Часът на „Еразъм+"

Снимка: MediaCafe.BG

За дни на програмата „Еразъм+“ са обявени от европейската комисия дните 12 и 13 октомври. По този повод детските градини в Шумен, които имат одобрени проекти по тази програма, ще представят своите дейности. Това са детските градини „Братя Грим“, „Светулка“, „Латинка“ и „Космонавт“ и „Буратино“ от кв. "Макак".

Празникът ще започне от 10 ч. на 12 октомври пред драматично-кукления театър в Шумен и ще премине под мотото „Часът на „Еразъм+“, каза за Радио Шумен директорът на градината „Братя Грим“ Евгения Михова.

Празникът пред театъра утре ще премине без предварителен сценарий и водещ, идеята е децата спонтанно да представят това, което умеят, каза още Михова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Борят се за живот след катастрофата

С тежка черепно-мозъчна травма е една от пострадалите в катастрофата край Хитрино. Това съобщи за Радио Шумен директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов. Пациентката е на изкуствена вентилация, лекарите от Интензивното отделение се борят за живота й. Останалите четири жени са приети за наблюдение в Хирургичното отделение. Д-р Костов уточни,..

публикувано на 13.11.19 в 16:50

Масови нарушения на пътя

333 нарушения на скоростните режими са засечени от мобилна камера на полицията в Нови пазар за времето от 9 до 13:30 ч. днес. Контролът на скоростта е бил в гр. Каспичан, където ограничението на скоростта е 50 км/час. Седем от водачите са преминали през периметъра на мобилната камера с повече от 50 км/час над максимално разрешената скорост и ще..

публикувано на 13.11.19 в 15:56

Тежка катастрофа край Хитрино

Тежка катастрофа е станала на разклона за Хитрино по пътя Шумен - Силистра, съобщиха за Радио Шумен очевидци. От полицията уточниха, че 5 жени са в болница след пътния инцидент. Те са пътували в лек автомобил „БМВ“ със силистренска регистрация, управляван от 19-годишно момиче. В колата са били още две 19-годишни момичета и две жени на 21 и 41 години...

публикувано на 13.11.19 в 15:53

Кметът - при незрящите

Членовете на териториалната организация на слепите във Велики Преслав се срещнаха днес с новия кмет на общината Янко Йорданов по случай Международния ден на незрящите. Йорданов посети клуба на хората със зрителни увреждания, за да се запознае на място с ръководния състав, с постоянните посетители на клуба и техните проблеми.  „Ръководим се от..

публикувано на 13.11.19 в 15:36

Подкрепа за незрящите

С матине, посветено на Международния ден на слепите, Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен сложи край на проявите по повод Месеца на белия бастун. По време на днешната среща бяха показани различни методи за обучение на незрящи, които включват музикотерапия, литературотерапия и занимания с други видове..

публикувано на 13.11.19 в 14:11

Да поговорим за пехотата

Публичен разговор под надслов „Да поговорим за пехотата“ организират Военното окръжие в Шумен и Радио Шумен. Ученици, студенти и хора от града ще задават въпроси на старши сержант Росен Цанков от 29-и механизиран батальон в Шумен. Командирът на разузнавателна група ще разкаже за историята на българската пехота, за техниката, която използват в момента,..

публикувано на 13.11.19 в 13:57

Тройна експертиза за бюлетините

Административният съд в Шумен откри производство за оспорване на истинността на изборните протоколи за общински съветници в Шумен. Назначена е тройна експертиза от вещи лица, които от утре започват повторно преброяване на бюлетините. Според решението на съда, на него могат да присъстват жалбоподателите от Националния фронт за спасение на България и..

публикувано на 13.11.19 в 13:25