(Без)опасни ли са хранителните добавки?

Снимка: архив

Рекламните послания на могъщата индустрия за производство и продажба на хранителни добавки се опитват да ни убедят, че тези продукти са единственият ключ към мечтаните тела. Спортистите обаче много често не са запознати защо приемат хранителни добавки. Не знаят какво се случва в организма им или имат объркани (благодарение на хилядите анонимни публикации в интернет) представи. 

Каква е основната цел на хранителни добавки? Възможни ли са спортни успехи без тях? Кога приемът им носи риск за здравето? Каква е опасността от микробиологични замърсявания? Как да избегнем покупката на хранителни добавки ментета? Отговор на тези въпроси търсим в „Часът на репортера“. Чуйте експертните мнения на микробиолога Йордан Стефанов (автор на блог за наука и критично мислене), преподавателката в Националната спортна академия доц. Албена Александрова и професионалния треньор и собственик на фитнес зала в Шумен Мартин Русанов. 

„Часът на репортера“ започва след новините в 11 ч. Изберете компанията на Стоян Стоянов и музикалния редактор Виктория Стефанова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Приятно утро с Радио Шумен и на 23 август

   Петък, предстоящи почивни дни, слънце и предаването ,,Оттука започва денят“. Толкова много приятни неща събрани на вълните на Радио Шумен! Каним ви да посрещнете новия ден от 7 до 10 часа с много музика от ефира. Актуалната информация и поканите за различни събития ще са също за вас. В студио едно ще е екипът: водещ - Жулиета Герова,..

публикувано на 22.08.19 в 13:53

Бъдете тази нощ с предаването ,,По първи петли"

  Какво печелим и какво губим, когато изразяваме искрено чувствата си? Това е темата, с която ви каним на ефирен диалог в предаването ,,По първи петли“ на програма ,,Хоризонт“ тази нощ! То ще се излъчи този петък от 4 до 6 часа от студио едно на Радио Шумен. С вас ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор..

публикувано на 22.08.19 в 13:14

Борбата с африканската чума по свинете - във фокуса на програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в четвъртък можете да проследите: - Дават ли резултат предприетите от Държавно горско стопанство „Върбица“ мерки за ограничаване на африканскската чума по свинете в района на местността „Елешница“? Това ще дискутират на на епизоотична комисия в Шумен. Каква е ситуацията в Русе и Разград? По темата работят Росица..

публикувано на 22.08.19 в 09:58

Четвъртък сутрин в "Оттука започва денят"

Survivor по шуменската улица „Люботрън“ ще ви предложим в утрото на 22 август. И ако това преживяване за всички нас ще трае само минути, то за живеещите там, изпитанието да въвриш и да шофираш по улицата продължава вече години наред. Още по темата ще чуете в „Оттука започва денят“ в четвъртък сутрин. И от предизвикателствата на „Люботрън“ в Шумен, ще..

публикувано на 21.08.19 в 15:40
Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) стартира кампания под надслов „Не на насилието на стадионите“

Предпазване и грижа

Как се работи при случаи на насилие над деца? Можем ли и как да ги научим да са предпазливи?Какво ще се реши в Омуртаг. Обществеността и властите там обсъждат мерки   след катастрофата на 15 август. Какви предимства ще дадат на пациентите самостоятелните практики на медицинските специалисти? Какви грижи предлагат за възрастни и хора с увреждания..

публикувано на 21.08.19 в 09:53

Сряда с Радио Шумен!

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят“. В утрото на 21 август ще говорим за основните приоритети и ценности на българите, ще разберем от каква подкрепа се нуждае приютът за бездомни животни „Тонка Петрова“ в Шумен, ще чуем и какво се случва с Кръглата църква във Велики Преслав. С вас след новините в..

публикувано на 20.08.19 в 14:56

С програма "Днес" в следобеда на 19 август

Защо жители на шуменския квартал Тракия излизат тази вечер на протестно шествие? Какви са новите археологически открития в разградската антично селище Абритус? Има ли какво да ни каже архивът на Радио Шумен за Световен ден на фотографията? Отговори на тези въпроси чуйте в програма "Днес". Тя започва минути след 13:00 ч. и продължава до 16:00 ч.

публикувано на 19.08.19 в 12:43