„Алкомет“ с пореден приз

3
Снимка: Личен архив

Шуменската компания „Алкомет“ АД получи за пета поредна година награда в инициативата TRUE LEADERS като лидер в производството на алуминиеви изделия.
Официалната церемония по награждаването се състоя на 4 декември в зала Rainbow Plaza в София в присъствието на повече от 250 представители на висшия мениджмънт на водещи български и международни компании, както и представители на търговски камари и браншови организации.

За да бъдат отличени, различните фирми трябваше да отговарят на следните критерии:
Да са сред първите 300 най-печеливши компании по  EBITDA за 2017 г., което се определя от печалбата преди облагане с данъци, такси и амортизации. За „Алкомет“ тя е 32  млн. лв.
 Да са увеличили броя на своя персонал през 2017 г. спрямо 2016 г. . За „Алкомет“ те са 978 души.
 Да имат висока кредитна оценка ICAP Credit Score  B2 - A1, като за шуменската фирма тя е А2.
 Да са лидер в своя сектор.
От името на „Алкомет“ наградата получи Нели Тончева, член на Управителния съвет и директор на отдел „Продажби“ в шуменската компания. Призът й бе връчен от Стамен Янев – изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

„Алкомет" е във фаза на мащабна инвестиционна програма, след завършването на която очакваме компанията да разшири както продуктовото си портфолио, така и пазарните си позиции.“, каза Нели Тончева в словото си при получаване на наградата.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК авария на Пети полк

Авария по уличен водопровод е причината да няма вода в района около зала "Арена Шумен". Тя е възникнала в късния следобед, като в момента работата по отстраняването й продължава, обясняват от ВиК - Шумен. Очаква се водоподаването да бъде възстановено до 20:00 ч. днес.

публикувано на 19.02.19 в 17:12

Лъвски скокове в Шумен

20 петокласници от Средно училище „Сава Доброплодни“ в Шумен участваха в състезанието „Лъвски скок“. В надпреварата, която се проведе днес във физкултурния салон на учебното заведение, децата направиха по три опита за скок от място. Първи при момчетата се класира Теодор Тодоров, а най-добър резултат при момичетата показа Цветелина Генова...

публикувано на 19.02.19 в 15:23

Вандали палят новите контейнери

Десет от новите контейнери за битови отпадъци в Шумен, които бяха поставени в северната част на града, вече са повредени. Работници от общинското предприятие по чистотата установиха на ул. „Ген. Драгомиров“ до сухата чешма запалени отпадъци и обгорени съдове. От общинската администрация напомнят, че през миналата година бяха закупени 725..

публикувано на 19.02.19 в 15:06

Музей в куфар

В контекста на 19 февруари мобилният образователен проект „Музей в куфар“ гостува в няколко шуменски училища и детски градини. В увлекателен разказ на Милена Андреева от къща музей „Панайот Волов“ децата от детска градина „Конче Вихрогонче“ бяха запознати с интересни истории от ранните години на Васил Левски. Малчуганите споделиха и своя прочит..

публикувано на 19.02.19 в 13:30

Шумен се поклони пред Левски

Стотици шуменци се наредиха днес пред паметника на Васил Левски с венци и цветя, за да почетат паметта му. Ритуалът бе организиран от Община Шумен  и шуменския Военен гарнизон. Слово за Апостола на свободата произнесе Красимира Чалъкова, уредник в къща музей „Добри Войников“. Стихове за Левски  прозвучаха в изпълнение на учениците от СУ “Васил..

публикувано на 19.02.19 в 12:57

Две каруци с крадени дърва

Две каруци с незаконно добита дървесина са задържани при проверки на горските стражари на територията на Шуменска област. Служителите на ДЛС „Паламара” са хванали нарушител, който транспортирал с каруца 1 куб. м дърва за огрев без документи. По случаят са съставени два акта. Други два акта и два констативни протокола са съставени при обход в..

публикувано на 19.02.19 в 11:45

Екоинспекцията разпореди

РИОСВ - Шумен даде предписания на кметовете да почистят речните корита. Мярката се предприема с цел превенция и във връзка с изискванията на Закона за управление на отпадъците. До всички кметове на общини в Шуменска и Търговищка област са изпратени писма, в които се дава срок до 21 март да бъдат набелязани неотложни дейности. При констатиране на..

публикувано на 19.02.19 в 11:40