Мъдрите приказки на Диана Петрова

Снимка: soft-press.com

Писателката Диана Петрова гостува днес в Регионалната библиотека „Партений Павлович“ в Силистра. От 13 ч. тя ще се срещне с младата публика, за да представи част от книгите си -  „Мъдри приказки за деца и родители“, „Приказки за цялото семейство“ и „Двойната планета“.

Поводът за нейното идване е спечеленото отличие от състезанието „Бисерче вълшебно“ за най-активни малки читатели на неформалния ученически клуб от Природоматематическата гимназия „Климент Охридски“ в Силистра.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Концерт, посветен на Менделсон

210 години от рождението на големия композитор от епохата на Романтизма Феликс Менделсон ще отбележи с концерт Симфониета - Шумен, в зала „Професор Венета Вичева“ от 18 часа и 35 минути в четвъртък, 21.02.2019 г. Под диригентството на Калина Василева ще бъдат изпълнени Концерт за цигулка и оркестър в ми минор и Симфония №3 „Шотландска“. Солист ще..

публикувано на 20.02.19 в 14:33

Изложба за Освобождението

Изложба, посветена на Освобождението на Русе – 20 февруари, и на 3 март, ще бъде открита днес в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“. Експозицията включва книги с най-новите изследвания по темата, публикации от периодичния печат тогава и репродукции с гравюри, картини и снимки, каза за   Радио Шумен Ренета Константинова от русенската библиотека...

публикувано на 20.02.19 в 09:33

Пътуваме във времето

Проектът на културно-историческия парк край варненското село Неофит Рилски ще бъде представен от 18 ч. днес в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“ в Шумен. Презентацията ще бъде направена от създателя и изпълнителен директор на проекта Ивелин Михайлов. Акцент в срещата ще бъдат възможностите на бизнеса за участие в начинанието, заяви..

публикувано на 19.02.19 в 16:18

Видеоклип и концерти на Born For Vengeance

Русенската метъл група Born For Vengeance ще снима видеоклип по една от своите песни в следващите дни. Музикантите подготвят и два концерта - в Русе и Шумен, в края на февруари и март. Още за историята на бандата и за еволюцията ѝ в последните месеци и години, може да чуете от разговора с Данаил Георгиев.

публикувано на 19.02.19 в 12:00

Фестивал на фенера в университета

Учебната зала „Конфуций“ при Русенския университет за втори път организира китайски Фестивал на фенерите. Той ще се проведе от 12 ч. 14 ч. в топлата връзка между Централния корпус и Корпус 2. И тази година се предвижда традиционната китайска игра на гатанки Загадката на фенера. Играта произхожда от времето на династията Сонг, когато игрите,..

публикувано на 19.02.19 в 11:11
Снимка на Васил Левски.

Изложба за Левски

Обесването на Васил Левски на 6 февруари 1873 г. по стар стил отговаря на 18 февруари, а не на 19 февруари по нов стил, твърдят някои съвременни историци. На повечето места в страната обаче почитта към паметта на Апостола се отдава на днешната дата. Затова и в двата дни - на 18 и 19 февруари, в страната се организират поклонения пред паметта на Дякона...

публикувано на 19.02.19 в 09:26

Различната Силистра в снимки

В Силистра днес ще бъде открита юбилейна фото изложба с изображения на града през годините. Откриването е от 17 ч. в Художествената галерия. Фотографите баща и син Петко и Виктор Герасимови ще покажат близо 60 фотоса от стара Силистра, като за първи път снимките са били подредени в Дома на архитекта в София през 1989 година. На фотосите са..

публикувано на 19.02.19 в 09:16