Памет за спасяването на евреите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продължават инициативите в региона по повод спасяването на евреите от Холокоста.

В Силистренско са организирани няколко прояви. От 15 ч. днес в салона на читалището в Кайнарджа е предвидена кратка мултимейина презентация за историческите събития. Останалите населени места, където ще има събития, посветени на Холокоста, са Старо село в община Тутракан, Алеково в община Алфатар и Черник в община Дулово. 


ВИЖТЕ ОЩЕ

Лазаровден е!

Православната църква отбелязва днес празника Лазаровден, който винаги е в предпоследната събота преди Великден. По традиция на Лазаровден се откъсват зелени върбови клонки, които ще красят вратите на следващия ден – Връбница (Цветница). На този ден се изпълнява обичаят лазаруване. В него участват моми и момичета, които започват да се готвят още от..

публикувано на 20.04.19 в 08:11

Искат нов закон за земеделските кооперации

В силистренското село Проф. Иширково се провежда среща, на която се обсъжда проектозакон за кооперирането в земеделието. Тя е част от инициативата на Националния съюз на земеделските кооперации, които събират предложения от цялата страна. Според председателя на браншовата организация Явор Гечев сегашният закон е морално остарял, а тенденциите в..

публикувано на 19.04.19 в 11:10

Затварят асансьори

Училища, институции, спортни клубове, фирми и граждани от Силистра ще се включат в кампанията „Ден без асансьори“. Координатор и организатор на инициативата за града е Сдружението „Дуросторум-Дръстър-Силистра“. На 24 април символично ще бъдат „затворени“ асансьорите в обществени сгради в града, а доброволци ще призовават всеки да използва стълбите..

публикувано на 16.04.19 в 16:34

Имаш бизнес идея?

Онлайн конкурс за млади предприемачи на тема "Имам бизнес идея!" организират Министерският съвет и 27-те Областни информационни центрове в страната. В надпреварата могат да участват ученици на възраст от 14 до 18 години. Те трябва да създадат видеоклип и да представят своята бизнес идея в специално създадено събитие във фейсбук „Онлайн конкурс..

публикувано на 16.04.19 в 15:33

Изгониха съветник за отсъствия

Районната избирателна комисия в Силистра  е прекратила пълномощията на общинския съветник от листата на БСП в Силистра Георги Ивов Кирилов, съобщиха от комисията. Причина за това решение са отсъствия на общинския съветник от заседания на Общинския съвет и постоянните комисии, за което той е изпратил заявления за служебен ангажимент, но не е представил..

публикувано на 16.04.19 в 11:39

Отново дрогиран зад волана

37-годишен мъж е задържан за притежание на наркотични вещества, съобщават от полицията в Силистра. По ул. „Добрич“ в Силистра мъжът е бил зад волана на лек автомобил „Форд“, когато бил спрян за проверка. С техническо средство е било установено, че той шофира след употреба на канабис, а при претърсване в автомобила му са били намерени около 64..

публикувано на 16.04.19 в 11:21

Най-добрите автомонтьори

Отборът на Професионалната гимназия по механотехника „Владимир Комаров” в Силистра е на първо място в отборното комплексно класиране в националното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС” в София, съобщиха от училището. Отборът е завоювал тази победа сред други 6 отбора от страната - победители в регионалните кръгове на състезанието...

публикувано на 15.04.19 в 16:50