Памет за спасяването на евреите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължават инициативите в региона по повод спасяването на евреите от Холокоста.

В Силистренско са организирани няколко прояви. От 15 ч. днес в салона на читалището в Кайнарджа е предвидена кратка мултимейина презентация за историческите събития. Останалите населени места, където ще има събития, посветени на Холокоста, са Старо село в община Тутракан, Алеково в община Алфатар и Черник в община Дулово. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест край Дунав

Група граждани протестираха с клонки тази вечер в Силистра заради неефективната работа на общината за борба с комарите. Клонките, които носеха гражданите, са символ на  принудата гражданите да използват подръчни средства за борба с насекомите. Протестът бе организиран чрез социалната мрежа. Там се появи и съобщение за общински съветник, поставил на..

публикувано на 25.06.19 в 18:00

Протест заради нашествие на комари

Силистренци излизат на протест срещу бездействието на местната администрация по отношение на комарите. Днес в 16.30 ч. те ще съберат пред общината, за да настояват за по-адекватни мерки срещу жилещите насекоми, които тормозят хората от дунавския град. Също днес от Община Силистра разпространиха информация, че борбата с комарите е   з апочнала още..

публикувано на 25.06.19 в 15:11

Лек спад на безработицата

10,5% е равнището на регистрираната безработица в Силистренска област през май. За сравнение, безработица в страната за същия месец е 5,3 на сто. В сравнение с май 2018 г. равнището на безработица в Силистренско е по-ниско с 1,6 процентни пункта и с 0,7 по-ниско от април тази година, съобщават от Регионалната служба по заетостта в Русе...

публикувано на 25.06.19 в 13:21

Масово карат без книжки

Единадесет водачи, шофирали, без да притежават свидетелства за управление на МПС, са засечени при проверки на пътна полиция от 18 до 22 юни в Силистренска област. В този период в страната се проведе специализирана полицейска операция с цел подобряване безопасността на движението. В Силистренска област в този период са проверени 1311 моторни..

публикувано на 25.06.19 в 09:19

Разследват убийство на елени

Двама мъже са заподозрени, че без да притежават разрешително са умъртвили два елена в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Труповете на животните са намерени на 22 юни в местност между селата Сокол и Суходол. Назначена е ветеринарно-медицинска експертиза. Двамата мъже, заподозрени за случая, са задържани за срок до 24..

публикувано на 24.06.19 в 11:12

Първа среща на етнически българи от 3 държави

Първата по рода си среща на наследниците на българите от етнографската група гребенци от Добруджа започна преди час /14 ч./ в силистренското село Калипетрово. Тя е по идея на председателят на силистренската фондация “Бъдеще 2006“ Иво Ангелов. На срещата присъстват етнически българи от три държави – Българи, Украйна и Румъния. Срещата се..

публикувано на 23.06.19 в 14:22

До чешмата под върбата

Традиционният фолклорен фестивал „До чешмата под върбата“, ще се проведе днес в силистренското село Кайнарджа. За пореден път участниците и зрителите ще се върнат към традициите на автентичния добруджански фолклор. Очаква се да участват 30 художествени колектива от шест български области. Фестивалът е в рамките на започналите вчера прояви за..

публикувано на 22.06.19 в 08:45