Подаръци ще има...

Снимка: Радио Шумен

И тази година децата могат да изпратят писмата си до Дядо Коледа чрез „Български пощи“. Крайният срок е 12 декември. Всеки малчуган ще получи отговор от добрия старец, а за най-красивите писма има предвидени празнични награди.

Подробностите чуйте в интервюто на Стоян Стоянов с Ирина Иванова, главен пощенски специалист от Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пчелите гинат по време на цъфтеж

Между 20 и 40% е смъртността при пчелите, жалват се земеделски производители от региона. Зимно-пролетната смъртност не е нещо необичайно, но в случая става въпрос за отровени пчели по време на цъфтеж. Пламен Паунов, Николай Петков и Борислав Борисов от квартал „Мътница“ не помнят да е имало подобен случай в дългогодишната си практика. Те..

публикувано на 17.04.19 в 15:27

Къде се е намирала къщата на Владигерови?

С изпълнителния директор на Фондация "Панчо Владигеров" -  Диана Дечева в предаването "Истории за историята" ни среща водещият Станислав Буковалов. Чуйте повече за къщата, в която са израстнали Любен и Панчо Владигерови, как е изглеждала, какви музикални инструменти е имало в нея, както и малко известни факти за музикалната фамилия. 

публикувано на 17.04.19 в 10:05

Сигурност за банките

През тази седмица Европейският парламент гласува още правила, които да укрепват банковия съюз в Европа и да намаляват риска от бъдещи финансови кризи. С поредица от мерки, разисквания и доклади депутатите искат да ограничат негативните последици при избухването на нова финансова криза. Темата коментираме с д-р Милена Ангелова, главен секретар на..

публикувано на 17.04.19 в 09:25

Лайош Кошут за българите, унгарците и света

Избухването на унгарската революция повлича след себе си и много малки народи да се преборят за самостоятелността си и да се заявят на световната политическа карта. На 14 април се навършиха 170 години от обявяването на независимостта на Унгария от Австрия. По този повод потърсихме един от най-добрите български изследователи на събитията в средата..

публикувано на 16.04.19 в 16:20

Защо щъркелите носят бебета в Тутракан?

„Опитваме във всяко отношение да сме на европейско ниво и в услуга на пациентите, които ни се доверяват“ – така коментира успеха на Многопрофилната болница в Тутракан д-р Любомир Бойчев, началник на акушеро-гинекологичното отделение. Лечебното заведение в дунавския град се нареди сред трите най-добри лечебни заведения в страната по направлението..

публикувано на 16.04.19 в 09:30

Парите на малките кметства

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за местното самоуправление, с които се дава възможност за формиране на самостоятелен бюджет на малките кметства, които са в състава на големите общини. Основната цел е да се въведат правила за справедливо разпределение на средствата. Срещу промените обаче се чуха аргументи както от депутати..

публикувано на 12.04.19 в 17:03

Как да превърнем езика на омразата в език на толерантността

Много случки и събития в делника ни показват, че има още много какво да се направи, за да се научим да приемаме различните от нас. В следващите минути може да чуете  един урок по толерантност заедно с четвъртокласничката от Трето основно училище "Димитър Благоев" в Шумен Християна Лалева, учителката Иванка Марешкова и Силвия Станчева от Центъра за..

публикувано на 14.04.19 в 10:00