Адвокат в действие и на 90

Снимка: Личен архив

В Световния ден на рекордите ще ви срещнем с един българин, който има рекордно дълга адвокатска практика. Нещо повече, на 6 ноември адвокат Йордан Минчев отпразнува 90-тия си рожден ден. Наричат го Адвоката от три Българии. Продължава да практикува в кантората си във Велико Търново, продължава да шофира, пътувайки по дела из България, продължава да ползва пишещата си машина, защото недолюбва компютрите. Той посрещна рождения си ден, празнувайки с приятели и радвайки се на вниманието на благодарни клиенти от от цял свят. Част от удивителната история на 90-годишния работохолик адвокат Йордан Минчев ще чуете в  разговор на Христина Димитрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Талантите на Радио Шумен

Радио Шумен от години дава своите специални награди на няколко изпълнители, които впечатляват с таланта и изявата си в националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, който организира Средното училище „Сава Доброплодни“. И в това издание намерихме нашите победители. Сред тях е и 15-годишната поп певица Кристиана Атанасова от..

публикувано на 21.03.19 в 14:06

Горките врабчета

С 30% са намалели врабчетата в България през последните 10 години. Това показва преброяването, което в две поредни години бе организирано от Българското дружество за защита на птиците. Наличието на врабчета е показател за добра за живеене среда. Следващата кампания „Ние броим врабчетата“  ще бъде на 18 май. Всеки може да стане доброволец,..

публикувано на 21.03.19 в 13:43
plamache.org

Народни танци по забравени детски игри

Свикнали сме да разсъждаваме, че личните интереси на най-младите българи са  далеч от народната традиция-приказки, забравените обредни игри, народният танц. В предаването на колегата Станислав Буковалов,  "Истории за историята " , често гостуват младежи, които поправят утвърдената вече представа. Чуйте повече:

публикувано на 21.03.19 в 13:33

Как проект в социалната мрежа се превърна в кауза за различните деца

Днешната дата – 21 март, в календара е записана като Ден на хората, болни от синдрома на Даун. Но нека това да е и повод да се замислим как приемаме различните от нас. Факт е, че различията винаги са плашили хората. Но ако можем да оправдаем този страх в миналото с незнание, непросвещение и с различни суеверия, то в днешния 21 век няма извинение за..

публикувано на 21.03.19 в 11:06

Автомобил за бала

Автомобили за бала на абитуриенти в неравностойно положение предлагат членове на шуменския клуб на "Пежо Клуб България". Любителите на френската марка са готови да возят безвъзмездно с личните си автомобили младежи от социални заведения или без родител, както и такива на които семействата са без работа и възможности. Кои са хората, застанали..

публикувано на 20.03.19 в 10:41

За Анекдотична -та Владигеровиада

През 2003 г. от печат излиза едноименната книга на Евгени Павлов Клостерман . Какво е връзката на автора с Панчо и Александър Владигерови , колко време подготвя изданието и защо избира това заглавие, чуйте от записа на Лиляна Тодорова с биографа Евгени Павлов. Интервюто е част от Златния фонд на Радио Шумен. Книгата все още може да бъде закупена..

публикувано на 20.03.19 в 09:41

За спомените от срещите с Панчо Владигеров

Проф. Роксана Богданова е била член на журито на конкурса на името на Панчо Владигеров, гостувала е в дома на Павла Жекова, първо учителка, а после и тъща на Панчо, свирила е пред композитора в къщата му в София. Проф. Богданова е излючителен човек, пианист и педагог. Всички, които са били на нейни концерти споделят, че щом докосне клавишите, публика..

публикувано на 20.03.19 в 09:36