„Алкомет“ с пореден приз

3
Снимка: Личен архив

Шуменската компания „Алкомет“ АД получи за пета поредна година награда в инициативата TRUE LEADERS като лидер в производството на алуминиеви изделия.
Официалната церемония по награждаването се състоя на 4 декември в зала Rainbow Plaza в София в присъствието на повече от 250 представители на висшия мениджмънт на водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации.

За да бъдат отличени, различните фирми трябваше да отговарят на следните критерии:
Да са сред първите 300 най-печеливши компании по  EBITDA за 2017 г., което се определя от печалбата преди облагане с данъци, такси и амортизации. За „Алкомет“ тя е 32  млн. лв.
 Да са увеличили броя на своя персонал през 2017 г. спрямо 2016 г. . За „Алкомет“ те са 978 души.
 Да имат висока кредитна оценка ICAP Credit Score  B2 - A1, като за шуменската фирма тя е А2.
 Да са лидер в своя сектор.
От името на „Алкомет“ наградата получи Нели Тончева, член на Управителния съвет и директор на отдел „Продажби“ в шуменската компания. Призът й бе връчен от Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

„Алкомет" е във фаза на мащабна инвестиционна програма, след завършването на която очакваме компанията да разшири както продуктовото си портфолио, така и пазарните си позиции.“, каза Нели Тончева в словото си при получаване на наградата.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Работилница за писани яйца

Работилница за писани яйца организираха днес учителите в шуменската детска градина „Светулка“. Заедно с децата, в залите бяха и техните близки. Това е част от партньорството ни с родителите, каза за Радио Шумен директорът на детската градина Надежда Минчева "Децата са от всички етнически групи, но това няма никакво значение. Както за нас, така и..

публикувано на 25.04.19 в 16:14

Почасови цени в "Арена Шумен" - друг път

Кметът на Шумен Любомир Христов оттегли докладната за въвеждане на почасовите цени за ползване на зала „Арена Шумен“ от спортните клубове. Това стана след разгорещени дебати по време на днешното заседание на Общинския съвет.  „Готов съм за обсъждане на темата, но без популизъм“, каза кметът. Той бе категоричен, че таксите ще осигурят поддръжка на..

публикувано на 25.04.19 в 14:31

Момче на съд за жестоко убийство

На съд за умишленото жестоко убийство на 40-годишна жена Окръжната прокуратура в Шумен е предала непълнолетния Исмаил. Тежкото престъпление е извършено на 8 юни миналата година. Подсъдимият Исмаил и 40-годишната Емине са били в компания от десетина души. Домакинът откраднал мобилния телефон на жената и 25 лева от портмонето ѝ и я накарал да си..

публикувано на 25.04.19 в 14:06

Деца шариха яйца на площада

Над 200 яйца бяха боядисани от децата на Смядово в центъра на града. “Подобна работилница се организира за първи път“, обяви за Радио Шумен общинският кмет Иванка Петрова. Тя потопи в червена боя първото яйце и обеща, че ще пази бореца до следващия Великден в сградата на Общината. С яйцето изрисува кръстчета по челата на няколко деца. По-късно..

публикувано на 25.04.19 в 13:47

Нови почетни граждани

Двама нови почетни граждани има Шумен. С тайно гласуване на сесията днес общинските съветници взеха решение с отличието да бъдат удостоени дългогодишният ръководител на киноклуб „Мадарски конник“ Нико Майеров и треньорът по вдигане на тежести Иван Лечев. Съветниците утвърдиха и носителите на „Наградата на Шумен“ за изкуство и култура и в..

публикувано на 25.04.19 в 13:19

Отмъкнаха 2300 лв. от автобус

Неизвестен откраднал 2300 лева от паркиран автобус „Мерцедес“ на паркинг пред хипермаркет на бул.“Симеон Велики“ в Шумен, съобщават от полицията. Кражбата е станала вчера между 18:30 и 19:30 ч. „Апашът“ по неизвестен начин отключил дясна врата, проникнал в автобуса и откраднал парите. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство...

публикувано на 25.04.19 в 12:08

Сръндак обезглавен край Завет

Сръндак на възраст около 5 години е открит убит в землището на Завет в местността Узунджака, съобщават от Областната дирекция на МВР - Разград. Сигналът е подаден от горските стражари вчера. Неизвестният засега извършител е отрязал трофейна глава, собственост на Държавното ловно стопанство „Воден – Ири Хисар“. Нанесените щети са в процес на..

публикувано на 25.04.19 в 11:48