Престижна награда за Община Русе

3
Снимка: Община Русе

Наградата за най-ползотворно сътрудничество в туризма през 2018 година получи Община Русе. Това се случи по време на церемонията за връчване на наградите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, която се провежда за двадесет и трети път.

Награди получиха още Столична община и общините Варна, Банско и Чепеларе, като по традиция бяха отличени хотели, ресторанти и заведения от цялата страна.

По време на церемонията бяха раздадени общо 23 златни статуетки.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Модерни ВиК тръби в селата

Модернизацията на ВиК инфраструктурата в малките населени места в Русенско ще бъде приоритетна през следващия програмен период. Това стана ясно на заседанието на Асоциацията по ВиК в Русе. За периода на изминалата година разходите надхвърлят 54 500 лв., отчетоха от Асоциацията. Общата икономия в края на годината е 11 700 лв. За 2019 г. е предвидено..

публикувано на 15.02.19 в 16:49

Грамоти за даровити деца

203 момичета и момчета бяха наградени днес с грамоти на специална церемония за насърчаване на талантливите деца на Русе. През 2018 г. 184 русенски ученици от 10 общински и пет държавни училища са получили допълнително материално стимулиране в общ размер на 14 280 лв. за отличното им представяне в конкурси и състезания в областта на..

публикувано на 15.02.19 в 16:28

Храна и дрехи за бедни деца

Млади червенокръстци от Ценово зарадваха социално слаби семейства по повод Световния ден на добротата, който се отбелязва на 17 февруари. В Основното училище „Христо Ботев“ приключи акция, в която раздадоха дарителски пакети на осем социално слаби млади семейства. Две от тях са от с.Караманово. Въпреки затрудненото си материално положение,..

публикувано на 15.02.19 в 14:43

Проверяват русенеца с бойните кучета

Започнала е проверка за участието на русенец в мрежа за организиране на кучешки боеве и търговия с обучени за битки животни. Това обяви директорът на Областната дирекция на МВР – Русе старши комисар Теодор Атанасов. Проверката е съвместна с Районната прокуратура. Разкрития по случая направиха от британската телевизия ВВС 1. В кадрите от репортажа..

публикувано на 15.02.19 в 08:33

Спират водата в част от Русе

Част от Русе ще е без вода днес заради реконструкция на водопровод по булевард „Трети март“. За това предупреждават от ВиК дружеството в града. Между 9 ч. и 17 ч. ще е нарушено нормалното подаване по булевард „Трети март“ – от пресечката с улица „Капитан Никола Рибаров“ до магазин "Метро". 

публикувано на 15.02.19 в 06:50

Бизнесът влиза в училище

Все по-ясно се усеща присъствието на фирмите от Русе и региона в средното образование както при неговото планиране, така и при осигуряването на възможности за провеждане на ученически практики. Това стана ясно на проведеното днес в Областната администрация заседание на Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие. Фокусът беше..

публикувано на 13.02.19 в 14:23

Събират книжки и играчки

Благотворителна инициатива в подкрепа на интерактивния семеен център „В света на ранното детство“ в Русе обяви сдружение „Еквилибриум“. В Центъра ще бъде отворен благотворителен пункт за красиви и полезни малки вещи втора употреба. „Ако имате любими запазени вещи, може да помогнете, като ги дарите, за да бъдат купени от новите им собственици“q..

публикувано на 13.02.19 в 10:57