Памет за спасяването на евреите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължават инициативите в региона по повод спасяването на евреите от Холокоста.

В Силистренско са организирани няколко прояви. От 15 ч. днес в салона на читалището в Кайнарджа е предвидена кратка мултимейина презентация за историческите събития. Останалите населени места, където ще има събития, посветени на Холокоста, са Старо село в община Тутракан, Алеково в община Алфатар и Черник в община Дулово. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Свада завърши в болницата

68-годишен е задържан, след като нанесъл прободна рана в областта на корема на 59-годишен. До произшествието, което е станало на 14 септември в село Айдемир, се стигнало след конфликт заради неуредени лични отношения между двамата. Няма опасност за живота на пострадалия, оказана му е медицинска помощ. Извършителят е бил задържан за срок до 24..

публикувано на 16.09.19 в 12:02

Момче с дрога в джоба

17-годишен е установен с наркотици в Силистра. На 15 септември на обществено място в областния град при полицейска проверка у него били намерени 2.8 грама канабис и 1.3 грама амфетамин, идентифицирани с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 16.09.19 в 11:50

45 училища в Силистренско

Няма закрити училища и детски градини в Силистренско през новата учебна година, показва справка от Регионалното управление на образованието в Силистра. Работа ще започнат 45 училища и 25 детски градини.Очертават се около 800 първокласници. Тенденцията е учебната година да започне с по-малко ученици. Очаква се тази година те да бъдат 9600 при 9860..

публикувано на 16.09.19 в 11:24

Силистра празнува

„Днес трябва да бъдем обединени от общи цели и идеали, които да предадем на поколенията след нас”. Това заяви тази вечер в словото си на тържествена церемония по случай празника на Силистра – Кръстовден – председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, която гостува в крайдунавския град. „Днес нашето предизвикателство, но същевременно и..

публикувано на 14.09.19 в 20:53

Започнаха проявите за празника на Силистра

Със Света Божествена литургия, отслужена в катедралния храм „Свети свети апостоли Петър и Павел”, започнаха днес проявите по случай днешния празник на Силистра.  В художествената галерия на града беше открита изложба скулптура и рисунка на проф. Георги Чапкънов, който е почетен гражданин на Силистра.  В зала „Версай” се проведе тържествено заседание на..

публикувано на 14.09.19 в 14:00

Силистра празнува

На Кръстовден празник има Силистра. Тържествата в града започват в 8 ч. в катедралния храм „Свети свети апостоли Петър и Павел”, където Доростолският митрополит Амвросий ще отслужи Света Божествена литургия. В 9,30 ч. ще има водосвет за здраве и благоденствие. Час по-късно в художествената галерия в града ще бъде открита изложба скулптура и рисунка..

публикувано на 14.09.19 в 08:32

Отворени врати в съда

Ден на отворените врати е днес в Окръжния съд в Силистра. Проявата е по случай празника на града Кръстовден.  Денят на отворените врати е част от информационната кампания на Висшия съдебен съвет под наслов „Открито за съдебната власт“, с която се цели формиране и изграждане на правна култура сред младите хора, постигане на добра информираност..

публикувано на 13.09.19 в 09:23