Престижна награда за Община Русе

3
Снимка: Община Русе

Наградата за най-ползотворно сътрудничество в туризма през 2018 година получи Община Русе. Това се случи по време на церемонията за връчване на наградите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която се провежда за двадесет и трети път.

Награди получиха още Столична община и общините Варна, Банско и Чепеларе, като по традиция бяха отличени хотели, ресторанти и заведения от цялата страна.

По време на церемонията бяха раздадени общо 23 златни статуетки.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Община Ценово

Автомобил по проект

Специализиран автомобил с висока проходимост за работа при тежки терени ще получи Община Ценово. Автомобилът е с интервенционно оборудване и е по проекта за трансгранично партньорство между Ценово и румънските общини Хотареле и Гряка срещу природни рискове. Проектът се осъществява вече девети месец и се финансира със 726 000 евро от Европейския..

публикувано на 25.04.19 в 14:14

Украсиха и Ценово

За първи път в центъра на Ценово е поставена украса за Великден. Пред народното читалище „Христо Ботев“ са сложени шарени яйца, великденски зайчета, малки пиленца и кошници с пъстри цветя. Идеята е на местни самодейци и читалищното настоятелство. Служителите на читалището сами са изработили, оцветили и монтирали фигурите, които са изцяло от..

публикувано на 24.04.19 в 15:55

За нормален трафик по празниците

Българските и румънските гранични служби, както и митническите подразделения от двете страни, са създали организация, която да облекчава преминаването на граничния пункт Дунав мост през празничните дни. Ще работят всички гишета за вход и изход. Ще има поставена временна нова хоризонтална маркировка за автомобилите и всички служби ще се..

публикувано на 24.04.19 в 15:19
УМБАЛ „Канев“ в Русе

Дарение за най-малките пациенти

Модерна апаратура получи като дарение педиатричното отделение на Университетската болница "Канев" в Русе. Това съобщиха от лечебното заведение. Осигурени са три инфузионни помпи и апарат за визуализация на вени на бебета и малки деца. Общата стойност на дарението е около 16 000 лева. Инфузионните помпи служат за дозиране на медикаменти и разтвори..

публикувано на 24.04.19 в 14:25

5,8% безработица в Русенско

Малко над 5900 безработни са регистрираните в бюрата по труда в Русенска област към края на март, съобщават от Регионалната служба по заетостта. Броят им намалява с 300 спрямо предходния месец. Нивото на безработица в региона е 5,8%. Най-висок е делът на хората без препитание в община Ветово – 27%, а най-нисък в община Русе – 3,3 на сто. Като..

публикувано на 24.04.19 в 11:05

Кръвта не стига

600 човека ежедневно се нуждаят от кръвопреливане в България, каза днес в Русе д-р Надежда Тодоровска – заместник генерален директор на БЧК. За да се задоволи тяхната потребност от кръв и кръвни продукти, е важно да има ясна стратегия как да се увеличат безвъзмездните дарители. В света 80 % от тях са хора, които са на работните си места или живеят в..

публикувано на 23.04.19 в 16:10

Възрастните шофьори на тестове

До края на годината трябва да се предприемат адекватни мерки, за да се намали броят на пътно-транспортните произшествия.Това заяви в Русе председателят  на Държавната агенция за пътна безопасност Малина Крумова. Като част от тези мерки са обезопасяване на инфрастуктурата, въвеждане на ограничителни системи, успокояване на движението в..

публикувано на 23.04.19 в 15:46