Решиха проблема – изграждат „Хемус“ в срок

Намерен е законен начин за решаване на проблема с отчуждените 180 декара частни земи по трасето на магистрала „Хемус“ между селата Буховци и Белокопитово. След среща на премиера Бойко Борисов и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Светлозар Гласов със собственика на нивите Божидар Митов стана ясно, че има възможност земеделецът да получи обезщетение. Той не е искал пари, а земя от Държавния поземлен фонд, равностойна по категория на отчуждената. „Намерен е законен начин за решаване на проблема. Няма да има изоставане в строителството на магистралата“ каза Светослав Глосов. С другите собственици на отчуждени земи върви процедура за разплащане.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Наплив от молби за топло

Над 2800 са молбите за отопление, подадени в Дирекцията за социално подпомагане във Велики Преслав. Тези заявления са с 500 повече от същия период на миналата година, отчетоха от дирекцията, която обслужва и съседните общини Върбица и Смядово. Най-голям е броят на молбите от жители на Върбишко – 1120. Към 950 са подадени от..

публикувано на 22.10.19 в 12:23

Силна нощна музика

25-годишен от Нови пазар бил задържан в полицейското управление в града, след като попречил на полицейски служител да изпълни служебните си задължения. Малко след 00:30 ч. в дежурната част на Районното управление в Нови пазар бил приет сигнал за силна музика и нарушаване на нощната тишина от апартамент на ул. “Цар Освободител“ в Нови пазар...

публикувано на 22.10.19 в 11:34

Кражба на кола от бензиностанция

Малко след 10 ч. вчера в полицейското управление във Велики Преслав е получено съобщение за откраднат лек автомобил. Собственикът, 19-годишен младеж от Ловеч, паркирал на бензиностанция в града собственото си БМВ. Автомобилът бил с работещ двигател. В това време в колата се качил непознат и потеглил в неизвестна посока. Автомобилът бил обявен за..

публикувано на 22.10.19 в 11:04

Пиян се запали в леглото

33-годишен мъж от Шумен е приет в болнично заведение във Варна с изгаряния и опасност за живота. Малко след 02:00 ч. на 21 октомври бил приет сигнал за пожар в жилище на бул. “Ришки проход“ в Шумен. След пристигане на място било установено, че 33-годишен мъж след употреба на алкохол се самозапалил в леглото си. Откаран бил за преглед в МБАЛ -..

публикувано на 22.10.19 в 10:57

Цените на дървата

Между 46 и 50 лева с ДДС е цената на дървата за огрев, добити от широколистните гори на 18 стопанства в системата на Североизточното държавно предприятие. Посочената цена е за дървесина от временен склад в гората. Няма промяна в цените на дървата с началото на отоплителен сезон 2019/2020 година. Малко над 150 000 пространствени кубически метра..

публикувано на 22.10.19 в 10:35

Хомеопатия за родители

Среща с д-р Петко Загорчев на тема „Хомеопатия за родители в есенно-зимния период” ще се състои тази вечер в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен. Д-р Петко Загорчев е лекар хомеопат и регионален координатор по органно донорство. Член е на Съюза на научните работници в България, на научните дружества по анестезиология и токсикология и..

публикувано на 22.10.19 в 09:13

Тимарево без вода

Днес няма да има вода от 8 ч. до 17 ч. в село Тимарево, община Хитрино, съобщиха от ВиК - Шумен. Причината е отстраняване на авария на довеждащ водопровод.

публикувано на 22.10.19 в 09:07