Часът на „Еразъм+"

Снимка: MediaCafe.BG

За дни на програмата „Еразъм+“ са обявени от европейската комисия дните 12 и 13 октомври. По този повод детските градини в Шумен, които имат одобрени проекти по тази програма, ще представят своите дейности. Това са детските градини „Братя Грим“, „Светулка“, „Латинка“ и „Космонавт“ и „Буратино“ от кв. "Макак".

Празникът ще започне от 10 ч. на 12 октомври пред драматично-кукления театър в Шумен и ще премине под мотото „Часът на „Еразъм+“, каза за Радио Шумен директорът на градината „Братя Грим“ Евгения Михова.

Празникът пред театъра утре ще премине без предварителен сценарий и водещ, идеята е децата спонтанно да представят това, което умеят, каза още Михова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пъстърви в Камчия

17 000 малки пъстърви бяха пуснати днес във водите на река Камчия по целия участък от язовир „Тича” до Омуртаговия мост. Близо 50 риболовци от страната участваха в акцията, организирана от риболовния клуб „Чисти брегове” във Велики Преслав и шуменския клуб „Мухари”, съобщи Георги Майсторски от клубната организация. В инициативата се включиха и..

публикувано на 25.05.19 в 15:21

И пациентите ще могат да гласуват

Секции за гласуване утре ще бъдат разкрити в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен и в Дома за стари хора, това съобщи за Радио Шумен говорителят на Районната избирателна комисия Делян Нанев. До края на деня се очаква информация от началника на Регионалното звено „Изпълнение на наказанията“ дали и в ареста в Шумен ще бъде сформирана..

публикувано на 25.05.19 в 12:50

От местопрестъплението

"Детективско парти" е темата на поредната Щура лаборатория, която ще се проведе днес в Шумен. Децата ще имат възможност да събират и обработват улики с помощта на химични реакции, да открият следи и да свалят отпечатъци с помощта на науката, съобщи за Радио Шумен Елена Арнаудова. Предвидено е и интерактивно шоу. Занятията по криминалистика са..

публикувано на 25.05.19 в 08:50

Шестгодишни абитуриенти

Детската градина „Щастливо детство” в смядовското село Риш изпраща днес бъдещите първокласници. Тържеството започва в 10 ч. в комплекс „Хан Крум” в района на Ришкия проход. За шестгодишните абитуриенти са осигурени тоги, академични шапки и подаръци. Малчуганите ще получат първите в живота си удостоверения в присъствието на учителката Нели Добрева,..

публикувано на 25.05.19 в 08:44

Слънце и дъжд

Между 10 и 15 градуса са измерените тази сутрин температури в Североизточна България – 10 градуса е в Разград, 14 – в Шумен и Русе, 15 – в Силистра. До обед ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево. Около и след обед над региона ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места отново ще превали краткотраен дъжд, възможни са и..

публикувано на 25.05.19 в 07:31

Базовото най-желано за първолаци

Две трети от родителите на първокласници в Община Шумен вече подадоха заявления за записване на своите деца в първи клас. Втора година записването в първи клас ще стане по електронен път. Системата за електронен прием бе отворена в 10 ч. на 21 май и ще затвори в 24 ч. на 31 май. За този период родителите трябва да подадат заявление за записване на..

публикувано на 23.05.19 в 15:49

Кметски прием

Прием за учители и културни дейци от Община Велики Преслав дава тази вечер кметът Александър Горчев. Срещата с настоящи и бивши преподаватели, училищни директори, заслужили самодейци, музейни работници и носители на званието „Златен век” ще започне в 18,30 ч. в Археологическия музей. Приемът е традиционен и се провежда всяка година в навечерието..

публикувано на 23.05.19 в 15:18