С билетче в Общината за данъците

Снимка: Радио Шумен

Нова система за обслужване на клиенти работи в Информационния център на община Шумен. При двата входа на центъра за услуги на гражданите е поставен автомат за билети. По номерчето от автомата клиентът се насочва гласово към съответното гише.

Какво представлява новата система поясни Михаил Димитров от фирмата, която работи по внедряването й. "Системата все още е в тестов период. Ако не работи, обслужването става по познатия начин -  клиентите се редят на опашки", каза той.

По повод  Деня на българската община кметът на Шумен Любомир Христов бе поканил на среща членове на Градския ученически парламент и студенти от Шуменския университет. От тях градоначалникът поиска съвети по актуални градски проблеми като паркирането и вандалските прояви в Шумен. Младите хора дадоха идея да разработят проект за обучение между връстници за опазване на градската среда.  Кметът получи покана за церемонията по връчването на дипломите на абсолвентите от випуск 2018 г. на Шуменския университет. Събитието ще бъде на 7 декември в зала „Арена Шумен“.

Днес в Община Шумен  бяха поканени и ученици от Трето основно училище. Те се запознаха с работата на администрацията и разгледаха сесийната зала, в която заседават общинските съветници.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Данък "стара кола" удря обикновените хора

Лошото качество на живота и здравеопазването, липсата на работа и нехайството на държавните институции към проблемите на хората са основните въпроси, които поставиха жителите на Шумен по време на приемния ден на народния представител от БСП Иван Иванов. Предстоящото увеличение на данъците върху старите автомобили притеснява много шуменци, каза Иван..

публикувано на 22.10.18 в 13:42
Започнаха ремонтите на АМ Хемус в участъка Шумен - Варна

Ремонти по АМ "Хемус"

Два участъка от магистрала „Хемус“ между Шумен и Варна са в ремонт, напомнят от Областното пътното управление в Шумен. Заради ремонтни работи по мостовите съоръжения, в едната лента се извършва движението на превозните средства в участъка между 364-ти и 366-ти километър. Промяната в организацията на движението ще продължи до 15 ноември. Ремонт се..

публикувано на 22.10.18 в 13:14

Нова гора до село Ловец

80 декара нова гора ще бъде залесена в близост до преславското село Ловец на мястото на боровата гора, която изгоря при голям пожар през миналата година. Това съобщи инж. Ахмед Еминов от ДГС-Преслав. Изгорелите дънери вече са премахнати от терена. В момента работници от стопанството разчистват горелия участък, като през следващите дни ще започне..

публикувано на 22.10.18 в 13:07

Радио Шумен за безопасност на децата

Доброволците на Радио Шумен и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ сме част от инициативата „С предпазен колан на задната седалка“. Тази вечер са първите ни срещи с възпитаниците на НУ „Княз Борис I" . Надяваме се да сме полезни и да научим децата колко е важно да се возят на повдигаща седалка и с предпазни колани. Сигурни сме, че ни..

публикувано на 22.10.18 в 12:55

Нови компютъри за децата във Венец

Два компютърни кабинета с 22 чисто нови, съвременни и модерни конфигурации бяха открити в Средното училище „Никола Вапцаров“ на шуменското село Венец. Средствата са отпуснати целево от образователното министерство. По молба на директора на училището Селиме Кърджалиева евродепутатът Асим Адемов е съдействал придобивката да стане факт. Очаквано..

публикувано на 22.10.18 в 11:37

Велики Преслав се готви за снега

Заседание на Щаба за защита при бедствия ще се проведе днес в община Велики Преслав. Общинската администрация и кметовете от 12-те населени места в общината ще коментират готовността за зимата. Ще бъде предоставена информация за снегопочистващата техника, за доставката на продукти от първа необходимост, готовността за извозване на нуждаещите се от..

публикувано на 22.10.18 в 07:11

Бус горя в Шумен

Бус е изгорял в района на Руски паметник в Шумен минути преди 13:00 часа днес. Двама души са били в автомобила по време на инцидента, който според тях е станал вследствие на късо съединение. Няма пострадали хора. Шофьорът, който е на 30 години от София, е наел микробуса вчера за един ден. Временно бе затворен участъкът от старата Мототехника към..

публикувано на 21.10.18 в 13:35