Кашата остава в ареста

Снимка: МВР

Зеленчукопроизводителят, който в парници е отглеждал канабис, остава за постоянно в ареста. Така съдът уважи искането на Окръжната прокуратура в Шумен за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на обвиняемия.

Срещу 49-годишния Венелин В., по прякор Кашата, се води досъдебно производство за засяване и отглеждане на 552 растения от рода на конопа в две наркооранжерии и държане с цел разпространение на марихуана. Парниците с канабис са били открити от криминалисти от полицейското управление във Велики Преслав при обход на района. Силната и специфична миризма, която се носела от тях, издала, че оранжериите край село Хан Крум са засети с марихуана. При претърсването са иззети 551 растения, а от фургон, ползван като сушилня за марихуана  -  три кашона и три чувала с полусуха листна маса – стръкове и съцветия на конопа. Общото им тегло е 27 кг.

Определението на Шуменския окръжен съд, с което на Венелин В. е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Ще се сменят ли имена на местности?

Да бъде избрана временна комисия, за да осъвремени имената на местности на територията на Община Шумен. Това е един от въпросите, които общинските съветници ще обсъдят на ноемврийската сесия. Идеята е на Добрин Чайлев от Атака. По думите му, комисията ще работи напълно безвъзмездно, а в мотивите за искането е посочено, че има местности в околностите..

публикувано на 19.11.18 в 17:17

Преславският базар с нови водопроводи

Започна подмяната на водопроводната мрежа на градския базар във Велики Преслав. Всичките 13 павилиона, разположени там ще получат ново водозахранване. Общината финансира строителните работи с 4000 лв. от собствените си приходи. С тези средства се полагат водопроводите и водопроводните отклонения до абонатите. Ремонтът се прави, за да се елиминират течове..

публикувано на 19.11.18 в 17:13

Не на насилието над деца

33 деца, жертви на насилие са получили помощ в Шуменска област през октомври в Детския център „Зона Закрила“. Това съобщи за Радио Шумен директорката на центъра Златка Йорданова по повод днешния Световен ден за борба с насилието над деца."В полицията и съда отчитат, че работят повече по случаи на домашно насилие. Това надали означава, че то се е..

публикувано на 19.11.18 в 16:46

Даряваме кръв за катастрофиралите момчета

Повече от 30 доброволни кръводарители се отзоваха в първите часове на днешния ден, за да помогнат за лечението на младежите от Шумен, които пострадаха в тежката катастрофа край Дибич в събота. Кампанията е по призив на близките на пострадалите в социалните мрежи, на който се отзоваха много млади хора. Това е вторият апел за около седмица, на който шуменци..

публикувано на 19.11.18 в 13:37

Дрогиран открадна кола и катастрофира

25-годишен неправоспособен шуменец е причинил катастрофа с откраднат лек автомобил. Полицията установила, че той е шофирал с положителна на амфетамин проба. Мъжът се е блъснал в метална решетка на фирма на ул.“Цветан Зангов“ в Шумен. На място е изпратен полицейски екип. В хода на проверката е станало ясно, че водачът е откраднал кола от близък автосервиз...

публикувано на 19.11.18 в 11:17

Поредна акция по кръводаряване в Шумен

Поредна спешна акция по кръводаряване има днес в Шумен.   Този път за 16 годишно момче, пострадало при катастрофа.  19 ноември отбелязваме като Световен ден за борба с насилието над деца. Кои са жертвите на насилие, как се разпознават и по какви случаи работи Центърът в Шумен? Започват преговорите по Националния рамков договор за 2019 г. Това..

публикувано на 19.11.18 в 11:07

Да помогнем на Васил

16-годишният Васил от Шумен, който в неделния ден пострада сериозно при катастрофа край Дибич се нуждае от спешно кръводаряване, призовават близки в социалните мрежи. Момчето е в безсъзнание, с множество наранявания и тежка черепно-мозъчна травма. Васил пострада, заедно с свой 18-годишен приятел, докато пътували в лека кола. Автомобилът се е преобърнал..

публикувано на 19.11.18 в 07:07