16 000 джигити на пътя

Снимка: БГНЕС

16 172 нарушения на скоростта са установени на територията на Областната дирекция на МВР – Шумен от началото на годината до края на септември. Най-много нарушители е запечатала стационарната камера край Шумен - 8748.  Август е месецът, през който са засечени най-много нарушители на скоростните режими – 2688,  като 1280 от нарушенията са засечени със стационарната камера, а 1191 с триногата.

За първите 9 месеца на година на територията на РУ- Каолиново са засечени най-малко водачи, които не спазват ограниченията на скоростта - 163. През септември са установени 1760 нарушения на водачите за скорост. Най-много са тези, които са управлявали със скорост до 30 км/час над максимално позволената - 1433. С над 50 км/ час са установени 25 водачи. 145 са временно отнетите свидетелства за управление на моторно превозно средство през септември.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Данък "стара кола" удря обикновените хора

Лошото качество на живота и здравеопазването, липсата на работа и нехайството на държавните институции към проблемите на хората са основните въпроси, които поставиха жителите на Шумен по време на приемния ден на народния представител от БСП Иван Иванов. Предстоящото увеличение на данъците върху старите автомобили притеснява много шуменци, каза Иван..

публикувано на 22.10.18 в 13:42
Започнаха ремонтите на АМ Хемус в участъка Шумен - Варна

Ремонти по АМ "Хемус"

Два участъка от магистрала „Хемус“ между Шумен и Варна са в ремонт, напомнят от Областното пътното управление в Шумен. Заради ремонтни работи по мостовите съоръжения, в едната лента се извършва движението на превозните средства в участъка между 364-ти и 366-ти километър. Промяната в организацията на движението ще продължи до 15 ноември. Ремонт се..

публикувано на 22.10.18 в 13:14

Нова гора до село Ловец

80 декара нова гора ще бъде залесена в близост до преславското село Ловец на мястото на боровата гора, която изгоря при голям пожар през миналата година. Това съобщи инж. Ахмед Еминов от ДГС-Преслав. Изгорелите дънери вече са премахнати от терена. В момента работници от стопанството разчистват горелия участък, като през следващите дни ще започне..

публикувано на 22.10.18 в 13:07

Радио Шумен за безопасност на децата

Доброволците на Радио Шумен и Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ сме част от инициативата „С предпазен колан на задната седалка“. Тази вечер са първите ни срещи с възпитаниците на НУ „Княз Борис I" . Надяваме се да сме полезни и да научим децата колко е важно да се возят на повдигаща седалка и с предпазни колани. Сигурни сме, че ни..

публикувано на 22.10.18 в 12:55

Нови компютъри за децата във Венец

Два компютърни кабинета с 22 чисто нови, съвременни и модерни конфигурации бяха открити в Средното училище „Никола Вапцаров“ на шуменското село Венец. Средствата са отпуснати целево от образователното министерство. По молба на директора на училището Селиме Кърджалиева евродепутатът Асим Адемов е съдействал придобивката да стане факт. Очаквано..

публикувано на 22.10.18 в 11:37

Велики Преслав се готви за снега

Заседание на Щаба за защита при бедствия ще се проведе днес в община Велики Преслав. Общинската администрация и кметовете от 12-те населени места в общината ще коментират готовността за зимата. Ще бъде предоставена информация за снегопочистващата техника, за доставката на продукти от първа необходимост, готовността за извозване на нуждаещите се от..

публикувано на 22.10.18 в 07:11

Бус горя в Шумен

Бус е изгорял в района на Руски паметник в Шумен минути преди 13:00 часа днес. Двама души са били в автомобила по време на инцидента, който според тях е станал вследствие на късо съединение. Няма пострадали хора. Шофьорът, който е на 30 години от София, е наел микробуса вчера за един ден. Временно бе затворен участъкът от старата Мототехника към..

публикувано на 21.10.18 в 13:35