Представят книгата "Рафаел"

Снимка: Ладислав Цветков

Книгата на Леа Коен „Рафаел“ ще бъде представена в русенската библиотека от 18 ч. Рафаел Арие е действителна личност от първата половина на XX век, осъден след шумен процес. В сюжета е вплетена криминална история. Еврейската фамилия Арие е развивала българската парфюмерийна промишленост до 1943 г.

Авторката Леа Коен е български писател, музиколог, дипломат и политик, творбите й са преведени на много езици.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Чудният свят на тракийката“ в Търговище

Пътуващата изложба „Чудният свят на тракийката“ ще гостува в следващите дни в Търговище. Откриването ѝ е от 17:30 часа в четвъртък, в Регионалния исторически музей. В нея са отразени характерните вярвания, представите и ежедневният бита и културата на жената от Тракия. Експозицията е подготвена от Етнографския музей в Пловдив. Посетителите ще могат да..

публикувано на 14.11.18 в 17:30

"Моята колекция" в Шумен

Изложба "Моята колекция" ще бъде открита днес от 18.00 часа на първия етаж на Художествена галерия "Елена Карамихайлова" в Шумен. Организатори са Дружеството на шуменските художници и Представителството в Шумен на Съюза на българските художници. Куратор на проекта е  младият художник Петьо Дамянов. За да представят тази неконвенционална изложба, която..

публикувано на 14.11.18 в 13:32

Деца представят есенни рисунки

Изложба под мотото „Щрихи от есента“ представят децата от Арт школата към ЦПЛР – ОДК на втория етаж в сградата на Община Шумен. Експозицията е посветена на есента и различните интерпретации на сезона. Включени са 32 рисунки и есенни портрети на 16 деца от 2 до 7 клас. Изложбата ще остане до края на месеца. Откриването е днес от 17:00 часа

публикувано на 14.11.18 в 10:54

„Да подарим мечта“ в Медовина

Петият фестивал на хората в неравностойно положение ще се проведе в поповското село Медовина. Той ще премине под мотото „Да подарим мечта“, съобщиха организаторите от местното читалище "Иван Иванов - 1891". Целта на фестивала е да се преодолее социалната изолация на хората с увреждания, да се повиши самочувствието и интеграцията им в обществото. Очаква се..

публикувано на 14.11.18 в 09:45
Сцена от спектакъла

"Антихрист" оживява в Разград

Романът "Антихрист" на Емилиян Станев ще оживее тази вечер на сцената на Общинския културен център в Разград. В постановката участват актьорите Елена Петрова, Любомир Ковачев, Веселин Калановски, Николай Сотиров, Евгени Стефанов и Николай Сяров. Драматизацията и режисурата са на Бойко Илиев. „Тежка и сладка беше задачата да поставим на сцена „Антихрист“,..

публикувано на 13.11.18 в 16:26

Художници с изложба в Разград

Годишната изложба на Съюза на българските художници откриха кметът на община Разград Валентин Василев и председателят на Съюза на художниците в Разград Петко Антонов. Експозицията е експонирана в залата на Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. В изложбата 32 автори показват общо 80 произведения на изкуството. Експозицията може да бъде видяна до края..

публикувано на 13.11.18 в 15:31

Концерт на училище "Сава Доброплодни"

"Заедно“ се нарича класическият концерт на СУ "Сава Доброплодни", който ще се проведе днес в Шумен. Участие ще вземат представителният хор на училището, вокална формация от бивши възпитаници на учебното заведение, ученици от класовете по пиано и акордеон. Събитието ще се състои в концертната зала "Проф. Венета Вичева", в сградата на Община Шумен...

публикувано на 13.11.18 в 14:26