Залесяват поречието на Бели Лом

| обновено на 12.10.18 в 15:41
Снимка: rosenfly - Snimka.bg

Кметът на Община Разград Валентин Василев и заместниците му дадоха старт на залесяване на поречието на река Бели Лом в града. Инициативата започна от терена до моста срещу сградата на „Български пощи“ и продължи в посока към площад „Възраждане“. До кроя на деня ще бъдат засадени от служители на Общинското предприятие „Паркстрой“ 55 броя дървета от видовете червен дъб, червенолист явор, японска софора и шестил.

Независимо от призива на ръководството на Общината, в днешната акция не се включиха граждани и организации.

Предстои да се залесят и други места в града с още 275 дръвчета.  Кметът обяви и че ще продължи почистването на реката с превантивна цел.

Радио Шумен припомня, че то бе прекъснато, заради подаден сигнал до Окръжна прокуратура в Разград, след който последва прокурорска проверка, която установи, че действията на Общината са законни.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа отне два живота

Двама души загинаха, а трима са тежко ранени след катастрофа на главния път Разград-Шумен до разклона за Самуил. Сигналът за пътно-транспортното произшествие е подаден около 23.25 часа на 18 декември. Докато пътува от Разград за Шумен с лек автомобил „Мазда“, 25-годишен мъж от Лозница се е ударил в ремаркето на ТИР, който се е усукал и е препречил..

публикувано на 19.12.18 в 10:34
Инспекция по труда - Шумен

Работник пострада при злополука

27-годишен работник е пострадал при злополука в Консервния комбинат в Лозница. Сигналът за инцидента е подаден около 8.30 ч. на 17 декември. Докато управлявал електрокар, мъжът изгубил контрол над него, като го изпуснал на заден ход. Електрокарът паднал от рампата. Пострадалият е откаран в ЦСМП - рани,спешна помощ,Лозница, където е установено, че има..

публикувано на 18.12.18 в 10:29

Няма затворени пътища в Разградско

23 машини почистват пътищата в област Разград, съобщиха от Областното пътно управление. Няма въведени ограничения, пътищата са проходими при зимни условия. През нощта е имало само един инцидент с ТИР, препречил пътя в посока Попово, но той е изтеглен. Към 6:00 ч. тази сутрин температурата e била - 4 градуса, вятърът със скорост 0,3 м./сек., а..

публикувано на 18.12.18 в 09:28
РИОСВ - Русе

Няма нарушение в склад за дрехи

Неоснователен е сигналът за нарушения в склада за дрехи втора употреба в Разград. Това е показала проверка на русенската Регионална инспекция по околната среда и водите за изхвърлени в изкоп неупотребени дрехи, които се използват в битовия сектор за отопление. Провереното дружество е вносител на дрехи втора употреба и извършва дейност в склад в..

публикувано на 17.12.18 в 14:24

Безплатни трапезарии за деца

Шест безплатни трапезарии за деца заработиха в Разградска област. Те са разкрити от БЧК в Исперих, Самуил, Завет, Езерче, Ясеновец и Цар Калоян. В тях ще се хранят 110 деца от семейства с ниски доходи, определени заедно с педагогическите ръководства на училищата, кандидатствали за участие в проекта. Трапезариите ще работят до 31 март следващата година...

публикувано на 17.12.18 в 11:36

Найлон в хляба откриха кубратчани

На найлoн в хляба се натъкна жителка в търгoвски oбект в кубратския квартал „Възрoжденци“. „Вижте каква "здравословна" закуска хапнах тази сутрин. Все по-често се убеждавам, че на пазара е пълно с такива боклуци, които, освен че могат да отвратят човек, са опасни и за здравето. Тъжнo е, че в Кубрат явнo нямаме Агенция за защита на потребителите“, каза за..

публикувано на 17.12.18 в 09:23

Отвориха офертите за ремонт на разградската джамия

Отворена беше ценовата оферта, постъпила по поръчката за ремонта на джамията „Ибрахим паша“. "Общо пет фирми бяха подали документи в Областната управа на Разград за участие в процедурата, но четири от тях не бяха допуснати от петчленната комисия, защото не отговаряха на условията", уточни председателят на комисията Мирослава Павлова. Фирмата, която..

публикувано на 16.12.18 в 07:30