Кметът проверява

Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и неговият екип инспектираха механизираното почистване на речните легла в селата Раковски и Побит камък. Заради дългогодишното затлачване на дерето в Раковски често са се наводнявали къщи.

Следващата седмица работата продължава в село Ясеновец. Превантивните дейности по почистването на дерета и речни легла от натрупаните наноси, храстовидна и дървесна растителност, са част от Програмата на Община Разград за намаляване и недопускане на риск от наводнение в населените места.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Село Мъдрево без вoда утре

След аварията в Звънарци и селo Мъдревo утре - 19 октомври, ще е без вода заради възникнала авария, съобщиха за Радиo Шумен от ВиК „Меден кладенец“  в Кубрат. Вoдoпoдаванетo ще бъде преустанoвенo oт 8:00 ч. и се очаква да бъде възстанoвенo до 16:00 ч.

публикувано на 18.10.18 в 16:54

Кастрират женски кучета в Исперих

Продължава вторият етап от кампанията за безплатно кастриране на женски кучета в Исперих. От общинската администрация приканват собствениците на домашни любимци да ги регистрират, след като бъдат кастрирани и чипирани. Двама ветеринарни лекари от града са ангажирани с кампанията. Веднъж седмично безстопанствени кучета ще бъдат улавяни със..

публикувано на 18.10.18 в 14:24

Бизнесът търси икономисти и инженери

Потребностите   на работодателите в Разградско от работна сила обсъди на свое заседание Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие в Разград. Според проучване в 78 фирми за потребностите от знания и умения на персонала, работодателите наблягат предимно на дисциплината и самоконтрола (69,2%), на работа под напрежение (61,5%), на..

публикувано на 18.10.18 в 13:41

И утре без вoда в Звънарци

Прoблемът с аварията пo вoдoпренoсната мрежа в кубратскoтo селo Звънарци все oще oстава. Вoда няма да има утре oт 8:00 ч., oбясниха за Радиo Шумен oт  ВиК „Меден кладенец“ в Кубрат. Водоснабдяването ще бъде възстановено до 16:00 ч.

публикувано на 17.10.18 в 16:59

Пет фирми в битка за джамията

Пет фирми подадоха документи за участие в обществената поръчка с предмет „Инженеринг - проектиране, изпълнение на строително-монтажни работи и упражняване на авторски надзор при консервация, реставрация и адаптация на джамията "Ибрахим паша" в Разград“. Пликовете с техните оферти бяха отворени днес от петчленна комисия. След това в закрито заседание..

публикувано на 17.10.18 в 16:10

Доброволци за чист Исперих

Екоинициативата „Зелен дъб“, организирана в името на каузата за един по-чист и уютен град, се проведе за пореден път в Исперих. Тя бе подкрепена и от служителите на Общинската администрация. По време на акцията 180-те доброволци събраха 4 тона отпадъци. Хората изразиха своята надежда повече граждани да приемат инициативата като своя лична кауза, а..

публикувано на 17.10.18 в 15:50

Обсъждат нуждата от кадри

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие на Разград ще заседава на 18 октомври. В дневния ред е включено обсъждане и съгласуване на обобщена информация за резултатите от анкетно проучване на потребностите от работна сила в област Разград. Радио Шумен припомня, че подобна онлайн анкета се провежда за втора година. Тя започна в началото..

публикувано на 17.10.18 в 12:05