Кметът проверява

3
Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и неговият екип инспектираха механизираното почистване на речните легла в селата Раковски и Побит камък. Заради дългогодишното затлачване на дерето в Раковски често са се наводнявали къщи.

Следващата седмица работата продължава в село Ясеновец. Превантивните дейности по почистването на дерета и речни легла от натрупаните наноси, храстовидна и дървесна растителност, са част от Програмата на Община Разград за намаляване и недопускане на риск от наводнение в населените места.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Чудотворна икона пристига от Украйна

Чудотворната икона "Покров на Пресвета Богородица" ще пристигне днес в Разград. Тя ще бъде изложена за поклонение в църквата "Свети Николай Чудотворец", каза архиерейският наместник на разградската епархия отец Георги Георгиев.  Светинята се съхранява в храма "Свети Николай Чудотворец" в украинското село Пасицели, близо до Одеса. Според специалисти..

публикувано на 14.09.19 в 11:05

Награди за победителите

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи награди на победители в Областния етап на Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата – 2019 г.“ Церемонията по награждаването се проведе днес в сградата на Художествена галерия „Проф. Илия Петров“. В 17-тото поред издание се включиха 97 рисунки, участвали в общинските..

публикувано на 13.09.19 в 14:55

Готови за първия звънец

В община Разград на първия учебен ден прага на класните стаи ще прекрачат 454 първокласници. В общинските училища през новата учебна година ще се учат общо 4537 ученици. На територията на община Разград има и пет професионални гимназии, в които ще се обучават 1423 ученици. В община Разград новата учебна година ще започнат общо 5650 ученици. В..

публикувано на 13.09.19 в 14:44

Хайде на панаир

Над 40 културно-образователни инициативи за деца включва тазгодишното издание на Детски панаир в Разград на 13 и 14 септември. Събитието е с вход свободен и се реализира от Фондация "Изиарт" с подкрепата на Фондация "Америка за България", Фондация "Обществен дарителски фонд за Разград" и Община Разград. Работилниците ще се провеждат в двата дни..

публикувано на 13.09.19 в 10:48

И в Разград чистят

И тази година Областната администрация в Разград се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“. В събота, 14 септември, служителите от Областна администрация ще почистват край пътния участък на изхода за Шумен между магазин „Технополис“ и бензиностанция „Петрол“, включително в района на Регионалния исторически музей. Областната..

публикувано на 12.09.19 в 16:46

Иззеха 20 кг марихуана

20 кг марихуана във вид на зелена растителна маса откриха и иззеха служители от Областната дирекция на МВР-Разград. Специализираната полицейска операция се проведе около 7.00 ч. на 12 септември. В хода на предприетите процесуално-следствени действия криминалистите извършиха претърсвания и обиски на 2 адреса – един в град Разград и един в село Побит..

публикувано на 12.09.19 в 15:17

Скандал завърши в болница

21-годишна жена от Лозница намушкала с нож мъжа, с когото живее на семейни начала. Това съобщиха от разградската полиция. Случката се разиграла около 22 ч. снощи след скандал между нея и 53-годишния мъж. С кухненски нож жената нанесла порезна рана в областта на гърдите му. Пострадалият е откаран в болницата в Разград. Води се проверка по случая...

публикувано на 12.09.19 в 10:54