Спират движението по АМ "Хемус" край Ябланица

Снимка: АПИ

От 12 до 15 часа днес ще бъде ограничено движението по автомагистрала "Хемус" край Ябланица между 74-ти и 79-ти километър, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". Причината - дейности, свързани със строителството на новия участък от автомагистралата. В този интервал движението ще се пренасочва по пътя Ботевград - Ябланица.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкъсана облачност до слънчево

Сутринта над най-югоизточните части на района е възможно да превали. През деня облачността ще се разкъса и ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен, по Черноморието засилен север-североизточен вятър, който в късния следобед ще отслабне. Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, за Шумен около 26.

публикувано на 15.09.19 в 07:36

Почистването на Тича

Днес в почистването на замърсените участъци по протежението на язовир "Тича" се включиха експертите от Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите, представителите на Централната рибно-опазваща организация и доброволци от общините Велики Преслав и Върбица.  МОСВ е партньор на инициативата, която е част от кампанията "Да..

публикувано на 14.09.19 в 20:50

Кръстовден е

Българската православна църква чества днес един от дванайсетте големи християнски празника - Въздвижение на Светия кръст Господен. По традиция на Кръстовден се спазва строг пост, а богомолците се покланят пред Светия кръст, който се изнася в средата на храмовете.  Според църковното предание майката на император Константин Велики, света Елена, се..

публикувано на 14.09.19 в 07:53

Адреси без ток

Разград Oт 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Сеслав, с. Черешово, с. Юпер, с. Божурово, с. Звънарци, с. Горичево, Фазанария Сеслав, ПС на ВиК Дунав, Базови станции на мобилни оператори, район кв...

публикувано на 13.09.19 в 05:49

Слънчев петък 13-ти

Днес облачността постепенно ще се разкъса и ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по крайбрежието до засилен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса. За Шумен 29 градуса.

публикувано на 13.09.19 в 05:39

Държавата плаща за рампи

Няма да бъде удължен срокът за кандидатстване по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност. Това каза за Радио Шумен Любомира Аршинкова, експерт в Министерството на труда и социалната политика. До 30-ти септември хората със специфични потребности могат да кандидатстват финансиране, за да получат финансиране и изградят рампа..

публикувано на 11.09.19 в 14:47

Раници на прицел

Комисията за защита на потребителите вече извършва проверки в търговската мрежа и онлайн пространството на стоки за ученика. Вниманието е насочено към най-често купуваните стоки преди началото на учебната година – ученически пособия, раници, дрехи, обувки и други. Проверките са фокусирани върху безопасността, върху информацията, която задължително..

публикувано на 11.09.19 в 09:04