професионалната гимназия по земеделие в Завет. Сигналът на тел. 112 е получен малко след 19 ч. снощи. Огънят унищожил два монитора, система за видеонаблюдение, лаптоп, климатик, настолен компютър, принтер, конвекторна печка и други вещи. Причините за пожара и нанесените щети са в процес на изясняване. Започнато..

публикувано на 20.02.19 в 10:36

606 нарушения на пътя

606 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в Разградско през миналата седмица. Екипите на „Пътна полиция“ са съставили 232 фиша и 116 акта. Засечени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Пет моторни превозни средства са спрени от движение. През периода пътните полицаи са извършили 35 проверки за..

публикувано на 19.02.19 в 14:17

Номинации за социален приз

Две са предложенията за удостояване с почетния знак „За принос към развитието на социалните услуги в община Разград“. Първата номинация е на Росен Аврамов – директор на Центъра за обществена подкрепа. Инициативният комитет го предлага за носител на отличието като основоположник на приемната грижа в община Разград. Аврамов е сред инициаторите за..

публикувано на 19.02.19 в 11:05

Службите на крак заради живак

Токсично вещество е намерено при специализирана полицейска операция съвместно с ДАНС под ръководството на Окръжна прокуратура в Разград. В рамките на предприетите действия при претърсване на адрес в село Дянково е открит 500-грамов флакон, в който е съхраняван 345 грама живак. Задържан е 43-годишен мъж, който е придобил отровното вещество с цел..

публикувано на 19.02.19 в 10:03

Дрога през прозореца

Задържан е младеж за притежание на наркотици, съобщават от разградската полиция. Вчера служителите на реда спрели за проверка лек автомобил „Фиат“, в който били 23-годишният водач от село Горичево и неговият спътник от село Владимировци. Возещият се в колата изхвърлил през прозореца станиолова обвивка със суха зелена растителна маса. Направеният..

публикувано на 18.02.19 в 12:44