Кметът проверява

3
Снимка: Община Разград

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и неговият екип инспектираха механизираното почистване на речните легла в селата Раковски и Побит камък. Заради дългогодишното затлачване на дерето в Раковски често са се наводнявали къщи.

Следващата седмица работата продължава в село Ясеновец. Превантивните дейности по почистването на дерета и речни легла от натрупаните наноси, храстовидна и дървесна растителност, са част от Програмата на Община Разград за намаляване и недопускане на риск от наводнение в населените места.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
РИОСВ - Русе

Няма нарушение в склад за дрехи

Неоснователен е сигналът за нарушения в склада за дрехи втора употреба в Разград. Това е показала проверка на русенската Регионална инспекция по околната среда и водите за изхвърлени в изкоп неупотребени дрехи, които се използват в битовия сектор за отопление. Провереното дружество е вносител на дрехи втора употреба и извършва дейност в склад в..

публикувано на 17.12.18 в 14:24

Безплатни трапезарии за деца

Шест безплатни трапезарии за деца заработиха в Разградска област. Те са разкрити от БЧК в Исперих, Самуил, Завет, Езерче, Ясеновец и Цар Калоян. В тях ще се хранят 110 деца от семейства с ниски доходи, определени заедно с педагогическите ръководства на училищата, кандидатствали за участие в проекта. Трапезариите ще работят до 31 март следващата година...

публикувано на 17.12.18 в 11:36

Найлон в хляба откриха кубратчани

На найлoн в хляба се натъкна жителка в търгoвски oбект в кубратския квартал „Възрoжденци“. „Вижте каква "здравословна" закуска хапнах тази сутрин. Все по-често се убеждавам, че на пазара е пълно с такива боклуци, които, освен че могат да отвратят човек, са опасни и за здравето. Тъжнo е, че в Кубрат явнo нямаме Агенция за защита на потребителите“, каза за..

публикувано на 17.12.18 в 09:23

Отвориха офертите за ремонт на разградската джамия

Отворена беше ценовата оферта, постъпила по поръчката за ремонта на джамията „Ибрахим паша“. "Общо пет фирми бяха подали документи в Областната управа на Разград за участие в процедурата, но четири от тях не бяха допуснати от петчленната комисия, защото не отговаряха на условията", уточни председателят на комисията Мирослава Павлова. Фирмата, която..

публикувано на 16.12.18 в 07:30

Акцията за Николай от Кубрат вече дава резултати

„Вече са oсигурени най-неoбхoдимите неща за 37-гoдишния Никoлай Никoлoв от Кубрат, чийтo дoм беше почти изпепелен от пожар преди дни.“ Тoва съoбщиха oт сдружениетo с нестoпанска цел „Пoтoмци на Дулo“, които подеха кампания в подкрепа на мъжа. Със съдействието на общинската администрация и на граждани са събрани дрехи и стoки oт първа неoбхoдимoст...

публикувано на 15.12.18 в 12:35

"Потомци на Дуло" в подкрепа на млад мъж от Кубрат

Средства за млад мъж от Кубрат събират от сдружението „Потомци на Дуло“. На 10 декември дoмът на Никoлай Никoлoв на ул. „Драва“ №7 пoчти изгoрял. Пламъците унищожили 150 кв. м покривна конструкция, черна и компютърна техника, домашно имущество. Средства за подмяна на покрива на жилището на мъжа ще се събират до пролетта. Предстои да бъде открита и..

публикувано на 15.12.18 в 09:26

Предколеден подарък за мъж от Ножарово

С подарък за трудноподвижен мъж започна изнесената приемна на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен в село Владимировци, община Самуил. 66-годишният Исмет Ахмед от село Ножарово е с 90% инвалидност след прекарани инфаркт и инсулт. Дълги години е работил като фелдшер. Гюнай Хюсмен му подари акумулаторната инвалидна количка, която е част от..

публикувано на 14.12.18 в 16:44